Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

bellek writen olamadı hatası

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında bellek writen olamadı hatası başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar winxp yi açtığımda 0x10020c7a adresindeki yönerge,0x00000000 bellek adresine başvurdu.bellek written olamadı. hatası alıyorum ve bu hata hep çıkıyo. Bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-09-04, 10:58   #1 (permalink)
ilber
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.06.04
bellek writen olamadı hatası

arkadaşlar winxp yi açtığımda

0x10020c7a adresindeki yönerge,0x00000000 bellek adresine başvurdu.bellek written olamadı.

hatası alıyorum ve bu hata hep çıkıyo. Bir program yüklemeye çalıştım ondan sona bu hata çıkmaya başladı.

Nasıl kurtulabilirim?
ilber çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-09-04, 11:04   #2 (permalink)
erollium
Silver Member

erollium Avatar

Katılım tarihi: 22.07.04
Nereden: Bursa
Bellege yazılamama hatası.. Kurdugun programı kaldırmayı denedin mi, kurdugun program acılısta calısmaya calısıyor olabilir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 19:11   #3 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
walla böyle bir sorunla karşılaştığın programları tekrar kaldırıp kurman hiç bir işe yaramaz. bildiğim kadarıyla bazı programlar tamamiyle kalkmazlar. uninstal etsen register uninistal dan kaldırsan bile eğer program kernel32.dll bu windows un kütüphanesi oluyor hata kaydı yapılmışsa sistemi formatlayıp tekrar kurana kadar bir türlü çalışmazlar
bu tarz hataları geri alabilmek için eğer işletim sistemin win xp ise eğer aşırı zaman geçmemişse sistem geri yükleme yapıp onarabilirsin tabi iş işten geçmemişse
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 19:18   #4 (permalink)
heskin35
Power Member

heskin35 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.06.04
Nereden: Balıkesir/İzmir
Büyük ihtimalle kuduğun program xp nin sistem dosyalarına zarar verdi.Xp cd sini tak ve boot olarak aç. Ondan sonra normal kurulum aşamalarına geldikten sonra sistem onarma ile sistem dosyalarının tekrar yüklenmesini sağla. Bunu bir dene eğer çözüm olmazsa başka bir yola bakarız
kolay gelsin.
Eski 21-09-04, 19:30   #5 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97
ben ramleri düşük timelerda fazla o/c ettiğimde veriyor bu mesajı.ram timingleri biraz düşür...
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 19:58   #6 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18
bencede ram problermi var..
yerlerini değiştirmeyi dene veya başka bi ram kullanmayı dene
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-09-04, 20:40   #7 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
sorun ram le ilgili değil bu tarz hatalarla çok karşılaştım ancak sistem yeniden kurulduğunda yani zarar görmüş işletim sistemi dosyaları yenileriyle değişince bu hatadan kurtulabilirsin tabi burda ki hata windowsun suçu ram e yıkmak istemesi gibi bişey ama sorun sistemde yeniden kurmak veya bir ihtimal onarmakla çözülebilir.
mysterious_man çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 20:13   #8 (permalink)
garfielddd
New Member

Katılım tarihi: 21.08.08
Nereden: mugla
Ynt: bellek writen olamadı hatası

bende aynı dertten müzdaribim.ben internete girdigmde bu sorunla karşılaşıorum.birden fazla sekme actıgımda bellek written olamadı die uyarı gelio evet dediğimde girdiğim internet sayfaları kapanıo. o yzden bende evet demiom o uyarıya kenara cekiom işime yine dewam ediom)ya ben xp cdsini takıp sistem dosyalarını tekrar yüklediğimde format atarkenki gibi benim dosyalarım silinmez demi.korkuom yapmayada ya giderse die.şimdiden yardımlarınız için teşekker ederm.
garfielddd çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 21:50   #9 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

4 senelik konu yerine keşke yeni bir konu açarak anlatsaydın sorununu daha iyi olurdu...
Onarım yaptığınfa formatlama gibi tüm dosyaların silinmez fakat bazı programları yeniden yüklemen gerekecektir.Çünkü kayıt defteri anahtarları da yeniden düzenlendiği için bazı programlar çalışmayacak, örneğin onarım yapmadan evvel lisans keyini girip aktif ettiğin programda tekrar key isteyecektir.Bazı oyun ve programlar da çalışmayabilir.
Sen en iyisi, windows yüklü partitiondaki önemli dosyalarını diğer partitiona yedekleyip temiz temiz bir format at.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 03:20   #10 (permalink)
garfielddd
New Member

Katılım tarihi: 21.08.08
Nereden: mugla

ya üşeniom ben format atmaya bissürü sey var pc de.az daha dursun ozmn.nası olsa format atınca kendine geliomuş ben alıştım ztn kenara alıp da işimi görmeyeaz daha sıklarşırsa bakarım artık duruma göreyinede saol.
garfielddd çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 14:48   #11 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

bu hatalar benim de başıma çok geldi genellikle virüs saldırısına uğramış ya da yeni bir sistem kurulmuş olan bir makinede meydana geliyor. eğer hdd önceden bölümlenip tekine sistem kurulduğunda bu hata gelir bellek hdd nin dizinlerini okurken hata verir çünkü o dizinler kütüphaneye eklenmezler okunurken de bu hata meydana gelir. makinaya temiz kurulum yap yani bütün bölümleri sil. yeniden oluştur bak bakalım yine olacak mı. sana şimdiden söleyim olma ihtimali %5 o da cd nin ne kadar kalitede olmasıdır. hadi kolay gelsinş.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-09-08, 15:11   #12 (permalink)
apollo 13
Power Member

apollo 13 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: istanbul

Yeni ve temiz bir cd den format atarsan sorun düzelecektir
apollo 13 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bellek

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:10.