Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Excel de bi sorum var! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Excel'de rakamlara basınca kendi istediğim bi harf çıksın istiyorum. Mesela 1 e basınca A harfi yazsın. Nasıl yapabilirim? Yada excelde ..." şeklinde özetlenebilir....
Excel'de rakamlara basınca kendi istediğim bi harf çıksın istiyorum. Mesela 1 e basınca A harfi yazsın. Nasıl yapabilirim? Yada excelde yapamazsam başka bi program varmı bunun için? Şimdiden teşekkürler!
Arkadaşlar bişey daha sorucam! Diyelim bnde 123456 , 654321 diye bir sürü sayılar var bunları bi programa copi yapiim o da onları harfe çevirsin! Varmı böyle bi program?
Yani mesela 123456 sayısını kopyala dicem sonra bi program olucak mesela excel gibi oraya yapıştırınca 123456 deil ABCDEF çıkıcak! böyle bi program arıyorum! Umarım anlatabildim!
Yani mesela 123456 sayısını kopyala dicem sonra bi program olucak mesela excel gibi oraya yapıştırınca 123456 deil ABCDEF çıkıcak! böyle bi program arıyorum! Umarım anlatabildim!
anladım, burda nasıl yapılacağı anlatılıyor, excel de, http://support.microsoft.com/?kbid=213264
bir de bende word it diye bi program var, o şöyle yapıyor 12345 diye yazıp kopyalıorsun, birikiüçdört diye yapıştırıyor..
anladım, burda nasıl yapılacağı anlatılıyor, excel de, http://support.microsoft.com/?kbid=213264
bir de bende word it diye bi program var, o şöyle yapıyor 12345 diye yazıp kopyalıorsun, birikiüçdört diye yapıştırıyor..
Arkadaslar bunun ıcın bır scrıp yazmanız laım yanı su sekılde "eger" komutunu kullancaksınız ve her kume ıcın eger ıle rakam karslıgı harf yada sayı belırlıyeceksınız brısını yaptımı gerı kolay yanı su sekılde bır satıra gırın ve eger ıle baslayın dıyeceım aam 10 satırlık brı sayı kumesı ıcın yarım sayfa yazarsınız
makro atacaksın ayrı bir sayfada kullanacağın harfleri belirle daha sonra asıl kullanacağın sayfada makrona başla eşitlikleri ve formulleri düzgün yaptığın vakit dediklerin olur makro için birde düğme ayarlarsan düğmeye bastığın zaman sayfada ki tüm rakamlar harfe dönüşür yapmak istediğin herhangi bir işlem varsa detaylı bir şekilde yaz makroyu nasıl kuracağını göstermeye çalışayım dosya halinde sana atarak [FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]tabi elimden gelirse [/FONT] [/FONT]
Bir değeri belirtilen sayı biçiminde metne çevirir.
Sözdizimi
METNEÇEVİR(değer;biçim_metni)
Değer sayısal değer, sayısal değeri değerlendiren bir formül veya sayısal değer içeren bir hücreye yapılan bir başvurudur.
Biçim_metni Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusundaki Sayı sekmesinde Kategori kutusundaki metin biçiminde bir sayı biçimidir.
Uyarılar
Biçim_metninde yıldız işareti (*) yer alamaz.
Bir hücreyi Biçim menüsündeki Hücreler komutunun Sayı sekmesindeki bir seçenekle komutla biçimlendirmek, yalnız biçimi değiştirir, değeri değiştirmez. METNEÇEVİR fonksiyonunu kullanmak bir değeri biçimlenmiş metne dönüştürür; sonuç artık hesaplanmış bir sayı değildir.
Örnek
Örneği, boş çalışma sayfasına kopyalarsanız anlamanız daha kolay olabilir.
Nasıl Yapılır?
Boş bir çalışma kitabı veya çalışma sayfası oluşturun.
Yardım konusundaki örneği seçin. Satır veya sütun başlıklarını seçmeyin.
Yardım'dan bir örnek seçme
CTRL+C tuşlarına basın.
Çalışma sayfasında, A1 hücresini seçin ve CTRL+V tuşlarına basın.
Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.
1
2
3
A B
Satış elemanı Satış
Koç 2800
Etikan %40
Formül Açıklama (Sonuç)
=A2&" tarafından "&METNEÇEVİR(B2;"0,00 TL")&" tutarında birim satılmıştır." Yukarıdaki içeriği bir araya getirerek cümleye dönüştürür (Koç tarafından 2800,00 TL tutarında birim satmıştır.)
=A3&" tarafından yapılan satışlar, toplam satış üzerinden "&METNEÇEVİR(B3;"%0")&" oranındadır." Yukarıdaki içeriği bir araya getirerek cümleye dönüştürür (Etikan tarafından yapılan satışlar, toplam satış üzerinden %40 oranındadır.)
Sanırım bu işine yarayacaktır. Daha detaylı bilgi istiyorsan excel yardımına bakabilirsin. Kolay gelsin