hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Excel problemi!

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Excel problemi! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar excel'de yazdığım formüllerin sonucu hesaplanmıyor. Bildiğim herşeyi denedim ama sonuç alamadım. Örneğin formül =topla(A1:B2) ise normalde hücrede bu formülün ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 03-07-08, 11:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
KATA1
New Member

Katılım tarihi: 03.07.08
Excel problemi!

Arkadaşlar excel'de yazdığım formüllerin sonucu hesaplanmıyor. Bildiğim herşeyi denedim ama sonuç alamadım. Örneğin formül =topla(A1:B2) ise normalde hücrede bu formülün sonucunun görünmesi gerekirken direk formülün kendisi duruyor. Sadece tek bir dosyam için böyle yeni sayfa, dosya kitap herneyse oluşturduğumda formüller hesaplanıyor her şey normal. Ama benim için önemli olan bu dosyada formülleri kullanabilmem. Ne yapmam lazım, dosya boyuru yaklaşık 4 mb o yüzden upload etmedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
KATA1 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 12:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul
Ynt: Excel problemi!

=TOPLA(A1;B2)

yapmayı den
Eski 03-07-08, 17:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
KATA1
New Member

yok kardeş onunla ilgisi yok zaten o aradaki şeyi yanlış girsem kendisi uyarması lazım yanlış yazıyorsun diye. ayrıca oyle de denedim sonuç aynı. normalde eşittirden sonra yanlış bir şey varsa asla o yanlışı düzeltmeden çıkmana izin vermiyor excel tek yol ya yanlışı düzelteceksin veya yazdığını sileceksin.
Eski 03-07-08, 18:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ejherda
Cool Member
Bilgisayarım

ejherda Avatar

Katılım tarihi: 12.07.04
Nereden: istanbul

formülü yazdıktan sonra f9 a basın
ejherda çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 12:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
KATA1
New Member

Maalesef onu da denemiştim çoktan, hatta ayarlar bölümünden otomatik hesapla ile ilgili ayarların da her kombinasyonunu denedim. Aslında microsoft'a soracağım ama office orjinal değil sonra seri no filan sorarlar problem olmasın diye sormuyorum.
Not: office programını çok defa silip tekrar kurmayı da denedim hem sadece benim bilgisayarımda değil başka bilgisayarlarda da (ingilizce, turkce) office progamlarında da aynı durum sözkonusu.
Eski 05-07-08, 12:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9

ofisi onarmayı dene yeniden yüklemeden
Eski 06-07-08, 16:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
KATA1
New Member

Denedim, maalesef netice aynı.
Eski 23-07-08, 23:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
mertcerpes
New Member

Katılım tarihi: 25.04.08

Alıntı:
KATA1 tarafından iletildi. Mesajı göster
Denedim, maalesef netice aynı.
hücre formati text'tir muhtemelen, sayı yaparsan düzelecektir.
mertcerpes çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 09:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
problem
Power Member
Bilgisayarım

problem Avatar

Katılım tarihi: 04.03.05
Nereden: Bursa

arkadas mesaji yazali baya bi sure olmus sonuca ulasmismi ulasmamis mi bilgi vermemis. yinede mertcerpesin cevabina ilave olarak hucre tipini sayi olarak duzeltip formulu yeniden yazdiginda sorunun ortadan kalkacagini soylemek isterim.
Eski 24-07-08, 17:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul

Alıntı:
ejherda tarafından iletildi. Mesajı göster
formülü yazdıktan sonra f9 a basın
Alıntı:
KATA1 tarafından iletildi. Mesajı göster
Maalesef onu da denemiştim çoktan, hatta ayarlar bölümünden otomatik hesapla ile ilgili ayarların da her kombinasyonunu denedim. Aslında microsoft'a soracağım ama office orjinal değil sonra seri no filan sorarlar problem olmasın diye sormuyorum.
Not: office programını çok defa silip tekrar kurmayı da denedim hem sadece benim bilgisayarımda değil başka bilgisayarlarda da (ingilizce, turkce) office progamlarında da aynı durum sözkonusu.
ayarlarda otomatik hesaplama ile ilgili bi şeyler olması lazım.

Bende de kırık diye tabir edilen office 2002 vardı. Orjinal XP üzerine kopya office kurmuştum. Windows xp güncellemeleri yaparken bi şeeler oldu kopya olduğunu anladı. Bende Office 2002'yi silip yerine Open Office 2.4 yükledim. Genelde excel tabloları için CALC programını kullanıyorum. Programın windows versionu da var. Komutları office 2002 ile aynı. Fazladan matematikçilerin ve mühendislerin kullanabileceği MATH programı var. Bazı şeylerde alışkanlıklarından vazgeçebiliyorsan denemeni tavsiye ederim.

WORD = WRITER
EXCEL = CALC
POWERPOINT = IMPRESS
ACCESS = BASE
?? = DRAW
?? = MATH
serdarski çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Excel problemi! ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Excel yardım GhostMan Genel(Code) 1 03-12-06 15:54