Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Gerçi ikisi birbiriyle bağlantılı mı bilmiyorum ama,iki sorunum var.Birincisi,bilgisayarda Windows Xp Sp2 yüklü,ve "hizmetler"'e girip dcomlaunch'u başlatmaya kalktığımda şöyle bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-11-07, 00:00   #1 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu

Gerçi ikisi birbiriyle bağlantılı mı bilmiyorum ama,iki sorunum var.Birincisi,bilgisayarda Windows Xp Sp2 yüklü,ve "hizmetler"'e girip dcomlaunch'u başlatmaya kalktığımda şöyle bir hata veriyor

"Local Computer üzerindeki DcomLaunch hizmeti başlatılamadı.
Hata 1053:Hizmet,belirli aralıklarla yapılan başlama veya denetim isteğine yanıt vermedi."

Birde Visual Basic 6'yı başlatmaya kalktığımda açılışta "Unexpected error;quitting" diye bir hata mesajı veriyor.Google'dan arattım,biri sorunun dcomla ilgili olabileceğini söylemiş,birde microsoftun sitesinde iki dosyanın yüklü olması gerektiği onlar yüklü olmayınca bu problemin çıkabildiği yazıyor ama o dosyalar yüklü gözüküyor benim bilgisayarda...

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-11-07, 00:38   #2 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Cevap: Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu

İki işlem yaptım,nihayet sorun çözüldü çok şükür,çözümü bulunca kadar uğraştırdı baya ama şimdi mutluyum ...

Yaptığım işlemlerden biri,rpcss.dll dosyasını yenisiyle değiştirmekti,diğeri ise "hizmetler" kısmına girip dcomlaunch'u başlatmaya çalışmaktansa,"çalıştır"'dan dcomcfg yazıp dcomlaunchu başlatmayı denememdi.
Sorun hangisindeydi bilemiyorum ama ikisinden biri sorunu çözdü,bu arada Visual Basic'de çalışmaya başladı o sorun çözülünce...
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Visual Basic Pingtime OrkO Genel(Code) 0 27-01-06 08:00
visual basic download ttmen Genel(Code) 2 26-07-05 10:58
visual basic abwx Genel(Code) 7 01-04-05 12:31
Visual Basic ugurs2000 Genel(Code) 2 24-03-05 11:10
visual basic.NET barkin_to Aranılan ürünler 5 11-10-04 14:50

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 01:00.