Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Diskim uçtu!!! Uzmanlar Yardım Lutfen.

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Diskim uçtu!!! Uzmanlar Yardım Lutfen. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "80 gb lık diskimi 2 ye boldum. (40 a 40) c ve d diskleri olusturdum (NTFS) c ye xp pro ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-07-04, 09:37   #1 (permalink)
vardhamana
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.07.04
Nereden: istanbul
Exclamation Diskim uçtu!!! Uzmanlar Yardım Lutfen.

80 gb lık diskimi 2 ye boldum. (40 a 40) c ve d diskleri olusturdum (NTFS) c ye xp pro kurdum. d ye muzik filim program ozel dosyalarımı (hepsi onemli) attım. bir muddet sonra xp im cokme noktasına geldi. bende xp proyu tekrar kurayım dedim. cd yi taktım bolumlere geldigimde c bolumunu sildim. bolumlemeye geldigimde d diskimde ucmustu!!!! taplam bolumlenmemiş alan 79 gb gozukuyordu. baska pc lere taktım yok. bolumlenmemiş alan gozukuyor. bende ihtiyactan xp mi diskin 40 gb lık bolumune kurdum. diger kısma dokunmadım. 80 gb lık diskimin 40 gb ını kullanıyorum dığer kısma ne olur olmaz diye dokunmadım. acaba diskin dokunmadıgım 40 gb lık bolumdeki dosyalarımı kurtarabilir miyim? kurtarabilirsem nasıl kurtarırım? yardım lutfen..
vardhamana çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 10:22   #2 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
arkadaşım geri dönüşü olmayan bi yola girmişsin gibi görünüyor... data recovery diye arattır google'dan bulursun bişeyler ama işe yarar mı bilmem... çünkü öteki 40 gb nasıl oldu uçtu o havada kalmış pek belli değil yani....
Eski 08-07-04, 10:46   #3 (permalink)
sariyuz
Cool Member

sariyuz Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.01
Nereden: Konya
keşke partitionları sildikten sonra tekrar windows kurmasaydın ama yinede "getdataback" diye bir program var çok güzel. programın fat ve ntfs için 2 ayrı sürümü var. bir dene işe yarayabilir.

Amd Turion 64 2.0 ghz : 1 gb ddr 400 : 128 mb Radeon x700 : 100gb 5400rpm 8 mb cache Fujitsu : 8x Philips DVDWriter : Zyxel Prestige 630 Adsl Modem
sariyuz çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 10:49   #4 (permalink)
vardhamana
Rookie Member

Bilgisayarım
Exclamation EasyRecovery Professional

EasyRecovery Professional programıyla diskime girdim dosyaları aradı buldu benden kaydetmemi istedi fakat dosyaların adları ve uzentıları degisik. bunların ne oldugunu nasıl anlarım ve nasıl acarım...
vardhamana çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 10:55   #5 (permalink)
vardhamana
Rookie Member

Bilgisayarım
partition ları silmedim

partition ları silmedim sadece c yi sildim sonra baktım ki d ucmus soyledigin programıda deneyecegim şimdi. d diskimde 6 klasorum var içleri full dolu ben altı klasorumu klasor olarak isimleriyle ve uzantılarıyla nasıl alabilirim diye bakıyorum
vardhamana çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 12:06   #6 (permalink)
exeter
Power Member

exeter Avatar

Katılım tarihi: 16.02.04
Nereden: Eskişehir
buyuk ihtimal hdd kartinda sorun var diger turlu bir sey olmasi imkansiz bence hdd ne bir baktir ok
Windows Slipstream, Intel Pentium 4 2A 400Mhz , Abit Th7 2 RaidII , 512 RD Samsung 800 (128x4) , 128Mb Sparkle FX5200 First Edition(64bit) , 19" Philips 109s2 , 2 x Lg 16x DL , Samsung 52x32x52x16 Combo , 32x10x40 LG writer , Creative Sound Blaster 5.1 Live , 60 Gb Maxtor 2mb cache , 40 Gb Seagate , Leadtek Winfast Tv Kartı ( Divx capture 780 -576 )
Zyxel 660R
exeter çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 12:18   #7 (permalink)
zerdes
Power Member

zerdes Avatar

Katılım tarihi: 16.05.04
Nereden: İstanbul
arkadaslar demekki bundan sonra hard diskimizi ilk bolumledigimiz zaman ne yapıyormuşuz
Not: bu soylediklerim sıfır icinde gerekli bir bilggilerin yadeklendigi bir hardisk icin gecerli
sonra alha muhafaza dosyalarınız ucu verir dikkat !!
80 GB lik Harddisk kimiz war ve once Diski siliyoruz (Sıfırlıyoruz)
1- windowsu kurarken hard diskte arzu ettigimiz kadar bir C partionu ayarlıyoruz
(1024 Mb nin katları olarak ayırmak persormansı artırır)Ornek 40Gb=40*1024=40960mb
2- geriye kalan alana dokunmadan windowsu kuruyoruz
3-Şimdi bilgisayarı actıgımızda sadece 40gb lik bir C partition ı var.
geriye kalan kısmı MyComputer-->sag tıkla--> Manage--->Storage-->Disk Management

da hardiskin tum bolumleri goruruz geriye kalan kısmı da burdan formatlayacagiz
boylece Hardiskimizin partion ları birbirlerinden bagımsız oluyor ve C coktugunde diger partionlarada zarar gelmemis oluyor..

Windowsu kurarken iki partitinı da secip formatlamış olsaydık. windows sadece C diskine deil ayrıyetten D Partionınada birtakım dosyaları atacaktı ve bu arkadasımızın karsılastıgı gibi Cyi silgigimizde diger Partta ucacaktır ...

sende bilgiler silin mediginden kurtarma isi pek zor olmayacaktır Sanıyorum
İyi Günler
[|AMD Athlon XP 2800+||Epox 8RDA3+||FX5600 128MB||2x512Mb 400Mhz Kingstone||80GB+320GB Seagate SATA||SoudblasterLive 5.1 Digi||NEC16x DVD-RW||16x LG DVD||19'' Philips 109E5|| PhilipsRhytymicWawe A2.610|AOpen H600B-B27(350W)||CNPS7000A-Cu+Giant III |]
zerdes çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-04, 13:33   #8 (permalink)
exeter
Power Member

exeter Avatar

Alıntı:
zerdes tarafından iletildi.
arkadaslar demekki bundan sonra hard diskimizi ilk bolumledigimiz zaman ne yapıyormuşuz
Not: bu soylediklerim sıfır icinde gerekli bir bilggilerin yadeklendigi bir hardisk icin gecerli
sonra alha muhafaza dosyalarınız ucu verir dikkat !!
80 GB lik Harddisk kimiz war ve once Diski siliyoruz (Sıfırlıyoruz)
1- windowsu kurarken hard diskte arzu ettigimiz kadar bir C partionu ayarlıyoruz
(1024 Mb nin katları olarak ayırmak persormansı artırır)Ornek 40Gb=40*1024=40960mb
2- geriye kalan alana dokunmadan windowsu kuruyoruz
3-Şimdi bilgisayarı actıgımızda sadece 40gb lik bir C partition ı var.
geriye kalan kısmı MyComputer-->sag tıkla--> Manage--->Storage-->Disk Management

da hardiskin tum bolumleri goruruz geriye kalan kısmı da burdan formatlayacagiz
boylece Hardiskimizin partion ları birbirlerinden bagımsız oluyor ve C coktugunde diger partionlarada zarar gelmemis oluyor..

Windowsu kurarken iki partitinı da secip formatlamış olsaydık. windows sadece C diskine deil ayrıyetten D Partionınada birtakım dosyaları atacaktı ve bu arkadasımızın karsılastıgı gibi Cyi silgigimizde diger Partta ucacaktır ...

sende bilgiler silin mediginden kurtarma isi pek zor olmayacaktır Sanıyorum
İyi Günler
Hic alakasi yoq eger formatlamadan baska makinede recovery ile deneseydin bir sansin olurdu fakat tekrar ayarlamissin bundan sonra sansin fazla olmayacak ister dokun ister dokunma farki yok .
exeter çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-04, 04:01   #9 (permalink)
vardhamana
Rookie Member

Bilgisayarım
Exclamation getdataback v2.31

getdataback v2.31 bu programla diskime girdim dosyalarımı buldum (isimleri ve uzantıları degişmeden) d diskimde bulduklarımı c nin altında bir klasor bulup kopyaladım ancak kopyaladıgım dosyalar orj gibi gozuksede ne resimleri ne belgeleri nede filimleri acamıyorum sebebi nedir sizce?
vardhamana çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-04, 16:18   #10 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.04
kalıntıları onlar sanırım önemli dosyaların cd si filan yokmuydu. bence sen fdiskle birleştir. Sonra yeniden böl derim sana mesela d: sürücüsünü buldun ve sorun yokmuş gibi kullanıyorsun hiç ummadığın anda d: yeniden gidebilir. Yani Sağlama aL..!
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-04, 16:30   #11 (permalink)
exeter
Power Member

exeter Avatar

ben dedim onlari okuyamaz hic bir program cunku sen partitionlari tekrar ayirmissin ayirmasaydin cok buyuk ihtimalle kurtarirdin yada tek partition olsa full fdisk yemis hdd yakinda kafa atmayada baslar o hdd
exeter çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-04, 23:58   #12 (permalink)
TeaMSaH
Rookie Member

TeaMSaH Avatar

Katılım tarihi: 25.06.04
Nereden: İSTANBUL
FINAL DATA YI KUR
GETDATA BACK FALAN HIKAYE
FINAL DATA TUM RECOVERY I YAPAR
[FONT=Comic Sans MS]<<P4 3.2 Hyper Tr. ASUS I875P 2x512MB 400MHz DDR 256MB A360TDH FX 5700 200GB Western Digital Ultra SATA Philips 19" TFT THERMALTAKE TOWER NO NEED OF OVERCLOCK (¯`·._TeaMSaH_.·´¯)[/FONT]
TeaMSaH çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-04, 22:50   #13 (permalink)
Nephilis
Cool Member

Nephilis Avatar

Katılım tarihi: 25.05.04
Nereden: Patagonya
Dostum C yi silerken D partisyonunun silinmesinin tek sebebi olabilir:

O da Hardiskini Windows Xp üzerinden dinamik diske çevirmişsindir. Dinamik disklerde bir partisyonu silersen tüm partisyonların uçar...
Nephilis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:06.