hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "www.acronis.com Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 11-10-06, 21:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Katılım tarihi: 12.06.04
Nereden: Karagümrük
Thumbs up Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

www.acronis.com

Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem aptallaştığında sistemin format zamanı geldiğini düşündüğünüzde bu program sayesinde aldığımız sistem yedeğini çok kısa sürede format atmadan geri yükleyeceğiz.
İlk önce temiz formattan sonra sistemi kurup gerekli sistem güncelleştirmelerini yapıyoruz, bileşenlerin sürücelerini ve daha sonra kullandığımız 3. parti yazılımlarımızı (winamp, winrar, cd/dvd yazma programları, medya oynatıcılar, antivirüs programları vs...) kurup bu programların güncellemelerini yapıp (antivirüs vs..) windowsumuzu kullanıma hazır hale getirip bir defalığına yeniden başlatıyoruz. Hatta istenirse oyun bile yükleyebiliriz ama ben tavsiye etmem çünkü image dosyamızın boyutunu büyüteceğinden gerek görmüyorum tabi siz isterseniz yükleyebilirsiniz. Bütün herşey tamamsa linkini verdiğim Acronis True İmage Server programının rar dosyasını çekip içinden çıkan kullanacağımız programın isosunu içeriğini açmadan direk iso olarak nero ile yazdırıyoruz. Zaten nero ile isoyu yazdırdığımızda kendisi iso içindeki dosyaları cdye yazıp boot edilebilir cd haline getirecek...
İso dosyamızı yazdırdıktan sonra cdimizin içine bakıyoruz ve doğru yazdırdıysak resimdeki gibi klasörü görecez...

------------------------------------------------------------------------
Daha sonra cdyi takıp pcye restart atıcaz ve bilgisayarımız cdyi görüp windows kurduğumuz zaman ki gibi boot edip programı çalıştıracak resimde görüldüğü gibi...

-----------------------------------------------------------------------
Cdyi yükledikten sonra aşağıdaki resimde görünen ekran karşılayacak bizi, burda windowsa girmek yada acronis programımızı çalıştırmak isteyip istemediğimizi sorucak biz üstekki Acronis True İmage Server yazan yere tıklayacaz, tıkladıktan sonra hemen yanındaki ekran çıkacak ve programı açmasını bekleyecez...

Programı yüklemeyi bitirdikten sonra aşğıda resimde gördüğünüz gibi program arayüzüne ulaşaca, bu ekranda; yedek alıp yükleyebiliriz, aldığımız yedeğin doğruluğunu kontrol edebiliriz ve birebir hdd kopyalayabiliriz; bizi ilgilendiren ilk iki seçenek yani Backup ve Recovery diğer seçenkler daha ileri düzey kullanımlar içindir... Bu ekranda En üstte bulunan Backup seçeneğine tıklıyoruz.

Backup seçeneğine tıkladığımızda aşağıda resimdeki ekran çıkacak ve bize program hakkında bilgi verecek next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra resimdeki ekran gelecek, burada yedeği komplemi yoksa belli dosya/klasörlerin yedeğinimi alacağımızı soruyor biz burda üstteki seçeneği yani The Entire Disc Contents or individual partition seçeneğini seçip next diyoruz...

Next dedikten sonra çıkan ekranda hangi partitionun yedeğini alacağımızı soruyor benim işletim sistemim C sürücüsünde olduğu için C partitionunu seçiyorum. Sizde doğru partitionu seçip next deyin. (ÖNEMLİ NOT: Windows altında işletim sisteminiz C sürücü isminde yada başka sürücü adıyla adlandırılmış olabilir, bazen program bu sürücü harflerini kafasına göre değiştirebiliyor yedek alacağımız sürücüyü doğrulamak için sürücü boyutlarına mutlaka ama mutlaka dikka edin!!!!)

Next dedikten sonra çıkan ekranda alacağımız yedeği nereye atacağımızı söylüyor, ben resimde 2. bir depo olarak kullandığım partitionu seçtim, sizinde varsa ayrı bir hddiniz orayı seçebilirsiniz yada programın en güzel özelliği olan aldığımız imagı direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Bu durumda programımızın çalıştığı ayrı bir dvd/cd yazıcınız olması gerekli. Yandaki resimde benim seçtiğim klasörü gösteriyor, daha sonra 2. resimde gösterdiğim yere basın oraya basınca seçtiğimiz klasör sonuna kendi uzantısı olan (.tib) ekleyecek. Daha sonra Next deyip devam ediyoruz...

NExt dedikten sonra resimdeki gibi alacağımız image türünü sorucak burda en üsteki full image yani Create New Full Backup Archive seçeneğini seçip Next diyoruz

Next dedikten sonra çıkan ekranda arşivimize şifre koyma, sıkıştırma oranı ve alacağımız arşivi boyutlayıp boyutlamayacağımızı soracak;

1-Arcive Protection: Bu seçenekte istersek alacağımız arşive şifre koyabiliriz,

2-Compression Level: Burdan alacağımız arşivi ne kadar sıkıştıracağımızı soruyor; Maximum seçeneğinde en yüksek sıkıştırma olur ve en kısa sürede image alır fakat bu seçeneği önermiyorum siz Normal seçeneğinde bırakın,

3-Archive Splitting: Bu seçenkte alacağımız image dosyasını cd yada dvd hatta disket boyutlarında parçalara ayırarak image almamızı sağlar burdada bence Automatic seçeneğinde bırakmamız alacağımız image için en sağlıklısı olur.

Üstekki seçenekler ayarladıktan sonra next deyip geçiyoruz aşağıdaki ekran gelicek burayıda next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra herşey hazır artık resimde gördüğünüz üzere alacağımız image ile ilgili bilgiler veriyor herşeye hazırsanız artık Procced seçeneğine basarak image alma işlemine başlıyoruz bunda sonra sizin yapacağınız birşey yok herşey otomatik olup bitecek...

Herşeyi doğru yaptıysanız anlattığım şekilde image alma işlemini başarıyla tamamlamış olmanız lazım, burda belki resimler uzun uzun yazımlar kafanızı karıştırmış olabilir ama 1 kere image alıp geri yüklediğiniz zaman herşeyin çok kolay ve kısa olduğunu göreceksiniz.

Şimdi sıra geldi aldığımız yedeği atmaya

En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 14-10-06 saat 07:24.
FAUST çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-10-06, 22:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Şimdi yedeğimizi aldık hddimizde yada cd/dvdye yazıp sakladık, ilerde kullanımdan doğan sonuçlarda sistemimiz kararsızlık gösterdi, tabi biz rahatız çünkü sistem yedeğimiz var.

Yedeğimizi geri yüklerken ilk yaptığımız gibi acronis cdmiz ile bilgisayarımızı boot edip başlatıyoruz bu sefer çıkan ekrandan Backup seçeneğini değilde Recovery seçeneğini seçiyoruz.

--------------------------------------------------------------------------
Recovery seçeneğini seçtikten sonra resimdeki ekran çıkacak Next deyip sonraki adıma geçiyoruz...

--------------------------------------------------------------------------
Next dedikten sonra çıkan ekrandan aldığımız image dosyasını yandaki browser yardımıyla gösterip Next diyoruz.(Ben D partitiona aldığım için yedeği ordan gösteriyorum resimde)

-------------------------------------------------------------------------
Çıkan ekranda üstteki seçeneği seçip Next diyoruz.. Bkz. Alt Resim

-------------------------------------------------------------------------
Çıkan ekranda aldığımız yedeği nereye atacağımızı gösteriyor Next diyoruz burdada..

-----------------------------------------------------------------------
Daha sonra çıkan ekranıda next deyip geçiyoruz...

Bu ekranıda Nextliyoruz...

Çıkan ekranda ortadaki seçeneği seçip Next diyoruz...

En son adıma geldik burda Proceed diyip image yüklemeyi başlatıyoruz. Herşeyi doğru yaptıysak image yükleme bitince tertemiz Windows kullanıma hazırdır...
Eski 11-10-06, 22:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Be Acronis True İmage Server 9.1 versiyonu kullandım link için pm
Eski 11-10-06, 22:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator
Bilgisayarım

BLACKandWHITE Avatar

Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
Ellerine sağlık FAUST. tepeye asıyorum konuyu.

not:capsler biraz garip olmuş, LCD ekranda çekseydin bari

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez
Yelkenler Biçilecek, Yelkenler Dikilecek !
BLACKandWHITE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-10-06, 22:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Caps çekemedim dos ortamında yapıldığı için işlemler bende dijitalle çekip koydum
Eski 11-10-06, 23:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9
ÖNCELİKLE EMEĞİNE SAĞLIK

bende formatcılardanım hafdada bir formatım var tabi bir sürü proğram var ama Acronis True Image sayesinde problem olmuyor
Eski 11-10-06, 23:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
ulen bu haftasonu yapıcam dur öbür hafta yaparım vs diyordum ki benden önce yapmışsın ellerine sağlık dostum çok güzel olmuş
Eski 11-10-06, 23:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Resimler: 9
yanılmıyorsam

Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi. Mesajı göster
ulen bu haftasonu yapıcam dur öbür hafta yaparım vs diyordum ki benden önce yapmışsın ellerine sağlık dostum çok güzel olmuş

bu proğramı sen tavsiye etmiştin bana ve resimli bir anlatım yapacam deyip duruyordun ama elin oğlu bak üsküdarı geçmiş
ceceli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-06, 15:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
GaNDHi
Co.Moderator
Bilgisayarım

GaNDHi Avatar

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Eline sağlık hocam, güzel bir çalışma.
Eski 12-10-06, 15:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Alıntı:
ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
bu proğramı sen tavsiye etmiştin bana ve resimli bir anlatım yapacam deyip duruyordun ama elin oğlu bak üsküdarı geçmiş
sende benim gibi yeri geldiğinde 3 hafta sabah 8 gece 1 çalışırsan haftasonu dahil sende zaman bulamazsın
paranoyakX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-10-06, 06:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hasantahsin Avatar

Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Resimler: 2
Alıntı:
ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
bende formatcılardanım hafdada bir formatım var tabi bir sürü proğram var ama Acronis True Image sayesinde problem olmuyor
yorum cok güzel olmuş tıpkı tv de blıbık blabok u kullanıyorum kilalar sorun olmuyo 6 haftada kilo verdim havsında

bi de bişi sorcem masa üstümü sık kullanılanlarımı msn şifremi felanda taşıyacakmı yeni oturuma

hasantahsin çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-10-06, 07:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator
Bilgisayarım

BLACKandWHITE Avatar

Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
komple yedek alırsan herşeyin olduğu gibi kalır.
BLACKandWHITE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-10-06, 10:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
kakun
New Member

Katılım tarihi: 18.10.06
Serverda geçmio formatın yerini tutmaz ama artık uğraşmak istemeyenler için weea wakti olmayanlar için ii bi çözüm ben server a kurmaya kalktım olmadı
kakun çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-10-06, 13:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

nasıl olmadı? uygun sürümleri kullanırsanız olur. server sürümleri var acronisin.
paranoyakX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-10-06, 17:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
unruly
V.I.Member
Bilgisayarım

unruly Avatar

Katılım tarihi: 17.10.04
Nereden: CeNNeT
Resimler: 6
@faust eline sağlık
Eski 30-10-06, 15:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
cerebral_fix
Rookie Member

Katılım tarihi: 29.10.06
Faust ellerine sağlık nefis bi anlatım.

Benim çözemediğim bir olay var bu konuda. Benim hard diskim 20GB ve üç partisyona bölünmüş durumda. Hard diskimin kapasitesini arttırmak istiyorum ancak windowsu tüm programları vs. yi baştan kurmak pek işime gelmiyor. Bu durumda her üç partisyonun da image ını alıp 80GB bir hard diske aynı partisyonları nasıl nakledebilirim?

Yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını dört gözle bekliyorum.

Teşekkürler.
cerebral_fix çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-06, 15:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
FAUST
V.I.Member
Bilgisayarım

FAUST Avatar

Program içinde clone disk seçeneği var onunla yapabilirsin 20 gblık hdd komple kopyalayıp yeni hdde aktarabilirsin...
Eski 30-10-06, 15:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #