Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Bilgisayarda administrator olma..

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Bilgisayarda administrator olma.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "1 tane Microsoft Windows 2003 Server 12 adet kullanıcı pc si herkes kendi ismi ve şifresini yazarak login olabiliyor.. administrator ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-11-06, 20:53   #1 (permalink)
darth sidious
Power Member

darth sidious Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
Bilgisayarda administrator olma..

1 tane Microsoft Windows 2003 Server
12 adet kullanıcı pc si
herkes kendi ismi ve şifresini yazarak login olabiliyor..
administrator ise şifreli ve yeni kullanıcıyı bilgisayar yemiyor...

benim amacım bu administrator'un sifresini kaldırmak ve kontrol edebilmek..
ya da bir hesap açıp bilgisayarda administrator rütbesi vermek...

Bunu nasıl yapabilirim?
Eski 27-11-06, 21:06   #2 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Makinanız anladığım kadari ile bir domain sistemine bağlı domain sistemine bağlı clinet lerde bir yerel birde domaine bağlı administrator olabilir. Yerel admin hesabınız hakkında bir bilginiz olmadığını varsayıyorum ki olasada sadece kendi pc nizde admin olabilirdiniz zaten genelde bir anlam ifade etmez.

Domaine bağlı bir sistemde kullanıcı acma yetkisi domain sistemi içinde ki genel admin ya da domain admin türevi yönetici hesaplarına verilmiştir. Sizin makinanızda ki kullanıcı muhtemlen power user statüsünde ve user sınıfında bir kullanıcı bu kullanıcı ile admin şifrelerini bilmeden herhangi bir user açma kapatma, user statüsü değiştirme işlemi yapamazsınız. Bunu yapabilecek olan yetkili kişiden ricada bulunabilirsiniz sonuçta sizi domainde user statüsüne alıp şahsi kullanımımızda ki makinada admin yapabilir.

Konunun network ile bir alakası yok bu nedenle konuyu işteim sistemlerinde genel bölümüne taşıyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Bilgisayarda administrator olma.. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
win administrator şifresini nasıl kırabilirim??? anarsii99 Genel(OS) 7 05-10-07 12:40
Remote Administrator Axpirine Genel 4 07-08-06 15:48
Remote Administrator ErkanY Network 2 14-11-05 14:15
Professional Arkadaşlar Administrator password D@rk Genel(internet) 16 13-11-05 23:19
Administrator dosyalarını silmek... Volkan Genel(OS) 18 08-03-05 05:30

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:43.