Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Aradaki boyut farkı nedir?

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Aradaki boyut farkı nedir? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Resimde göründüğü üzere c 'ye sağ tıklayıp özellikler deyince kullanılan alan 7 gb felan gözüküyor ama c ' nin içine ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-04-06, 15:36   #1 (permalink)
selomcak
Rookie Member

Katılım tarihi: 22.03.05
Aradaki boyut farkı nedir?

Resimde göründüğü üzere c 'ye sağ tıklayıp özellikler deyince kullanılan alan 7 gb felan gözüküyor ama c ' nin içine girip tüm dosyaları seçip(gizli dosyaları gösteride aktif edip) bakınca 5 gb felan diyor bu 2 gb fark nedir sizlerdede aynımı bu durum yardım lütfen?
selomcak çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-06, 18:04   #2 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
swap alanı ram'iniz yetmediğinde windows otomatik olarak hdd nizden bir kısmı swap alanı yani sanal bellek olarak kullanır... işte bu o alan.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-06, 18:28   #3 (permalink)
selomcak
Rookie Member

Katılım tarihi: 22.03.05
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
swap alanı ram'iniz yetmediğinde windows otomatik olarak hdd nizden bir kısmı swap alanı yani sanal bellek olarak kullanır... işte bu o alan.
Çok mersi bilgi için kolay gelsin...
selomcak çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-06, 23:46   #4 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
Windows standart olarak yüksüz olarak 768mb olarak ayarlıyor sanal bellek alanını...arkadaş o ayarla oynamadığına göre 2gb yer kaplaması imkansız...
benim tahminim disk biçiminin ntfs oluşunu da hesaba katarak windowsun açığa çıkmasına izin vermediği 2 b lik alanın, sistem geri yükleme için ayrılmış olan System volume information adlı klasör olduğunu düşünüyorum...zira ntfs diskte bu klasörün özelliklerine bakılmasına izin verilmez...fat32de ise içine girip,gezebilir, dosya silebilirsiniz...

tabi bunu doğrulamak için,bilgisayarım-özellikler-sistem geri yükleme sekmesinden,bütün sürücülerdeki geri yüklemeyi kapatı seçip,tamam dedikten sonra disk üzerinde yeniden bir sağ tık yapabilirsin...

sanal belleğin (pagefile) kapladığı alanı ölçmek içinse, araçlar-klasör seçenkleri-görünümden, korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini kaldırıp, c:\ bölümünde pagefile dosyası boyutuna bakıp ne kadar bir alan kapladığını öğrenebilirsin..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-01-08, 21:50   #5 (permalink)
metaldeniz
New Member

Katılım tarihi: 25.04.07
dead hdd ayrılmış disc alanı hatası yardımmm

arkadaşlar selam bana biri allah rızası için yardım etsin. ben iki ay önce partition magic programını kullandım kullanacağıma bin pişman oldum . d: sürücüsünden 4gb aldım c ye ekledim olanlar oldu. her şey normal ama disc birleştirme de d: sürücüsünde şu rapor u alıyorum yüzde 13 boş alana sahip olduğu halde (ayrılmış sistem alanı yüzünden) yamlız ca yüzde 1 kadarını kullanabiliyor. şaka gibi ya bu. diğer her yer normal. iki harddisg var bende ikisinde de xp yüklü diğerini açıyorum c: olarak görünen sürücüden sonra d: olan disk i birleştirmeyi deniyorum bu hatayı vermiyor. ne bu anlayamadım. enterasan olan su 250 gb lık harddisg i başka bi yere aktardım f disk attım tekrar kopyaladım herşeyi. ghost yedeği bastım c: ye de. ama şok oldum ki hata yı yine verdi. halbuki tüm bölümleri baştan oluşturmuştum. bu nedir nasıl düzelir yardım ...
metaldeniz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aradaki boyut farkı nedir? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Monitörde TFT ne Demektir LCD den farkı nedir Lan_celoT Genel 1 04-04-06 20:03
Audıgy 2Z Serisi FArkı Nedir magic_ocean Çokluortam 14 18-03-06 04:19
XEON işlemci nedir normal p4 işlemciden ne farkı vardır HUR_KHAN İşlemciler 4 02-01-06 23:49
iso ile bin dosyalarını farkı nedir??? corona_mortis Genel(OS) 0 25-03-05 14:59
SATA'ların Paralel ATA ya göre farkı nedir ? vivaldi28 Genel 15 26-08-04 09:57

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:55.