Anasayfa |  hABERLER |  fORUM |  bLOGS |  gALERi |  Videos |  Üye Ol | 
Etiketler |  gRUPLAR |  iNDiR |  oYUN | 
İsim
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA fORUM > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Bilgisayar Admin Hesabıyla Açılıyor

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Bilgisayar Admin Hesabıyla Açılıyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " Arkadaşlar, ben bir ara nasıl başardıysam administrator hesabını "kullanıcı hesapları" bölümünden kaldırdım. Windows her açılışta bu hesabı tanımaya çalışıyor ve ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-09-06, 17:35   #1
p2p
Rookie Member

p2p Avatar

Katılım tarihi: 12.05.05
Nereden: Ankara
Unhappy Bilgisayar Admin Hesabıyla Açılıyor

Arkadaşlar, ben bir ara nasıl başardıysam administrator hesabını "kullanıcı hesapları" bölümünden kaldırdım. Windows her açılışta bu hesabı tanımaya çalışıyor ve "sistem oturumunuzu açamadı" uyarısı veriyordu. Sonra bilgisayarı güvenli modda açıp administrator hesabını gördüm. Ancak bilgisayarı yeniden başlatıktan sonra, bu sefer de windows sürekli admin hesabıyla açılıyor ve ben diğer, "bilgisayar yöneticisi" olduğum hesabıma oturumu kapatarak geçiş yapmak zorunda kalıyorum. Fakat yönetici olduğum hesapta, "kullanıcı hesapları" bölümüne baktığım zaman "administrator" yazan hesabı da yine göremiyorum. Her açılışta oturum kapatıp geçiş yapmaktan bıktım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-06, 18:39   #2
Cool Member

Burakhan Avatar

Katılım tarihi: 12.06.06
ya tam olrak bilmiyorum ama o bilgisayar oturum aaçaman önce çıkan şey ipx ayarlariyla alakalı olabilir.Önceden ağ bağlantısı yaptıysan bir başka pc ile(ipx ayarlarınıda yapmışındır) sanırım ondan kaynaklanıyor.Bi ipx ayarlarını kaldır bakam düzelcekmi
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-06, 23:56   #3
Cool Member

agleniance Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.08.03
Nereden: adana
Alıntı:
p2p tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar, ben bir ara nasıl başardıysam administrator hesabını "kullanıcı hesapları" bölümünden kaldırdım. Windows her açılışta bu hesabı tanımaya çalışıyor ve "sistem oturumunuzu açamadı" uyarısı veriyordu. Sonra bilgisayarı güvenli modda açıp administrator hesabını gördüm. Ancak bilgisayarı yeniden başlatıktan sonra, bu sefer de windows sürekli admin hesabıyla açılıyor ve ben diğer, "bilgisayar yöneticisi" olduğum hesabıma oturumu kapatarak geçiş yapmak zorunda kalıyorum. Fakat yönetici olduğum hesapta, "kullanıcı hesapları" bölümüne baktığım zaman "administrator" yazan hesabı da yine göremiyorum. Her açılışta oturum kapatıp geçiş yapmaktan bıktım. Yardımlarınızı bekliyorum.
çok fikrim yok ama sistem geri yüklemeyi bir deneyebilirsin işe yarar belki.
agleniance çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 01:33   #4
p2p
Rookie Member

p2p Avatar

Hayır, başka bir bilgisayarla ağ bağlantısı yapmamıştım. Sistem geri yüklemeyi de denedim maalesef. Sanırım işletim sistemi geri yükleme, yani format yolu görünüyor. Ne diye kurcalarım ki hesapları mesapları durduk yere
p2p çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 04:06   #5
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
p2p tarafından iletildi. Mesajı göster
Hayır, başka bir bilgisayarla ağ bağlantısı yapmamıştım. Sistem geri yüklemeyi de denedim maalesef. Sanırım işletim sistemi geri yükleme, yani format yolu görünüyor. Ne diye kurcalarım ki hesapları mesapları durduk yere
Muhtemelen kullanmakta olduğunuz hesap yönetici yetkilerine sahiptir. Yeni bir hesap yaratıp ismini administrator verebilir ve grubunu yönetici grubuna alabilirsiniz. Aslında yönetici hesaplarının bilinen "administrator", "admin" veya "root" gibi kelimelerden seçilmemesi önerilir. Güvenliğiniz için yönetici hesabı adını farklı birşey seçin. Ve ayrıca günlük kullanımda yönetici hakları ile bilgisayarınızı kullanmayın, kendi hesabınızı "super users" grubuna alın "yönetici" grubundan çıkarın. Gerektiğinde "yönetici kimliği" ile bilgisayarı açar, gerekeni yapar ve daha sonra "super users" grubuna dahil hesabınızla günlük işlerinizi yaparsınız.
Eski 28-09-06, 00:21   #6
p2p
Rookie Member

p2p Avatar

TeknO, güzel söylüyorsun; ama zaten bilgisayar "administrator" adlı bir hesapla açılıyor. Bunun dışında ayrıca "bilgisayar yöneticisi" olduğum bir hesap da var. "Administrator" isimli başka bir hesap daha açamam, çünkü aynı isimle iki hesap açmama da izin verilmiyor. Vallahi bu sorun baydı artık beni ve sırf böyle dandik bir şey için format atmayı göze alıyorum maalesef. Yardım çabalarınız için teşekkür ediyorum.
p2p çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 01:19   #7
p2p
Rookie Member

p2p Avatar

Evet, sorun çözülmüş gibi görünüyor. "Çalıştır" satırına "control userpasswords2" yazıp "Kullanıcı Hesapları" penceresini açtım (Arama motorunda gezerken bulduğum bir şey. TeknO, eğer sen de bunu kastettiysen anlamamışım, çok özür dilerim). Burada kendi ismimde olan hesabı "Power Users" bölümüne geçirdim. "Administrator" hesabını da "yönetici"den "users"a getirdim. Böylece artık administrator hesabı açılmıyor. Kendi ismimle oluşturduğum hesap açılıyor eskisi gibi. Ancak bu sefer de şöyle bir durum var: Aynı komutu (control userpasswords2) yazıp, yine kullanıcı hesapları adındaki pencere açıldığında, kullanıcı adının karşısında "administrator" yazıyor ve aşağıda parola isteyen bir satır daha var. Buradan öteye geçemiyorum. Bu "power users" konumu zararlı bir şey değildir umarım. Yoksa yine yandım
p2p çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 03:15   #8
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
"control userpasswords2" ile açtığınız ekranda;
- administrator kullanıcısının "debugger users; administrators" grubuna
- sizin kendi hesabınızın "power users" grubuna dahil olmasını sağlayın.

"power users" grubundaki kişiler program ekleyip kaldırabilirler. Kendi yetkileri dahilinde, yani erişim hakları olan yerlere "veri veya dosya" yazabilir, düzeltebilir ve silebilirler. ANCAK, işletim sistemi ile ilgili kritik dosya ve verileri düzeltip silemezler. Mesela, windows işletim sistemini update edemezler. Bu sakıncalı bir durum değildir, güvenlik sağlama anlamında faydalıdır. Bu tür işleri yönetici haklarına sahip kullanıcı kimliği kullanarak yapabilirsiniz ve daha sonra çıkıp kendi kimliğiniz ile çalışmanıza devam edersiniz.

"administrators" grubuna dahil olan kullanıcılar her türlü hakka sahiptirler ve bir kısıtlama söz konusu değildir. Ancak, gündelik kullanımda bu yetkilerin kullanılması da aynı oranda risklidir. Yanlış kullanım veya kötü niyetli yazılım veya saldırılara karşı daha dikkatli olunmasını gerektirir veya bu konuda sistemin stabilitesini bozacak risklere karşı sizi açık hale getirir.

Benim yukarıda bahsettiğim konulardan biride, yönetici kimliğini "administrator" yerine, ismini değiştirerek (rename) başka birşeye değiştirmeniz yönündedir. Mesela, "cpu1", "papatya", "anadolu" v.b. gibi birşey... Bazı şifre kırıcı yazılımlar şifre kıracakları hesapları araştırırken, içinde "administrator", "admin" veya "root" gibi kelimeler geçen bilgileri ararlar ve şifre kırmaya öyle başlarlar. Yönetici hesabının adını "administrator" iken başka birşeye değiştirmeniz bir parça daha güvenlik sağlayacaktır.

Ayrıca, yine, işletim sisteminin kritik dosyaları üzerinde yapacağınız çalışmalarda (windows update, disk defragmentation, virüs scanning, disk checking gibi işlemlerde) sadece yönetici kimliği ile sisteme giriş yapınız. Ama normal ve gündelik çalışmalarınızda "power users" grubuna dahil kimliğinizi kullanınız. Bu kimlik ile "sistem dosyalarını değiştirmeyen" yazılımları kurabilirsiniz, çalışmanız bundan olumsuz etkilenmez, ama daha güvenli bir ortam sağlamış olursunuz.

Ayrıca, kullandığınız şifreleri güvenilir ve güçlü şifrelerden oluşmasına çalışınız. Bu da yine şifrenizin saptanmasını veya ele geçirilmesini zorlaştıracak veya imkansız hale getirecektir. Kullandığınız şifrelerin ne kadar güçlü ve güvenilir olduğunu alttaki linkten kontrol edebilirsiniz;
http://www.microsoft.com/athome/secu...d_checker.mspx

Bu bahsettiklerim "Bilgi Güvenliği" bilincinin oluşması adına önemli olan maddelerden bir kaçıdır. Bunlara önemle dikkat edilmesini öneririm.

Sevgi ve saygılarımla...
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 22:21   #9
p2p
Rookie Member

p2p Avatar

Teşekkür

Artık "control userpasswords2" ile açtığım ekranda doğrudan "administrator" kullanıcı adı görünüyor ve altında da parola isteyen bir satır. Parola olarak ne yazacağımı bilmiyorum. "Power Users" kademesiyle de yapacaklarım sınırlı. Dolayısıyla format yolu tekrar göründü bana TeknO, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Bundan sonra da ders olur.
p2p çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Bu konuyu şu anda sizinle birlikte toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Bilgisayar Admin Hesabıyla Açılıyor ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
iki dene sorucuh... doncamillo Genel(internet) 12 18-10-07 00:18
adsl kullanıcıları boşvermeyin... HaLiM Güvenlik 59 21-05-07 00:56
Bill Gates'in Çaresizliği atilla Linux 77 12-12-05 21:19

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +4. Saat : 16:42.