+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 15
1 2 3 4 5 6 7 11 ... SonSon
Results 1 to 15 of 219

Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON) başlıklı konu tartışılıyor; www.acronis.com Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem ...

V.I.Member FAUST Avatar
    Katılım tarihi
    12.06.2004
    Nereden
    Karagümrük

Acronis True Image Yedek alma Yükleme (FORMATA SON)

www.acronis.com

Sizlerde benim gibi ayda 1 kere format atanlardansanız ihtiyacınız olan bu programdır, sisteminizin yedeğini alıp windowsunuz çöktüğünde yada sistem aptallaştığında sistemin format zamanı geldiğini düşündüğünüzde bu program sayesinde aldığımız sistem yedeğini çok kısa sürede format atmadan geri yükleyeceğiz.
    İlk önce temiz formattan sonra sistemi kurup gerekli sistem güncelleştirmelerini yapıyoruz, bileşenlerin sürücelerini ve daha sonra kullandığımız 3. parti yazılımlarımızı (winamp, winrar, cd/dvd yazma programları, medya oynatıcılar, antivirüs programları vs...) kurup bu programların güncellemelerini yapıp (antivirüs vs..) windowsumuzu kullanıma hazır hale getirip bir defalığına yeniden başlatıyoruz. Hatta istenirse oyun bile yükleyebiliriz ama ben tavsiye etmem çünkü image dosyamızın boyutunu büyüteceğinden gerek görmüyorum tabi siz isterseniz yükleyebilirsiniz. Bütün herşey tamamsa linkini verdiğim Acronis True İmage Server programının rar dosyasını çekip içinden çıkan kullanacağımız programın isosunu içeriğini açmadan direk iso olarak nero ile yazdırıyoruz. Zaten nero ile isoyu yazdırdığımızda kendisi iso içindeki dosyaları cdye yazıp boot edilebilir cd haline getirecek...
    İso dosyamızı yazdırdıktan sonra cdimizin içine bakıyoruz ve doğru yazdırdıysak resimdeki gibi klasörü görecez...

------------------------------------------------------------------------
    Daha sonra cdyi takıp pcye restart atıcaz ve bilgisayarımız cdyi görüp windows kurduğumuz zaman ki gibi boot edip programı çalıştıracak resimde görüldüğü gibi...

-----------------------------------------------------------------------
    Cdyi yükledikten sonra aşağıdaki resimde görünen ekran karşılayacak bizi, burda windowsa girmek yada acronis programımızı çalıştırmak isteyip istemediğimizi sorucak biz üstekki Acronis True İmage Server yazan yere tıklayacaz, tıkladıktan sonra hemen yanındaki ekran çıkacak ve programı açmasını bekleyecez...

Programı yüklemeyi bitirdikten sonra aşğıda resimde gördüğünüz gibi program arayüzüne ulaşaca, bu ekranda; yedek alıp yükleyebiliriz, aldığımız yedeğin doğruluğunu kontrol edebiliriz ve birebir hdd kopyalayabiliriz; bizi ilgilendiren ilk iki seçenek yani Backup ve Recovery diğer seçenkler daha ileri düzey kullanımlar içindir... Bu ekranda En üstte bulunan Backup seçeneğine tıklıyoruz.

Backup seçeneğine tıkladığımızda aşağıda resimdeki ekran çıkacak ve bize program hakkında bilgi verecek next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra resimdeki ekran gelecek, burada yedeği komplemi yoksa belli dosya/klasörlerin yedeğinimi alacağımızı soruyor biz burda üstteki seçeneği yani The Entire Disc Contents or individual partition seçeneğini seçip next diyoruz...

Next dedikten sonra çıkan ekranda hangi partitionun yedeğini alacağımızı soruyor benim işletim sistemim C sürücüsünde olduğu için C partitionunu seçiyorum. Sizde doğru partitionu seçip next deyin. (ÖNEMLİ NOT: Windows altında işletim sisteminiz C sürücü isminde yada başka sürücü adıyla adlandırılmış olabilir, bazen program bu sürücü harflerini kafasına göre değiştirebiliyor yedek alacağımız sürücüyü doğrulamak için sürücü boyutlarına mutlaka ama mutlaka dikka edin!!!!)

Next dedikten sonra çıkan ekranda alacağımız yedeği nereye atacağımızı söylüyor, ben resimde 2. bir depo olarak kullandığım partitionu seçtim, sizinde varsa ayrı bir hddiniz orayı seçebilirsiniz yada programın en güzel özelliği olan aldığımız imagı direk cd yada dvdye yazdırabiliriz. Bu durumda programımızın çalıştığı ayrı bir dvd/cd yazıcınız olması gerekli. Yandaki resimde benim seçtiğim klasörü gösteriyor, daha sonra 2. resimde gösterdiğim yere basın oraya basınca seçtiğimiz klasör sonuna kendi uzantısı olan (.tib) ekleyecek. Daha sonra Next deyip devam ediyoruz...

NExt dedikten sonra resimdeki gibi alacağımız image türünü sorucak burda en üsteki full image yani Create New Full Backup Archive seçeneğini seçip Next diyoruz

Next dedikten sonra çıkan ekranda arşivimize şifre koyma, sıkıştırma oranı ve alacağımız arşivi boyutlayıp boyutlamayacağımızı soracak;

1-Arcive Protection: Bu seçenekte istersek alacağımız arşive şifre koyabiliriz,

2-Compression Level: Burdan alacağımız arşivi ne kadar sıkıştıracağımızı soruyor; Maximum seçeneğinde en yüksek sıkıştırma olur ve en kısa sürede image alır fakat bu seçeneği önermiyorum siz Normal seçeneğinde bırakın,

3-Archive Splitting: Bu seçenkte alacağımız image dosyasını cd yada dvd hatta disket boyutlarında parçalara ayırarak image almamızı sağlar burdada bence Automatic seçeneğinde bırakmamız alacağımız image için en sağlıklısı olur.

Üstekki seçenekler ayarladıktan sonra next deyip geçiyoruz aşağıdaki ekran gelicek burayıda next deyip geçiyoruz...

Next dedikten sonra herşey hazır artık resimde gördüğünüz üzere alacağımız image ile ilgili bilgiler veriyor herşeye hazırsanız artık Procced seçeneğine basarak image alma işlemine başlıyoruz bunda sonra sizin yapacağınız birşey yok herşey otomatik olup bitecek...

Herşeyi doğru yaptıysanız anlattığım şekilde image alma işlemini başarıyla tamamlamış olmanız lazım, burda belki resimler uzun uzun yazımlar kafanızı karıştırmış olabilir ama 1 kere image alıp geri yüklediğiniz zaman herşeyin çok kolay ve kısa olduğunu göreceksiniz.

Şimdi sıra geldi aldığımız yedeği atmaya
    En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 10-14-2006 saat 08:24

V.I.Member FAUST Avatar
    Katılım tarihi
    12.06.2004
    Nereden
    Karagümrük
    Şimdi yedeğimizi aldık hddimizde yada cd/dvdye yazıp sakladık, ilerde kullanımdan doğan sonuçlarda sistemimiz kararsızlık gösterdi, tabi biz rahatız çünkü sistem yedeğimiz var.

Yedeğimizi geri yüklerken ilk yaptığımız gibi acronis cdmiz ile bilgisayarımızı boot edip başlatıyoruz bu sefer çıkan ekrandan Backup seçeneğini değilde Recovery seçeneğini seçiyoruz.

--------------------------------------------------------------------------
    Recovery seçeneğini seçtikten sonra resimdeki ekran çıkacak Next deyip sonraki adıma geçiyoruz...

--------------------------------------------------------------------------
    Next dedikten sonra çıkan ekrandan aldığımız image dosyasını yandaki browser yardımıyla gösterip Next diyoruz.(Ben D partitiona aldığım için yedeği ordan gösteriyorum resimde)

-------------------------------------------------------------------------
    Çıkan ekranda üstteki seçeneği seçip Next diyoruz.. Bkz. Alt Resim

-------------------------------------------------------------------------
    Çıkan ekranda aldığımız yedeği nereye atacağımızı gösteriyor Next diyoruz burdada..

-----------------------------------------------------------------------
    Daha sonra çıkan ekranıda next deyip geçiyoruz...

Bu ekranıda Nextliyoruz...

Çıkan ekranda ortadaki seçeneği seçip Next diyoruz...

En son adıma geldik burda Proceed diyip image yüklemeyi başlatıyoruz. Herşeyi doğru yaptıysak image yükleme bitince tertemiz Windows kullanıma hazırdır...

V.I.Member FAUST Avatar
    Katılım tarihi
    12.06.2004
    Nereden
    Karagümrük
    Be Acronis True İmage Server 9.1 versiyonu kullandım link için pm

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Ellerine sağlık FAUST. tepeye asıyorum konuyu.

not:capsler biraz garip olmuş, LCD ekranda çekseydin bari

V.I.Member FAUST Avatar
    Katılım tarihi
    12.06.2004
    Nereden
    Karagümrük
    Caps çekemedim dos ortamında yapıldığı için işlemler bende dijitalle çekip koydum

Silver Member ceceli Avatar
    Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

ÖNCELİKLE EMEĞİNE SAĞLIK

bende formatcılardanım hafdada bir formatım var tabi bir sürü proğram var ama Acronis True Image sayesinde problem olmuyor

hARDWAREMANIAC paranoyakX Avatar
    Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    2
    ulen bu haftasonu yapıcam dur öbür hafta yaparım vs diyordum ki benden önce yapmışsın ellerine sağlık dostum çok güzel olmuş
    Bence Oracle.

Silver Member ceceli Avatar
    Katılım tarihi
    04.05.2006
    Nereden
    kilis
    Blog Mesajları
    3

yanılmıyorsam

Alıntı paranoyakX tarafından iletildi. Mesajı göster
    ulen bu haftasonu yapıcam dur öbür hafta yaparım vs diyordum ki benden önce yapmışsın ellerine sağlık dostum çok güzel olmuş

bu proğramı sen tavsiye etmiştin bana ve resimli bir anlatım yapacam deyip duruyordun ama elin oğlu bak üsküdarı geçmiş

Moderator GaNDHi Avatar
    Katılım tarihi
    30.04.2003
    Nereden
    TháLîÒñ
    Blog Mesajları
    1
    Eline sağlık hocam, güzel bir çalışma.

Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    2
    Alıntı ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
    bu proğramı sen tavsiye etmiştin bana ve resimli bir anlatım yapacam deyip duruyordun ama elin oğlu bak üsküdarı geçmiş
    sende benim gibi yeri geldiğinde 3 hafta sabah 8 gece 1 çalışırsan haftasonu dahil sende zaman bulamazsın

hARDWAREMANIAC hasantahsin Avatar
    Katılım tarihi
    17.06.2006
    Nereden
    istanbul
    Blog Mesajları
    3
    Alıntı ceceli tarafından iletildi. Mesajı göster
    bende formatcılardanım hafdada bir formatım var tabi bir sürü proğram var ama Acronis True Image sayesinde problem olmuyor
    yorum cok güzel olmuş tıpkı tv de blıbık blabok u kullanıyorum kilalar sorun olmuyo 6 haftada kilo verdim havsında

bi de bişi sorcem masa üstümü sık kullanılanlarımı msn şifremi felanda taşıyacakmı yeni oturuma
    Bir kez gönül kırdın ise,bu kıldığın namaz değil
    Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil.

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    komple yedek alırsan herşeyin olduğu gibi kalır.

New Member
    Katılım tarihi
    18.10.2006
    Serverda geçmio formatın yerini tutmaz ama artık uğraşmak istemeyenler için weea wakti olmayanlar için ii bi çözüm ben server a kurmaya kalktım olmadı

Katılım tarihi
    23.02.2005
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    2
    nasıl olmadı? uygun sürümleri kullanırsanız olur. server sürümleri var acronisin.

V.I.Member unruly Avatar
    Katılım tarihi
    17.10.2004
    Nereden
    CeNNeT
    @faust eline sağlık

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 15
1 2 3 4 5 6 7 11 ... SonSon