selam arkadaşlar ıs yerınde normal olarak agımız var bu agdan ben bazı kısılerın bası paylasılmıs dosyalara gırmsını bazılarında gırememesını ıstıyroum bunu nasıl yapabılırm belkı daha once soruldu yada ben atladım yada cok basıt bısey
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda dosya paylasımı başlıklı konu tartışılıyor; selam arkadaşlar ıs yerınde normal olarak agımız var bu agdan ben bazı kısılerın bası paylasılmıs dosyalara gırmsını bazılarında gırememesını ıstıyroum ...
selam arkadaşlar ıs yerınde normal olarak agımız var bu agdan ben bazı kısılerın bası paylasılmıs dosyalara gırmsını bazılarında gırememesını ıstıyroum bunu nasıl yapabılırm belkı daha once soruldu yada ben atladım yada cok basıt bısey
explorer aç, (internet değil normal explorer)
araölar/klasör seçenekleri/görünüm/basit dosya paylaşımı kullan kısmının işaretini kaldır.
sonra paylaştırmak istediğin dosyaya sağ tıkla, paylaşım özelliklerine gel ve sadece erişmesine izin verdiğin kullanıcıları ata.
sanırım biras karışık o kısım ama umarım yapabilirsin.
Bilgisayarların bulunduğu ağ içinde bir "domain" var ise, kullanıcı isimlerine göre istediğinize değişik izinler verip istediğinize izin vermezsiniz. Ama "domain" yok ise, bilgisayarların ağdaki kullanıcıları bilmesi mümkün olmadığından bu yetkilendirme işi biraz zahmetli olur ve pratik olmaz.
saolun arkadaslar ama gene cozum olmadı yada ben tam sıze acıklayamadım bıdaha anlatmaya denıcem
soyle x adı altında bir ağımız var bu ağgda örnegın 5 6 pc var ben bı dosyayı paylasıma actıgımda sadece bu ağda k l m kısılerı gorsun ve gırsın ıstıyorum. bılmıyom ben guvenlık kısmından yapamadım yada bıseyı yanlıs yaptım yukardıkı x k l m ıfadelerıde sankı problem cozuyoz gıb ıoldu![]()
NTFS ve domain sistemi varsa arkadaşların anlattıklarını yapman lazım ...XP de bu işler başka şekilde olmuyor ..