hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "bu başlığı sonradan gördüm, özel mesajlar buraya denmiş, o yüzden sorumu buraya kopyalıyorum. bu tip programların tümü hakkında bi' soru ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack (3) Konu araçları
Eski 17-06-08, 18:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #426 (permalink)
hoythuyt
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.06.08
Ynt: Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)

bu başlığı sonradan gördüm, özel mesajlar buraya denmiş, o yüzden sorumu buraya kopyalıyorum.
bu tip programların tümü hakkında bi' soru sormak istiyorum(r studio,final recovery gibi) ben sadece recover my files'ı kullandım açıkcası. sorum ise şu; benim bilgisayarımda 2 harddisk var, c ve f. c de windows kurulu. eğer f'den bi dosya silersem, ardından da f diskini bilgisayarımdan çıkarırsam bu programlar yine de sildiğim dosyayı bulabilir mi?
hoythuyt çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-08, 21:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #427 (permalink)
ahmetcann
New Member

Katılım tarihi: 28.01.07
Nereden: muğla
Ynt: Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma (Özel mesajlara cevap yok sorular buraya lütfen!)

teşekkürler arkadaşım emeğine, ellerine sağlık
ahmetcann çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-08, 14:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #428 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2

@hoythuyt, demek istediğinizi tam anlamadım, yani diski çıkarıp sonra tekrar takarsam diyorsanız evet bulur ama diski çıkardıktan sonra o makinede bulur mu diyorsanız elbette hayır bulmaz.
Eski 18-06-08, 14:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #429 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

@mertcan80, raw olarak dosyaları bulduğunda düzgün formatlarıyla bulur sadece isimlerini bulamaz ve kendisi isimlendirir. eğer abuk sabuk dosyalar görüyorsanız malesef verileriniz kurtarılamıyor demektir.
paranoyakX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-08, 14:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #430 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

@mehmedim02

1- arşivlediğiniz dosylarınızı parça parça bulmaz program. yani siz bir sürü dosyayı sıkıştırıp tek bir rar dosyası haline getirdiyseniz onu aynen o şekilde bulacaktır. 484 Mb tek dosya olarak bulur.

2- pro ile kastedilen programdır. yalnız C sürücüsünde veri kaybı yaşadıysanız tabiri caiz ise tekrar bilgisayarı açamamnız bile gereklidir. çünkü windows açılırken pek çok dosyayı okur yazar değiştirir. C sürücüsüne bir progarm oyun vs kurmanız da yeni dosyalar ekleyeceği için verilerinizin kurtulma olasılığını çok büyük ölçüde düşürür.

dediğim gibi eğer kurtaracağınız veri C de ise, diski söküp başka bir bilgisayara takıp orda veri kurtarmayı denemelisiniz (eğer veri kurtarma programını daha önceden kurmadıysanız)

3- ordaki belgelerim başka bir olay yani D bölümünde de o isimli bir klasör dosya vs olabilir. önemli olan veriyi nerden kurtarcaksanız (ör: D) o zaman verilerinizi D dışında ki bir herhangi bir partition a kaydetmelisiniz.

4- o soru ekranının çıkmaması veya o küçük partition ın çıkmaması problem değil önemli olan verileri taraması.

NOT: burası bir forum. para alarak yapmıyoruz bu işi. sizden farklı bir üye de değiliz. elimizden geldiğince sizlere yardım etmeye çalışıyoruz bu şekilde sert tepki vermek gibi bir hakkınız yok.
Eski 18-06-08, 14:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #431 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

@ua_tektas, bu konuyu ayrıca açın lütfen veri kurtarma ile ilgili değil.
Eski 18-06-08, 15:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #432 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

teşekkür eden herkese teşekkürler yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
Eski 18-06-08, 18:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #433 (permalink)
hoythuyt
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.06.08

Alıntı:
paranoyakX tarafından iletildi. Mesajı göster
@hoythuyt, demek istediğinizi tam anlamadım, yani diski çıkarıp sonra tekrar takarsam diyorsanız evet bulur ama diski çıkardıktan sonra o makinede bulur mu diyorsanız elbette hayır bulmaz.
teşekkürler
hoythuyt çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-06-08, 14:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #434 (permalink)
serdar60
New Member

Katılım tarihi: 21.06.08
Nereden: asdffdfgd

ne oldu bu link ve resimler nere gitti üye oldum kayboldu
serdar60 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 12:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #435 (permalink)
problem
Power Member
Bilgisayarım

problem Avatar

Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa

hepsi yerli yerinde f5 yap bi.
Eski 26-06-08, 13:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #436 (permalink)
aves
New Member

Katılım tarihi: 26.06.08

indirdiğim program demo olduğu için boyutu çok dosyanız olduğu için kurtarma yapamam diyor program ne yapabilirim?
aves çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 13:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #437 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
aves tarafından iletildi. Mesajı göster
indirdiğim program demo olduğu için boyutu çok dosyanız olduğu için kurtarma yapamam diyor program ne yapabilirim?
satın al programı.

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 13:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #438 (permalink)
mertcan80
New Member

Katılım tarihi: 06.06.08
Nereden: ANKARA

----------@mertcan80, raw olarak dosyaları bulduğunda düzgün formatlarıyla bulur sadece isimlerini bulamaz ve kendisi isimlendirir-----------
diyorsun.şimdi bu raw dosyalarını açma imkanımız yokmu.bunları nasıl düzenleyebiliriz.raw olarak bulduguna göre düzenleme imkanımız olması gerekmezmi.aradıgım dosyalarında ismini biliyorum.üzerinede bir şey yazmadıgıma göre
(mof-db-jpg-arj ) gibi 10 dosyayı nasıl açarım.bir bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.olamasanda tatlı canın sağolsun paranoyakx kardeşim.emegine teşekkürler.(bootmgr.exe.mui tarzı dosyalar sadece farklı denemelerde ortaya çıktı.yoksa raw formatı ile abuk subuk dosyalar çıkmadı)
not ;veri kurtarma ile alakalı kitap -klavuz-kaynak-e book vs nereden bulablirim.bir bilgin varmı?
---yardımcı olsan da olamasanda --kendini bu konuya aylarca kitledin ya-- her türlü övgü ve teşekkürü hak ediyorsun kardeşim.
mertcan80 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 16:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #439 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

@mertcan övgülerim için saol dostum, raw dosya değil onlar, raw olan dosya sistemi yani dosyaları kurtarırsa kurtarır, yani jpg bir dosyayı windowsun resim görüntüleyicisi gene görüntüler ama dosya ismi abuk sabuk birşey olur. hepsi bu dosyaları kurtarıyorsan dosyaları normal şekilde açarsında
Eski 02-07-08, 19:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #440 (permalink)
talha_1641
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 02.07.08
Nereden: ÇORUM

eğer yardımcı olursanız sevınırım
ben bıl bılgısayarda bulunan veresıye 4.2 ya da exa ya aıt bır programın database dosyalarını kaybettım ve bılgısayarad bulamıyorum sılınmı bu database dosyalarını nasıl bulabılırım
talha_1641 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 19:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #441 (permalink)
mertcan80
New Member

Katılım tarihi: 06.06.08
Nereden: ANKARA

parayonakx kardeşim.ben mertcan seni çok meşgul ettiğimi biliyorum ama tam olarak yapılan işi anlatamadığımı düşünüyorum.veya siz anlattınız ben bilgi eksikliğinden anlayamadım.ben c ve d yi raw format olarak gördüğümü söylemiyorum.sadece easyrecovery de raw format seçeneği ile tarattığımda MOF-DB(data-ki en fazla bu yer kaplıyor)-ARJ-AVİ-JPG gibi 10 dosya buldu(açilamayan) ve boyutuda orjinali ile aynı(19 gbyt).bunları ne yapabiliriz.kastım ve sorum bu.
ayrıca sana bu övgüler az bile .çünkü bunlar övgü değil kardeşim.paylaşma erdemine sahip insan için sıradan sözler.
mertcan80 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 09:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #442 (permalink)
DftOne
New Member

Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Istanbul

Merhaba, Sana 2 Sorum olacak...
1.Kaspersky Antivirüs programının sildiği verileri geri getirirmi?
2.Ben verilerimi geri getirirken 5 Gb getiriyordum tam browser'i ayarladım nexte bastım Error verdi. Sanırım başka Partition'a ayarlamadığım için. Bende başka partition yok :S nasıl yapıcam ? 4 Tane çıkarılabilir disk var :S
DftOne çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 09:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #443 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

paranoyakX Avatar

@DftOne kaspersky ın sildiği vrilere ulaşamayabilirsiniz ama zaten o sildiyse geri getirmeyede çalışmayın bence. 2. olarak başka partition yoksa, başka bir disk takıp o diski gösterim, sakın o veri kurtardığınız disk üzerinde partition yaratmayn
Eski 12-07-08, 17:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #444 (permalink)
3RS!N
New Member

Katılım tarihi: 12.07.08

Emeğine sağlık bende de mevcut bir yazılım. Geçen gün sildiğim bir filmi bulamamıştım advanced da deneyceğim bakalım.
3RS!N çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-08, 08:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #445 (permalink)
inspiretr
New Member

Katılım tarihi: 17.07.08

Alıntı:
diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
oluruz tabi.. kargo ile yola bize pc yi biz yapalım ...
Saol
inspiretr çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-08, 13:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #446 (permalink)
DeliValdez
Banned user
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 11.07.08
Nereden: istanbul

eline emeğine sağlık dostum,güzel çalışma olmuş.Yalnız birşey soracağım,benim bir ara partisyon programı ile hdd birleştirirken D bölümünde bulunan 100 GB a yakın verim kaybolmuştu (film,resim,oyun dosyaları vs.).Bu sebeple o ara bu programlarla bayağı bir uğraşmıştım.Bu anlattığın programıda kullandım o arada.Yalnız bu programların hiçbirinin kaybolan verilerin tamamını geçtim,çok ufak bir kısmını kurtardığını gördüm.dosyaları buluyor tamam ama kurtarma yaptıktan sonra bu dosyaları açmaya çalıştığında dosyaların okunamadığını falan söylüyor.Film ve oyun dosyalarını zaten hiç bulmuyor.resim dosyalarınıda,atıyorum 100 taneden 3-4 tanesini açıyor ancak.Bu neden kaynaklanıyor acaba.
Benim düşüncem şu: anladığım kadarıyla bu programlar crack li olsa bile kopyaları tam olarak iş görmüyor.Verileri tam kurtarmaya ihtiyacımız var ise biraz parayı gözden çıkarıp orjinalini almamız gerekiyor.Bu sizcede doğrumudur.teşekkürler.
DeliValdez çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-07-08, 15:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #447 (permalink)
memic
New Member

Katılım tarihi: 18.07.08

Çok faydalı olmuş. Eline sağlık. Bu tarz programları kullanırken hata yaparsan sonuçları kötü oluyor. Bu adreste de veri kurtarmayla bazı bilgiler verilmiş. Önce orayı okudum. Sonra burayı. Sanırım şansımı deneyeceğim. İnşallah batırmam.