hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selamlar forum ahalisi işte sonunda fırsat buldum ve yazdım. Her hafta bir iki tane verilerimi nasıl kurtarırım diye konu açılıyordu ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack (3) Konu araçları
Eski 19-08-05, 08:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  3 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)

Selamlar forum ahalisi işte sonunda fırsat buldum ve yazdım. Her hafta bir iki tane verilerimi nasıl kurtarırım diye konu açılıyordu bende bu işe kesin bir çözüm bulmak için resimli olarak bunu anlatmaya karar verdim. Umarım mod arkadaşlar konuyu sabitlerler de herkes ilk sayfada görebilir

Evet, hadi başlayalım. Öncelikle ben “Easy Recovery 6.0 pro” programını kullandım. Hemen hemen bütün veri kurtarma programları birbirine benzer zaten, eminim birini çözerseniz diğerleri de sorun olmayacaktır. Programın kurulumunu anlatmıyorum. Setup’ı çalıştırdıktan sonra hep “next-next-next” diyorsunuz kuruluyor , yalnız dikkat asla ama asla veri kurtarmak istediğiniz bölümün üzerine veri yazmayınız, yani dosya kopyala yapıştır, oyun kurma, program kurma vs gibi işlemleri yapMAyınız. bu programı da hangi partitiondan (hangi harddisk bölümünden) veri kurtarmak istiyorsanız, ondan farklı bir bölüme kurunuz. Ondan sonra programımızı çalıştırıyoruz ve işte ana ekran bu:

Sol taraftaki menüde veri kurtarma dosya tamiri vs işlemler görüyorsunuz. Biz burada veri kurtarma yani “Data Recovery” kısmını seçiyoruz.

Bu bölümü seçince karşımıza şu bölüm geliyor

Resim3te gördüğümüz gibi bu menüde sırası ile, “ileri seviye kurtarma” “silinmiş dosya kurtarma” “format sonrası kurtarma” “raw (yani bir harddiskin formatlanmamış hali) halinden kurtarma” “daha önceden kaydedilmiş bir kurtarma işlemine devam etme (az sonra açıklayacağım)” “acil durum disketi oluştur” kısımları mevcut. Başlamadan önce şu kaydetme ve devam durumlarından bahsedeyim. Eğer büyük bir partitiondan daha doğrusu büyük miktarda boş alana sahip bir partitiondan veri kurtarmak istiyorsanız, bu işlem oldukça uzun sürecektir. Bu işleme daha sonra devam etmek isterseniz iptal edip çalışmayı kaydedip sonra kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağlar bu seçenek.

Şimdi konuya dönelim: ben şahsen formatta olsa silinmiş veri de olsa sürekli “Advanced recovery” yani gelişmiş veri kurtarmayı seçerim burada da onu anlatacağım. “advanced recovery” yi seçiyoruz ve karşımıza şu menü geliyor.

Resim4te harddiskinizin partitionlarının bir özetini görüyorsunuz. (ufak bir hatırlatma, resimde gördüğünüz gibi resimde benim C sürücümü unidentified yani tanımsız dosya sistemi olarak görüyor ama sorun yok, normalde dosya sistemim NTFS. Yedek alma programları ile C sürücümün yedeğini falan aldığım için böyle bir şey oluyor ama önemli değil.) şimdi siz bu menüde hangi paritiondan veri kurtarmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Ve daha sonra resim5te görünen (alttaki) sağ alttaki “Advanced option” tuşuna basıyoruz.

Şimdi karşımıza yeni bir menü çıktı. Aşağıda da görülüyor,

Bu menüde veri kurtarmak istediğimiz parition ile ilgili bilgiler bulunmakta. Hangi sektörden başlayıp bittiğini falan gösteriyor. Bizi burada ilgilendiren kısım yukarıdaki “File System Scan” sekmesinde. Bu sekmeyi tıklıyoruz ve aşağıdaki bölüme geçiyoruz.

Şimdi buraya dikkat. Hemen sol üstte bizden dosya sistemini seçmemizi istiyor. Bu dosya sistemi, sizin kurtarmak istediğiniz dosyanın silinmeden önceki dosya sistemi olmalıdır. Bir örnek ile anlatayım. FAT32 dosya sistemine sahip bir C sürücünüz var, içinde de bir A dosyası var, neyse siz bu bölüme FORMAT attınız ve dosya sistemini NTFS olarak değiştirdiniz. O zaman burada o menüde FAT32 yi seçeceksiniz. Yani o dosyanın eskiden içinde olduğu dosya sistemini. Peki seçmezsek veya RAW sistemini seçersek ne olur. Öncelikle seçmeme şansınız yok hata verir. Ama RAW’ı seçerseniz, dosyayı gene bulur ama adını bulamaz. Eğer dosya sistemini bilmiyorsanız RAW seçebilirsiniz ama dosyanın adını program “File1,File2….” Şeklinde bulacaktır. Bundan sonra aşağıdan “Advanced Scan” seçeneğini işaretliyoruz ve Ok tuşuna basıyoruz. Basar basmaz aşağıdaki pencere geliyor

Bu pencerede bize seçtiğimiz parition hakkında bilgi verip, veri kurtarmak istediğimiz bölümün bu olup olmadığını soruyor. Evet deyip geçiyoruz. Aşağıda gördüğünüz gibi program kendine ufak bir yer ayırıp işleme hazır hale geliyor.

Biz sürücümüzü seçip next tuşuna basıyoruz. Bu noktadan sonra aşağıda gördüğünüz veri kurtarma için gerekli işleme başlıyor, burada sadece bekliyoruz

Ve işte bitti (aşağıda)

gördüğünüz gibi size bütün dosyaları gösteriyor. Yalnız bunların hepsi kayıp dosyalar değil!!! Burada sadece “lostfile” klasörü altındaki dosyalar sizin harddiskinizde bulunan silinmiş dosyalar.

Yukarıda lostfile dizinin içinde de klasörler var işte buradan sonra sizi zahmetli bir kısım bekliyor. Bende sadece 2 klasör ve birkaç dosya çıktı çünkü alan çok küçüktü ama sizde muhtemelen daha fazla şey çıkacak. Buradan sonra istediğiniz dosyayı bütün bu klasörlere bakıp (lostfile’ın altındakiler sadece) bulacaksınız ve aşağıda gördüğünüz gibi kurtarmak istediklerinizi işaretleyeceksiniz.

Ondan sonra sağ alttaki “next” tuşuna basıyoruz ve şu menüdeyiz:

Bu menüde (yukarıda) dosyaları nereye çıkarmak (kurtarmak, bu verileri yeniden okunabilir hale getirmek) istediğimizi soruyor. Gene burada şiddetle başka bir paritionı seçmenizi öneririm, ne olur ne olmaz verileri kurtaracağınız yeri seçip (“Recovery to local drive” kısmından bunu hallediyoruz, alt kısma dokunmuyoruz) next diyoruz.

İşte yukarıda da gördüğünüz gibi o dosyaları kaydetmeye başlıyor.

Ve bitti bundan sonra “Done” deyip olayı bitiriyoruz. Yalnız son kez size bu çalışmayı kaydedip etmek istemediğinizi soruyor çokta önemli değil.

Kaydettiğimiz yere gidiyoruz ve orada “LostFile” adında yeni bir klasör olduğunu görüyoruz. Hayırlı olsun işte verileriniz içinde herkese kolay gelsin.

Not: Bu yazı paranoyakX tarafından www.hardwaremania.com için yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur.

oh be bitti yorumlarınızıda bekliyorum

ÖNEMLİ NOT 1: Bu programın linki kesinlikle sitemizde bulunmamaktadır ve illegal linklerde verilmiyecektir. Bu nedenle programın linkini İSTEMEYİNİZ!!

ÖNEMLİ NOT 2:ÖZELDEN ATILAN MESAJLARA CEVAP VERMİYORUM, LÜTFEN BU KONU ALTINA YAZIN SORULARINIZI

En son diablo tarafından düzenlendi: 18-01-08 saat 10:12. Sebep: notu ekledim...
paranoyakX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-05, 09:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Crespo467
Member
Bilgisayarım

Crespo467 Avatar

Katılım tarihi: 16.03.05
Nereden: Boşlukta !
Dostum ellerine sağlık harika bir çalışma yapmışsın... Umarım birçok arkadaş bunda deli gibi faydalanacaktır...

Crespo467 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-05, 09:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
=|eRh@N|=
Cool Member

=|eRh@N|= Avatar

Katılım tarihi: 02.08.05
Nereden: İstanbul
Çok harika bir şey ya eline sağlık
Eski 19-08-05, 10:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
hilmicavli
Member

hilmicavli Avatar

Katılım tarihi: 17.05.05
Nereden: Garip bir yerde
Güzel çalışma, birçok insanın işine yarar...
Benim çok önemli dosyalarımı kurtarmıştı bu program zamanında...
Tavsiye olunur...
Eline salık.

**DELL PRECISION 679**DUAL XEON 2,8 - 2GB DDR2 (2X1) - 2X74GB SEAGATE BARACUDA 10000RPM SCSI (RAID0) - QUATRO FX1300 - 19"DELL LCD AT WORK
hilmicavli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-05, 11:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

freeman1209 Avatar

Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13
baya emek vermişsin çok sağol,artıkın bu konuda yeni topic açılmaz.inş
freeman1209 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-05, 12:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

teşekkürler arkadaşlar umarım mod arkadaşlarda bir bakar
Eski 19-08-05, 16:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member
Bilgisayarım

Ryan_KyKlopS Avatar

Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
teşekkürler arkadaşlar umarım mod arkadaşlarda bir bakar
abi işte olay budur ya.ben sana ciddi ciddi bunu diyecektim o kadar hdd ve veri kurtarma ile ilgili sorulara yanıt veriyorsun bunu yapman çok iyi olmuş.ellerine sağlık..
Eski 19-08-05, 16:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
equnix
V.I.Member
Bilgisayarım

equnix Avatar

Katılım tarihi: 01.06.05
kanki ellerine sağlık. Modlar bu konuyu sabitlerler ise çok güzel olur.
Eski 19-08-05, 19:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
sHiNe
V.I.Member
Bilgisayarım

sHiNe Avatar

Katılım tarihi: 15.03.05
@ParanoyakX dostum eLlerine sağLık.
Son zamanlara çok geliyordu Data Recovery hakkında Sorular.
Sabit Disk ßölümüne Sabitlenmeli ßu konu.
sHiNe çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-05, 10:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
reelyorum
Member

reelyorum Avatar

Katılım tarihi: 16.07.05
Nereden: Çorlu
elini sağlık.çok iyi olmuş.
reelyorum çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-05, 09:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

arkadaşllar hepinize çok teşekkür ederim biliyorsunuz hafta sonları nete giremediğim için ancak cvp yazıyorum. keşke mod arkadaşlarda görseydi, neyse çok saolun tekrar
Eski 22-08-05, 20:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11
o kadar emek vermişin eline sağlık konuyu buraya taşıdım ve sabitledim umarım faydası olur herkeze ha birde yazıyı çalmadın demi bir yerden bak yalancının mumu yatsıya kadar yanar

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-05, 14:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

aşkolsun fotoların üzerine tek tek ellerimle yazdım ben o hardwaremania.com'u çalmak ne demek, çalınmasın diye öyle yaptık zaten ayrıca teşekkür ediyorum
Eski 23-08-05, 16:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Bonwe
Power Member
Bilgisayarım

Bonwe Avatar

Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: Raccoon City
bunlar niye işe yarar bir dosya kurtarmıyor?ben bütün programları denedim.kurtardıkları tek şey sistem bilmem nesi,history file vb.benim kendim silmiş olduğum mesela f1.gif resmini bulamadı.bunun gibi gir çok kurtarma girişimim hüsramla sonuçlandı.hep işe yaramaz dosya nerde var onu buluyo.bunun nedeni nedir?

Silent Hill 4 : The Room .... too boring...
Bonwe çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-05, 21:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

valla ben 10GB lık verimi kurtardım hemde çok önemli olan, eğer verinin üstüne bir şey yazmışsanız kurtarmaz ama
Eski 23-08-05, 23:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
Bonwe
Power Member
Bilgisayarım

Bonwe Avatar

Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: Raccoon City
10GB mi?wow seni kutlamak istiyorum.ben 500 kb lik verimi kurtaramıyorum
Bonwe çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-05, 23:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
Arslan_M
V.I.Member
Bilgisayarım

Arslan_M Avatar

Katılım tarihi: 17.08.04
ya benimde bi ara kullanmam gerekti bu programı... makinedeki outlook pst dosyasını almadan makineyi formatlamısız musteride bulmazsanız vururum diyodu bu sekilde bi kutarma baslattım ama o sonuc ekranında sasırdım cunku benim pc deki klasorlerin aynısı cıkmıstı acıkcası LOSTFILE ada hic dikkat etmemistim belkide bulmustu...adamada bulamadık dedim vuruyodu az daha
Eski 31-08-05, 15:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
ttmen
Silver Member
Bilgisayarım

ttmen Avatar

Katılım tarihi: 19.05.05
Nereden: kıbrıs-ist arası
Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi.
eğer verinin üstüne bir şey yazmışsanız kurtarmaz ama
+1 bu kısma dikkat.
ttmen çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-08-05, 15:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
chivalrous
Member

Katılım tarihi: 22.03.04
Nereden: istanbul
Alıntı:
ttmen tarafından iletildi.
+1 bu kısma dikkat.
Bazı durumlarda kurtarır fakat resim dosyalarında dosyayı bozuyor... Aslında bu daha cok disk üzerindeki iz ile alakalı birşey olmalı...Silmiş olup daha sonradan recover ettigim de elimdeki dosya ile beraber daha da onceden silip ustu