Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Mbir Prorami Görelim Ona Göre Mesaj Atariz..." şeklinde özetlenebilir....
Ynt: Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)
film izlerken wd my book pro edition II 1TB external hard diskim kendi kendine kapandı.tekrar açtığımda usbde görmesine rahmen bilgisayarım açmadı.daha sonra kutunun içindeki 2 adet 500 gb lık hdd yi çıkardım pc'nin içine taktım.burda pc gördü ama disk bozuk yada okunamıyor dedi açmadı...
GetDataBack for NTFS kullandım hdd im içindeki bilgileri buldu içinden bi kaç veriyi çıkardım bunlar 2-3 tane belgesel ama belgeseli açtığımda müzik çalıo..belgeselin boyutuda mp3 boyutu değil normal film boyutu.neyse geçelim..
EasyRecovery Professional kurdum taramaya başladım bu seferde bu 15 dk olmasına rahmen bi noktada takılı kaldı ve şu hatayı verdi yardımcı olursanız çok sevinirim...
birde şu an ntfs yazmasına rahmen kutunun içinde raid0'dı galiba hard diskler... usb ile takılıyken my book raid manager programında raid setting kısmında raid0 bağlantı kısmında BAD capacity kısmında 0,00 gb yazıodu...
En son marfatih tarafından düzenlendi: 04-03-08 saat 06:35
Ynt: Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)
bu şu demek, "disk yüzeyinde bir hata var" bu işlemlerden önce diski taratın ve hatalı bölümleri işaretlemesini sağlayın ama disk yüzeyinde hata varsa (ki var) ve bu disktede video dosyaları varsa %90 ihtimalle kuratamazsınız dosyalarınızı... ama deneyin
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
bu şu demek, "disk yüzeyinde bir hata var" bu işlemlerden önce diski taratın ve hatalı bölümleri işaretlemesini sağlayın ama disk yüzeyinde hata varsa (ki var) ve bu disktede video dosyaları varsa %90 ihtimalle kuratamazsınız dosyalarınızı... ama deneyin
back sector ve hata taraması yaptıktan sonra recovery programlarını kullandım zaten..neyse gitti terabytelık arşiv...
valla iyi ve basit ihtimalle aklıma gelen şey, o disk enerji gitmiyor olması, o diski bilgisayara direk takınca bir sorun oluyor mu? eğer gene de çalışmıyorsa muhtemelen disk ölüdür, garanti vs kapsamında belli parçaları değiştirilerek eski haline dönebilir.
üzgünüm ayrıntıları bilmiyorm, ama bir bilgisayarcıya götürüp en azından disk yüzeyinde mi hata var yoksa donanımsal çalışmasında mı öğrenebilirsiniz, donanımsalsa verileriniz duruyor demektir.