+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 20

Bilgisayarınızı ( MOUSE VEYA KLAVYEYLE ) Açın

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Bilgisayarınızı ( MOUSE VEYA KLAVYEYLE ) Açın başlıklı konu tartışılıyor; Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Yada şöyle diyelim,Farzedelim ki power düğmesi çalışmıyor ? Ancak bu ...

Member
    Katılım tarihi
    04.08.2005
    Nereden
    ankara

Bilgisayarınızı ( MOUSE VEYA KLAVYEYLE ) Açın

Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Yada şöyle diyelim,Farzedelim ki power düğmesi çalışmıyor ?
    Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...
    Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün.
    Bütün bu ayarlar için önce BIOS 'a girmemiz gerekecektir.
    Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
    BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarını bulun.
    Burada genel olarak 'Button Only' seçeneği seçilidir.
    Bu kısmı 'Mouse Right' yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse sağ tıklamasıyla açılacaktır.
    Bir diğer alternatif ise bu bölümü 'Password' olarak ayarlarsanız 'KB Power On Password" kısmında belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsiniz.
    Bütün bu yöntemler size saçma geliyor, "Ben power tuşuma basarım makinemi açarım" diyorsanız söyleyecek bir söz yok! Ama bir düşünün; tek bir tıklama ile bilgisayarınızın çalışmasını istemez miydiniz?

Kolay Gelsin

Power Member darth sidious Avatar
    Katılım tarihi
    25.04.2005
    Nereden
    Ankara, Turkiye

Valla kardeş ben daha ilginç bişey arıyodum ama bu daha iyi olcak gime geliyo..

Ben mesela bilgisayarı 3-6 gün sonra inşallah araba kontağına bağlatacam Altyapısını hazırlatıyom

Moderator GaNDHi Avatar
    Katılım tarihi
    30.04.2003
    Nereden
    TháLîÒñ
    Blog Mesajları
    1
    Bu klavyeden açma olayını ilkkez arkadaşın İ845 mobosunda keşvettiğimizde dibimiz düşmüşte WAAAOOOOOW sesleri eşliğinde

Moderator BenCesur Avatar
    Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Yoldayım şimdi. Yerim yurdum belli değil!
    ben bu özelliği daha önce PS2 kablolu cihazlarda kullanıyordum ama .şimdi kullanamıyorum

çünkü bu özellik kablosuz ürünlerde çalışmıyor...

Rookie Member medicus07 Avatar
    Katılım tarihi
    02.08.2005
    Nereden
    Antalya
    arkadaslar benım klavye mouse kablosuz ben sımdı bu dedıgınızı yapabılırmıyım

Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Alıntı medicus07 tarafından iletildi.
    arkadaslar benım klavye mouse kablosuz ben sımdı bu dedıgınızı yapabılırmıyım
    Bende kablosuz hem PS2 girişli hemde USB girişli var .İkisindede denedim açılmadı.
    Oysa önceki kablolu üründe açabiliyordum..

bence açamazsın ama eğer açabilirsen nasıl yaptığını banada anlattta bende açayım.

V.I.Member sHiNe Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2005
    Nereden
    İzmir
    Peki bu oalyı yapınca power tuşu ilede çalışıyomu makine ?

Member maniackayhan Avatar
    Katılım tarihi
    30.05.2004
    Nereden
    İstanbul
    walla benim mause yerinden kıpırdayınca bile bilgisayar kendi kendine açılıyor. o yüzden bilgisayarı kapattıktan sonra fişini çıkarıyorum. demekki burdan ayarlanıyomuş.
    m@ni@ck@yh@n

Moderator TAY-LAN Avatar
    Katılım tarihi
    24.12.2002
    Nereden
    ankara
    ben klavyeye sıfre koymustum .anakartı baska bılgısayara takmam gerektı nooldu dersınız? sıfre koydugumu unuttum ve makınayı acamadım.bıosu restleyıncede acılmıyo kotu bı yanıda klavye bozulmasın sakın
    AMD PHENOM X2 545@X4 B45 3800 MHZ []-----MUSHKİN XP 6400 2GB KIT @925 MHZ 4-3-3-8-----500 GB WESTERN GREEN 16 MB-----SEAGATE 750 GB 32 MB-----GIGABYTE MA770-UD3 ----LG 1780Q----LG SATA DVD-RW ----

V.I.Member sHiNe Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2005
    Nereden
    İzmir
    Alıntı TAY-LAN tarafından iletildi.
    ben klavyeye sıfre koymustum .anakartı baska bılgısayara takmam gerektı nooldu dersınız? sıfre koydugumu unuttum ve makınayı acamadım.bıosu restleyıncede acılmıyo kotu bı yanıda klavye bozulmasın sakın
    Soruma bi cevap gibi oldu sanki ama bi daha sorayım.Bu olayı yapınca Power tuşu devre dışımı oluyo?

Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Alıntı sHiNe tarafından iletildi.
    Peki bu oalyı yapınca power tuşu ilede çalışıyomu makine ?
    evet çalışıyor. Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir..

hARDWAREMANIAC CyberKnight Avatar
    Katılım tarihi
    01.03.2005
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı BenCesur tarafından iletildi.
    Bende kablosuz hem PS2 girişli hemde USB girişli var .İkisindede denedim açılmadı.
    Oysa önceki kablolu üründe açabiliyordum..

bence açamazsın ama eğer açabilirsen nasıl yaptığını banada anlattta bende açayım.
    BenCesur , aga , onun nedeni kablosuz alete guc gitmemesi.hani usb'ye takilan bi alet varya , işte o , PC açılınca PC'den elektrik almaya basliyo ve mouse'u algilamaya baslio.yani sonucta PC acik deilken alete guc gitmedigi icin calismaz yani hiç bi çözüm yöntemi yok onun malesef.... bendede microsoft wireless set var , ama şu anda normal kablolu aygıtlarımı kullanıom , mouse'a pil yetişmiyo beah

Cool Member Genocider Avatar
    Katılım tarihi
    03.09.2003
    Nereden
    İzmir-İstanbul
    Walla bende nforce2 Epox anakartımı yeni aldığımda bios'u kurcalarken bulmuştum. Klavye herhangi bi tuşa dokunduğumda açılıyor. Bence çok ii bi özellik.. Power tuşu iptal olmuyor.. Ama şifre olayında sanırım iptal olur..
    Amd 2500+ -Ati Radeon 9500 128 MB-256*2 = 512 DDR 400 mhz kingston- 107-E5" Philips-52X Lg-Aopen 300W QF50-nForce 2 8RDA+-Onboard (ALC650) Sound Card-Onboard Realtek Ethernet-

I cry, when angels deserve to die !

Moderator TAY-LAN Avatar
    Katılım tarihi
    24.12.2002
    Nereden
    ankara
    vala ben sıfre koydum power mavır kalmadı .o sıfre dısında makına acılmadıbıosu bıle resetledım olmadı

hARDWAREMANIAC dbaggio Avatar
    Katılım tarihi
    25.07.2004
    Nereden
    LOST
    Blog Mesajları
    3
    bu olay sanirim ilk olarak epoxta fun key diye cikmisti.ben hep ctrl+f1 ile aciyodum

d8a6610
    Alıntı samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
    "hepimiz dbaggio'yuz"

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon