Arkadaşlar Win Xp yi kurarken ''döngüsel artıklı denetimi'' isimli bir sorunla karşılaşıyorum sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda ''döngüsel artıklı denetimi'' başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar Win Xp yi kurarken ''döngüsel artıklı denetimi'' isimli bir sorunla karşılaşıyorum sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ...
Arkadaşlar Win Xp yi kurarken ''döngüsel artıklı denetimi'' isimli bir sorunla karşılaşıyorum sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Ekrana gelen hata mesajının tamamını yazarsan daha iyi çözüm bulunabilir belki.
Önemli hata
Windows kurulması için gerekli bileşenlerden biri kurulamadı.
Veri hatası(''döngüsel artıklı denetimi'')*
*böyle bir hatayı hangi donanim sorunundan verebilir?
Böyle bi hata daha önce görmedim ama yapılabilecek basit şeyleri bi deneseydin derim. Ses k.'nı sök, ram slotu falan değiştir belki faydası olur. Yada başka bi cd'le dene.
Ben bu tarz hatalara genelde cd surucunun saçmalaması nedeniyle rastlıyorum imkanın varsa baska bir cd surucu ile dene (Eğer HDD den kuruyorsan soylediklerimi bosver)
BAşka bir cd romla denedim ama yine aynı sorun oldu, başka bir ramlede denedim yine aynı sorun oldu.
peki başka bi cd ile denedin mi?
aklıma bişi gelmedi bunu yazım idare et![]()
Kullandıgın CD bozuktur böyle bir hatayı arkadaşımda almıştı ben kendi CDm den kurdum hiçbir sorun çıkmadı...
BAşka bir cd denedim. Hemde 3 tane xp denedim
Mod arkadaşlar yazılıma taşımışlar konuyu ama sorunun donanımsal (ya anakart yada işlemci ) olduğunda %90 eminim diye genele yazmıştım, kusura bakmasınlar...
Bios unu Sıfırla Bir de Öyle Dene....
bu hatanın donanımla şöyle ilgisi var overclock lu pc lerde verilen bi hata yani ben overclock yaptığım bi pc de karşılaşırım böyle bi hata ile yani sen biosu sıfırla overclocksuz bi şekilde kur o makinayı (umarım overclock yapılmış tır o makinaya yoksa boşa konuşmuş olurum heheh)
Amd 64 3500+ s939 Newcastle
Msi K8N Diamond
Leadtek Px6600Gt pciEx *2
TwinMos 1 Gb dual kit pc3200 cl 2.5
Lg Dvd Rw 12X Double Layer
Seagate 120Gb Sata Ncq
Sony Black F.d.d
Thermaltake v5000D Blue Edition
Tagan TG480-U01
Philips 17" lcd 170BCB
Microsoft Wireless Pro
Pioneer Home Theater System
evet o/c li ama bu sorunla karşılaştığımda zaten ilk aklıma gelen oydu ve biosu default ayarlarına getirdim ve tekrar denedim ama yine aynı sorunla karşılaştım malesef.....
hımm ok sanırım diskten hdd yi değiştirip denesne bi de büyük olasılık disk çakıyo
Arkadaşlar konuyu açtığım baya oldu ama problemi düzeltemedim şöyleki xp de dosya bulamadı dediğinde dosyayı atla dedim ve xp yi normal kurdu aynı hatayı bazı uzun yüklemelerde (örnek oyunlar) veriyor yani döngüsel artıklık denetimi diyor.Bu hatayı Jedi Knightta da need for speed de verdi. bazı ufak yüklemelerde sorun olmuyor...
Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadasların bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum...
windos suan normal çalısıyor internetede bu bilgisayardan giriyorum zaten ama dediğim gibi uzun yüklemelerde hata veriyor bir yardım eli uzatın![]()
bence sen hdd'nin dosya formatını değiştir mesela NTFS ise fat32 yap yada tersini bede o uyarıyı doom3'ü kurarken pk0000.pk04 adlı dosyada almıştım ama bir şeklde kurmuştum nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Ama sana tavsiyem anakart üzerinden bios'un pilini çıkar bi 5 dk sonra tak bios tam sıfırlasın ve driverlerini yeniden kurmayı de ok:
cd romun data kablosunu değiştirdin mi
Arkadaşım senin HDD Bad sector var kesin olarak söyleye bilirim çünkü aynı şeyi dün ben yaşadım eğer windowstan scan disk yaptım olsa çıkardı diyorsan yanılıyorsun 3 defa scan disk yaptım hiçbir problem çıkmadı fakat pc-doctor programıyla tarttığımda problemlerin hangi sectörlerde olduğuna kadar çıkardı.
başka yerde problem aramana gerek yok herşey normal çalışır bilgisayarın fakat hdd'nin bozuk sektörünü okumaya kalktığında veya yazmaya kalktığında mavi ekrana çıkar veya bilgisayar kitlenir. uzun şeyler kopyalarken diyorsun aslında bununla alakası yok sadece kopyaladığın şey bozuk sektöre denk geldiğinde problem yaşıyorsun. mesela windows yüklerken diyorsun. büyük ihtimal bozuk sektör hdd başında. hdd başından bozuk sektöre kadar olan bölümünü ayırırsan(fdısk) kalan bölümü çok rahat kullanabilirsin. bu şeiklde kullanmanda da bir problem yok sadece bozuk sektörü okuduğunda problem yaşarsın. sana programın linkini vereyim indirip bir tarat.
bu linkteki pc-doctoru indir : http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=MIGR-52871
@Aykut TARHAN arkadaşım konu 2 yıl öncesine ait.... şu an yazdığınız bu çözümü kullanaak kimse kalmadığı gibi konuyu "hortlatarak" forum kirliliği yapıyorsunuz.. lütfen kurallara bir bakın
Bence Oracle.