Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

bilgisayarın kayıtlı kullanıcı ismini nasıl degistirebilirim???

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında bilgisayarın kayıtlı kullanıcı ismini nasıl degistirebilirim??? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "iyi gunler arkadaslar, benim sizlere kısa bir sorum olacak. problemim bilgisayarımı aldıgım yerde kullanıcı ismine sacma sapan birseyler yazmıs olmaları. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-06-05, 22:03   #1 (permalink)
sazan84
Senior Member

sazan84 Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: bursa
Exclamation bilgisayarın kayıtlı kullanıcı ismini nasıl degistirebilirim???

iyi gunler arkadaslar, benim sizlere kısa bir sorum olacak. problemim bilgisayarımı aldıgım yerde kullanıcı ismine sacma sapan birseyler yazmıs olmaları. bu bilgisayarıma sag tık yapıp degistirebildigimiz olan degil, esas kullanıcı adı. bunu regeditten duzeltebiliyorduk galiba, ama nasıl? simdiden tesekkur ederim
sazan84 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-06-05, 22:19   #2 (permalink)
pichoscosama
Power Member

pichoscosama Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Göztepe/İstanbul
denetim masasında kullanıcılar olacaktı. oraya bak.
pichoscosama çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-06-05, 22:39   #3 (permalink)
sazan84
Senior Member

sazan84 Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: bursa
Question o degil de...

windows kurulumu kısmında sifreyle beraber yazdıgımız isim, belgelerimdeki herhangi bir klasoru actıgımızda adres satırında beliren ismi nasıl degistirebiliyoruz???
sazan84 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-06-05, 22:53   #4 (permalink)
unicorn
Silver Member

unicorn Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.07.04
Nereden: Ankara
Alıntı:
sazan84 tarafından iletildi.
windows kurulumu kısmında sifreyle beraber yazdıgımız isim, belgelerimdeki herhangi bir klasoru actıgımızda adres satırında beliren ismi nasıl degistirebiliyoruz???
Denetim masasında işte users dan değiştirebilirsin,
System propertiesdeki ismi değiştirmek içinde: system mechanic ile
Eski 06-06-05, 23:17   #5 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
bilgisayarım -özellikler-bilgisayar adı-değiştir(not saçma sapan şeyleri windows kendi atıyo.rasgele harfler falan )
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-06-05, 00:07   #6 (permalink)
ttmen
Silver Member

ttmen Avatar

Katılım tarihi: 19.05.05
Nereden: kıbrıs-ist arası
Resimler: 4
kesin çözümün

bu problemi bende yaşamıştım çözümün: Başlata bas ve üstteki saçma sapan ismin yanında bi resim logo gibi bişi var ya solunda ona bas. sonra user account ta home u tıkla ordan saçma sapan ismin üstüne tıkla sonra ismimi değiştiri görüceksin zaten.
ttmen çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-06-05, 21:26   #7 (permalink)
elit
Rookie Member

elit Avatar

Katılım tarihi: 13.06.05
başlat-ayarlar-denetim masası (98 için kontrol paneli)-kullanıcı hesapları burdan istediğin şeyi değiştirebilirsin kullanıcı ile ilgili
elit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-06-05, 21:57   #8 (permalink)
madamlar
New Member

Katılım tarihi: 09.06.05
Nereden: internet
Thumbs up ewed

Alıntı:
sazan84 tarafından iletildi.
iyi gunler arkadaslar, benim sizlere kısa bir sorum olacak. problemim bilgisayarımı aldıgım yerde kullanıcı ismine sacma sapan birseyler yazmıs olmaları. bu bilgisayarıma sag tık yapıp degistirebildigimiz olan degil, esas kullanıcı adı. bunu regeditten duzeltebiliyorduk galiba, ama nasıl? simdiden tesekkur ederim

kardeş
kurduğun zaman çıkan ismi (saçma sapan dediğin ismi) bir kenara not al, veya kopyala (tümünü)

(bahsettiğin isim program vb. kurarken zırt-pırt çıkan user: yerini otomatik dolduran isimdir.

sonra sırasıyla;
başlat
çalıştır (veya win+r)
regedit (yaz ve enter-e bas)
(kayıt defteri düzenleyicisi penceresi açılacaktır.)
düzen menüsünden, "bul" u tıkla (veya ctrl+F)

kopyaladığın (yazdığın) ismi çıkan (bul) kutucuğuna yaz. ve ara de.
bulduğu ismin değerini iki kere tıkla ve değiştir.

sonra f3 tuşuna basarak aramayı yenile. bu şekilde 4-5 yerde karşına çıkacaktır. hepsinde de ismi aynı yapmayı ihmal etme.

selametle.
madamlar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

bilgisayarın kayıtlı kullanıcı ismini nasıl degistirebilirim??? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Deep Freeze nin kullanıcı şifresini nasıl bulabilirim? kitaro Genel(OS) 2 01-06-05 09:33
Bilgisayarın güvenliğini en iyi şekilde nasıl sağlıyabiliriz? GEDA Genel(OS) 25 04-03-05 17:55

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:23.