Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "videoları kurtarmak zaten biraz sakattır genelde bozulurlar ama resimler kurtulabilirdi.. tabi senin partition yapısı falan değişmiş.... çok önemliyse git muhtemelen ..." şeklinde özetlenebilir....
videoları kurtarmak zaten biraz sakattır genelde bozulurlar ama resimler kurtulabilirdi.. tabi senin partition yapısı falan değişmiş.... çok önemliyse git muhtemelen kurtarırlar..
ÖNEMLİ Arkadaşlar lütfen veri kurtarma sorularınız için özel mesaj atmayın yoruldum ya foruma sorun ki herkes öğrensin ve ben aynı sorulara özelden tekrar tekrar cevap vermeyeyim... ARTIK ÖZEL MESAJ ATAN ARKADŞLARA CEVAP VERMEYECEĞİM BURADAN YARDIMCI OLURUM
üzerinde XP kurulu olan ve sorunsuz çalışan HDD reset sonrasında boot sorunu ve bölümlenmemiş alan olarak görünmesi. evet problemimim kısa anlatımı bu.
sistem izlem programlarından everestte bir takım değişiklikler yaptım ( başlangıçta çalıştır gibi bir şeydi yani everestin başlangıçta çalışması için ) sonrasında yeniden başlattım sistemde hiçbir hata yoktu sorunsuz çalışıyordu ancak boot etmedi. başlangıç disketini çalıştırdım ama olmadı. ben de sistemimdeki diğer HDDye XP kurayım dedim XP kurulumunda kurulum yeri seçeneklerinde her iki HDD de görünüyor fakat yeniden başlatmadan önceki HDD bölümlenmemiş alan olarak görünüyordu. ikinci hdd ye XPyi yükledim ama bizim mübarek HDD ortalıkta yok yönetimsel araçlar menüsünde bilgisayar yönetimi oradan da "DEPOLAMA" menüsünü açınca bizim HDD orada ve bölümlenmemiş HDD olarak duruyor.
verilerimi kurtarabilmem için formatlayıp denemem mi gerekiyor. çünkü şu anda bilgisayarım üzerinde görünmüyor. yönetimsel araçlar menüsünde bilgisayar yönetimi oradan da "DEPOLAMA" menüsü açıldıktan sonra görebiliyorum. ama su anda sistem görmüyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
valla sen diyene kadar hiçbir şekilde dokunmayacağım. yol göstermeni bekliyorum.
eğer partition bölümümlemen vardıysa ve şimdi yok gözüküyorsa bir miktar (belli olmaz belki çok fazla) verini kaybetmişsindir. anlattığım gibi önceki dosya sistemi ne ise onunla formatla sonra recovery işlemini yap.
Herkese cok selamlar... Yanlız ben ılk basta, bu konudan simdiki kadar anlamadim icin burda yapilan uyarilari tam anlayamamistim ve sanirim bu yuzden de verilerime geri kavusamayacagim..
Kısaca problemimi anlatacagim.. umarim icinizden yardimci olanlar cikabilir.. ama kadikoydeki cogu bilgisayarciya goturdum hardiski, hepsi bu isi unut bitmis bu is dediler, ben ise son bir umut iste deniyorum... shift+del ile içinde 280 tane resim olan dosyami sildim ( bu arada paranoyakx senin gosterdigin yollarla o kadar bilgisayarcinin bulmayı beceremedi resimlerden 17 tanesini buldum... benim gibi biri belli resimleri kurtarirken nasil oluyorda profesyoneller bisey bulamiyor onu da anlamadim)
Uzatmadan sorunu anlatim... Shift+del dosya sildim... paranoyakx sayesinde easy recovery ile sildigim dosyayi buldum ( ama bu programi kaydettim... yeni yukleme yaptim ama sansim yaver gitti ve benim istedigimin ustune yazilmadi sanirim) bu program demo oldugu icin resimleri geri alamadim... daha sonra full versiyonun yayinlandigi bi linkten bunu indirdim ( 2. kere bisey yuklemis oldum recovery yapmak istedim harddiske) bu sefer geri almaya izin veriyordu ama ben sildigim dosyayi bulamadım.... bir tane resmi bile bulamadim... daha sonra onerilen 2 program daha indirdim sadece 17 resim buldum..... ( toplam 260 mblık resimlerim vardi... daha sonra yukledim 50 mb program oldu... en azından 210 mb kısmı kurtarmam yada 17 tanedn daha fazlasını kurtarmam gerekmez mi?
soru 1) acaba bu demo program , benim programı satın almaya mecbur bırakmak icin geri almak istedigim dosyalari baska programlarla almamam icin saklamis olabilir mi? yani sadece 400 dolarlık programı satın alırsam mı geri alabilirim?
soru 2) 3 tane kadıkoydekı bilgisayarcı bise bulamadi...sizce artık pes etmelı miyim? ya da bana onerebileceginiz bu isi profesyonel olarak yapan birisini tanıyor musunuz? konustugum bazıları 100$ - 300$ gıbı ucretler ıstıyorlar ve bunu verıyı bulamasalarda tahsıl edeceklerini soyluyorlar.
Yardımlarınız ve tavsiyleriniz icin simdiden tesekkurler... Paranoyakx 17 resmı kurtarmamı sağladıgın icin sana ayrıca tesekkurler...
@mpilavci, slm hayır easy recovery nin öyle bir hinlik yapacağını sanama ama çok önemle belirttiğim gibi veri kurtarmak istediğin alana hiçbir şekilde veri yazmamalıydın. Harddiskte 1 dosya 1 yere yazılır diye birşey yok daha doğrusu 1 dosyanın onda biri bir yere onda 3 ü başka bir yere yazılabilir... bu yüzden sen sonradan çok küçük bir program kursan bile o program da harddisk üzerinde farklı bölümlere yazılacağından yazıldığı bölümlerler üzerinde senin o dosyaların olabilir.... bu yüzden veri kurtarma işini yapamazsınız...
size tavsiyem, başka bir bilgisayara easy recovery veya active undelete veya get data back programlarından birini kurarak sizin hdd niz üzerinde kurtarma yapmaya çalışmaktır. ancak bu şekilde kurtarabilirsiniz eğer varsa.