Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Disk Birleştirme Problemi

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Disk Birleştirme Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "benim bilgisayarım yine geç açılmaya başladı. Disk Birleştirme'yi denedim 15 civarı dosya birleştirilemedi. 5-6 tanesi de windows'un içinde sistem dosyası. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 02-05-06, 12:52   #1 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13
Disk Birleştirme Problemi

benim bilgisayarım yine geç açılmaya başladı. Disk Birleştirme'yi denedim 15 civarı dosya birleştirilemedi. 5-6 tanesi de windows'un içinde sistem dosyası. geç açılma da bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. ama birleştiremedim. ekstra bir program var mı? bir de ben XP kurarken HDD ayırmadım sonradan programla ayırıp bir daha C'ye dokunmayacağım. ya bu geç açılma neden olabilir? disk birleştirmeyi tam yapamadım ama inceletince disk birleştirmeye gerek yok diyo bi de bu problem HDD veya anakart'dan kaynaklanıyorsa bunu nasıl tespit edebilirim.
bir de birleştirilemeyen sistem dosyalarını başka yere kopyalayıp tekrar yerine koysam birleşmiş halde olur mu?
biraz uzun oldu ama açıklayıcı olsun dedim

not:konu daha fazla kişiye ulaşsın düşüncesiyle bu bölüme de topic açtım. Mod arkadaşlar silerse canları sağolsun
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 03:12   #2 (permalink)
iDEA
Cool Member

iDEA Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.01.06
Nereden: İstanbul
Geç açılmanın Diskbirleştirme ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Disk birleştirmede illaki bütün dosyaları birleştirecek diye bir kaide yok...Taşınmaz veriler mutlaka olacaktır. Sistemi kurar iken sabit diski bölümlere ayırmadığını söylüyorsun, bilg. her açılışta tüm disk alanını sistem alanı olarak kontrol ettiği için açılışı yavaştan etkenlerden biri olduğunu söyleye bilirim.
iDEA çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 10:20   #3 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
ama reset atmazsam hiç açılmıyor... bootvis ile düzeldi biraz..
escobar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 17:41   #4 (permalink)
emptyrean
Member

emptyrean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.01.06
Nereden: izmir
windows takas dosyasını geçici olarak kaldırıp ya da başka bir sürücüye atayarak disk birleştirme yaparsanız bu işlemden daha çok verim alırsınız.
Asrock P4VT8+ MB, Intel Celeron D 2.4, 2 x Veritech 512 400mhz DDR, 80gb Seagate 7200rpm PATA, 80gb Seagate 7200rpm SATA, Sapphire X1600 Pro 512mb, X-Fi Platinum, Asus 52x CD-ROM, Philips 16x DVD-RW, Philips 170X6 LCD, Logitech G5 Laser Mouse.
emptyrean çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 18:26   #5 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
emptyrean tarafından iletildi.
windows takas dosyasını geçici olarak kaldırıp ya da başka bir sürücüye atayarak disk birleştirme yaparsanız bu işlemden daha çok verim alırsınız.
takas dosyası
escobar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-05-06, 21:20   #6 (permalink)
emptyrean
Member

emptyrean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.01.06
Nereden: izmir
bellek dosyası ya da orijinal terimiyle "swap file", disk birleştirme işlemi windows ortamında yapılıyorsa takas dosyası o anda sistem düzeyinde kullanımda olduğundan birleştirilemez. takas dosyasının büyüklüğü ram'inize bağlı olarak gb'ları bulabilir dolayısıyla disk performansında önemli bir yere sahiptir. özel disk birleştirici programlar windows açılmadan takas dosyaını birleştirebilir.
emptyrean çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-05-06, 00:43   #7 (permalink)
schumacher83
Senior Member

schumacher83 Avatar

Katılım tarihi: 21.04.06
istersen bi format falan at ve hemen sonrasında diskin durumuna bak win kurulumundan sonra diskte ciddi parcalanmalar oluyo zaten windowsun bu kadar çalıştığına şükretmek lazım... sana tavsiyem system mechanic pro 6 kurman. onun disk birleştiricisi birleştirilemeyen dosyaları bir sonraki acılışta birleştirme özelliğine sahip (tabi işlem bittikten sonra işaretlersen)gene de win dfrag' ından bakınca bazı istemediğin şeyler görürsün ama en azından dfrag ile ilgili sorunun kalmaz. ama sistem kaynaklarını cok tüketir söylemedi deme.
schumacher83 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-05-06, 20:22   #8 (permalink)
Funky C
Senior Member

Katılım tarihi: 22.04.05
Nereden: İzmir
bakım maksatlı disk birlestiricisi yapmıstım.Soyle bir uyarı verdi

Birleştirmesi tamamlanan: (C

Bu birimdeki bazı dosyalar birleştirilemedi.
Dosyaların listesi için lütfen birleştirme raporuna bakın.

Raporda ise hicbir dosya ismi yazmıyor.Neden kaynaklanıyo olabilir?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-06, 15:59   #9 (permalink)
ahtapot
Rookie Member

ahtapot Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.06
Nereden: istanbul
Alıntı:
Funky C tarafından iletildi. Mesajı göster
bakım maksatlı disk birlestiricisi yapmıstım.Soyle bir uyarı verdi

Birleştirmesi tamamlanan: (C

Bu birimdeki bazı dosyalar birleştirilemedi.
Dosyaların listesi için lütfen birleştirme raporuna bakın.

Raporda ise hicbir dosya ismi yazmıyor.Neden kaynaklanıyo olabilir?
netde araştırdım topic biraz eski ama farketmez yenisine lüzüm yok,bilgi bilgidir...
bu uyarıyı bende almaya başladım,daha önce bu hatayı vermediği zaman c nin imajını almıştım,imajı yükledim,kurcalama ve araştırmalarım sonucunda
xp hızlandırma adı altında hemen her forumda bulunan birbirinin aynısı olan,windowsunuz hızlansın başlığı altında verilen regedit ayarlarındaki değişiklik sonucunda xp bu uyarıyı veriyor....

xp nizi verimli kullanmanın en temiz yolu
harddiskinizi ikiye bölün,h.d.d inbüyüklüğü ne olursa olsun
c:\=20 gb
d:\=geriye kalan kapasite
yapın,yüklemeniz bittikten sonra tekrar yüklemesi riskli olan,örn.ofis,autocat gibi lisans isteyen programlarınızıda yükleyin xp güncellemenizide yapın veeeee r-drive acronis,ghost gibi programlardan biriyle imajınızı alın,ben bu şekilde senelerdir windows yüklemedim(güncellemelerde ise,eski imajınızı dvd ye veya external h.d.d e kopyalayıp güncellenmiş yeni imajı alın)
ahtapot çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-06, 02:15   #10 (permalink)
yalnız genc
New Member

Katılım tarihi: 14.06.06
Nereden: sanane
Alıntı:
ahtapot tarafından iletildi. Mesajı göster
netde araştırdım topic biraz eski ama farketmez yenisine lüzüm yok,bilgi bilgidir...
bu uyarıyı bende almaya başladım,daha önce bu hatayı vermediği zaman c nin imajını almıştım,imajı yükledim,kurcalama ve araştırmalarım sonucunda
xp hızlandırma adı altında hemen her forumda bulunan birbirinin aynısı olan,windowsunuz hızlansın başlığı altında verilen regedit ayarlarındaki değişiklik sonucunda xp bu uyarıyı veriyor....

yapın,yüklemeniz bittikten sonra tekrar yüklemesi riskli olan,örn.ofis,autocat gibi lisans isteyen programlarınızıda yükleyin xp güncellemenizide yapın veeeee r-drive acronis,ghost gibi programlardan biriyle imajınızı alın,ben bu şekilde senelerdir windows yüklemedim(güncellemelerde ise,eski imajınızı dvd ye veya external h.d.d e kopyalayıp güncellenmiş yeni imajı alın)

arkadaşım öyle diyorsunda bende 2 tane hdd var biri 40 diğeri 80 gb 40 olanı ikiye ayırmış durumdayım fakat bu diğer hdd yi 2 ye bölersem bilgisayarımdagereksiz simgeler oluşmuş olmaz mı yadda bu 2 ye böldüğüm hdd yi geri birleştirrisembi sorun olurmu
yalnız genc çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-06, 02:16   #11 (permalink)
yalnız genc
New Member

Katılım tarihi: 14.06.06
Nereden: sanane
Alıntı:
ahtapot tarafından iletildi. Mesajı göster

arkadaşım öyle diyorsunda bende 2 tane hdd var biri 40 diğeri 80 gb 40 olanı ikiye ayırmış durumdayım fakat bu diğer hdd yi 2 ye bölersem bilgisayarımdagereksiz simgeler oluşmuş olmaz mı yadda bu 2 ye böldüğüm hdd yi geri birleştirrisembi sorun olurmu
bi arkadaş orda hızllandırıcı kullanıyosanız olabilir demiş ben pc de kesinkikle kullanmıyorum kullandırmamaya da çalışıyorum bende de aynı soorun var ne yapmalıyım
yalnız genc çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-06, 20:55   #12 (permalink)
ahtapot
Rookie Member

ahtapot Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.06
Nereden: istanbul
-1.hdd (c:\)ne kadar küçük olursa o kadar kararlı ve hızlı çalışır,ve imaj almak istersen pratik olur(denetim masası>güç seçenekleri>hazırda beklet deki kutunun içini boşalt+remini yükseltebildiğin kadar yükselt))bu arada tabii senin kullandığın programgenişleme kapasitesinede cevap vermesi lazım,bu gün 10mb yüklenen program bir ay sonra 100mb olabiliyor,aynı harddiskin ikinci bölümünü mümkün olduğunca setupsız programlardan oluştur(burası anlaşılmadıysa detaylı anlatabilirim),windowsla etkileşimli çalışan programları tut c: de
-defragda böyle bir hata olduğunda başka problem yoksa fast defrag veya 0&0 defrag programlarından birini kullanın windowsun defragı hem yavaş,hem yeterince optimize edemiyor
ahtapot çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Disk Birleştirme Problemi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Disk Birleştirme Problemi escobar Genel 15 07-05-06 21:23
win xp disk birleştirme yapmıyor Leo Genel(OS) 5 28-09-05 23:28
raid disk sorunu bates54 Genel 23 17-08-05 15:00
SATA Disk problemi droaslan Genel 5 27-04-05 01:10
disk birleştirme programı calis Genel 9 15-09-04 01:42

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 01:04.