Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Explorer'da ilginç hata

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Explorer'da ilginç hata başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar herkese selamlar,benim explorer'ımlar ilgili bir sorunum var,hayli ilginçtir... Şimdi explorer'dan kastım öncelikle internet explorer değil...Genel kullanımdaki explorer,zaten sistem bütün ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-07-06, 21:51   #1 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.05
Explorer'da ilginç hata

Arkadaşlar herkese selamlar,benim explorer'ımlar ilgili bir sorunum var,hayli ilginçtir...

Şimdi explorer'dan kastım öncelikle internet explorer değil...Genel kullanımdaki explorer,zaten sistem bütün bilgisayarım,belgelerim,çöp kutusu vs..gezintilerimizde explorer içerisinde çalışıyor göründüğü kadarı ile..

Sorunda şu;bilgisayarıma girdiğimde,dosyalar içerisinde gezinirken her çift tıklamamdan sonra alet bir yada bir buçuk saniye duraksıyor,ama normal bir hard disk yüklemesi değil,bildiğimiz duraksama,takılıyor,ve ekran kartından veya işlemciden bızırt,bızırt şeklinde garip minik sesler geliyor...

Olay sadece explorer'ın bu dosya sistemleri içerisinde gezinirken oluyor,başka bir programın içinden dosya sistemi tıkır tıkır hızlı çalışıyor...Sistemim orjinal home edition,sistemimde virüs yok,görsel temalarla veya onun gibi şeylerle hiçbir alakası yok,herşeyi denedim,ama çıkar hiçbirşey yok...Kendiliğinden bir süre sonra oluşan bir durum,hani sp2'yi yükledikten sonra desem o da değil...

Sadece ekran kartımı değiştirdim bu esnalarda,hatta sisteme çok fazla driver yükleyip çıkarttım,çok ekran kartı denedim...Hem nvidia,hem de ati,belki böyle bir driver şişmesi durumu mu olabilir?Oyunlarda da sorunum yok...Çok garip,sadece sistemde gezinirken oluyor...Ama çözemiyorum...

Lütfen birinizin daha başına geldiyse açıklasın bir yardım,aslında bu işlerimi aksatmıyor,sadece sinirimi bozuyor takdir edersiniz ki...Herkese kolay gelsin...
KneeDeep çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-06, 22:26   #2 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul
Şimdi sistemde kurulu olan bir antivirüs programı varmı? Sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir. Birde eğer bir klasör içinde çok fazla dosya varsa ondan da yapabilir. defrag yap bence tekrar dene.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-06, 23:21   #3 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya
bana da öyle geldi. özellikle kaspersky 6 varsa. her klasörü açınca virüs taramasından geçirir klasörü doal olarak biraz takılma olur. defragın yanı sıra hata taraması da yaptır..

Pusu çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-06, 22:43   #4 (permalink)
Sargonnass
Member

Sargonnass Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.12.05
Nereden: İzmir
defrag yapmakla diskindeki verileri toparlarsın disk verileri herhangibir yere toparlar bu yüzden diskin erişim hızına göre bi değişim olmaz. en güzel sistemde çalışan sorunlu bi driver ve sorunlu bir alt program aramayı dene. sistemini meşgul eden ve explorer ı meşgul eden şeyleri kontrol et ağ yazıcı beklemeleri vs.. bunun gibi bir sürü örnek kolay gele...
Eski 29-07-06, 07:50   #5 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Öncelikle önerileriniz için birer birer teşekkür ederim...

Sistemde avg free edition kurulu,uninstall-install bir sonuç vermedi,zaten gayet basit bir sürüm bildiğim kadarı ile de...

Defrag işlemini en az 2 kere yapmıştım bu olay olmadan önce de,sonuç sıfır...

Sistemi yoran bir program da yok,hatalı driverları nasıl kontrol edeceğimi de bilmiyorum...

Fakat sadece disk hata kontrol yaptırmadım,deneyeceğim,fakat yine de bir umudum yok...İşin kötü yanı bu hata ilk ne zaman oluştu gerçekten hatırlayamıyorum,çünki geçici bir şey zannederek ilk zamanlarda takmamıştım fakat aylar geçti...Sistem geri yükleme aklıma gelmişti ama o da zaten günlük veya haftalık bir olaydı zannederim...

Halen bir fikri olan veya başına aynısı gelmiş bir arkadaş varsa önerilerini beklerim,herkese kolay gelsin tekrar...
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-06, 14:22   #6 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
Alıntı:
equnix tarafından iletildi.
Birde eğer bir klasör içinde çok fazla dosya varsa ondan da yapabilir. defrag yap bence tekrar dene.
Bencede klasörler çok fazla içiçeyse sorun bundan olabilir ayrıca ses geliyor demişsin ve ekran kartı veya işlemciden demişsin...o sesi iyi incelersen aslında hdd den geldiğini anlayacaksın...bende ki bilgisayarlarda oyunlar adlı klasör ve her birinde en aşağı 60-80gb oyun var.bu klasöre tıklayıp,girmeye çalıştığım vakit aynı duraksama ve donmaları bende yaşıyorum...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-06, 05:33   #7 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Klasör yoğunluğu ile alakası olmadığından eminim,çünki daha önce 80gb'lık hdd'mi 75gb dolu halde takır takır kullanıyordum sorunsuz,kafayı yiyeceğim bir çıkış yolu yok...

Ayrıyeten bir yardımı olur mu bilmiyorum ama sp2 yüklü home edition orjinal sürümümde disk denetleme yaptırdığımda ("dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt" ve "bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış" seçenekleri işaretli olarak) disk taramanın 4. evresinin %80'lerinde sürekli reset atıp aynı süreci tekrarlamaya başladı...Bu bir program hatası mıdır,yoksa hdd'min bozuk olduğunu mu gösterir?
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-06, 17:42   #8 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
Alıntı:
KneeDeep tarafından iletildi.
Klasör yoğunluğu ile alakası olmadığından eminim,çünki daha önce 80gb'lık hdd'mi 75gb dolu halde takır takır kullanıyordum sorunsuz,kafayı yiyeceğim bir çıkış yolu yok...

Ayrıyeten bir yardımı olur mu bilmiyorum ama sp2 yüklü home edition orjinal sürümümde disk denetleme yaptırdığımda ("dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt" ve "bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış" seçenekleri işaretli olarak) disk taramanın 4. evresinin %80'lerinde sürekli reset atıp aynı süreci tekrarlamaya başladı...Bu bir program hatası mıdır,yoksa hdd'min bozuk olduğunu mu gösterir?
full dolu kullanman değil anlattığımız...bir klasör içerisinde fazlaca gruplandırmadan, 10binlerce dosyanın olmasıydı...neyse şu an için sana tavsiyem, önemli verilerinin yedeklerini başka bir hdd veya yazılabilir medyalara yüklemeye başla...zira hdd gidici gibi görünüyor...
mysterious_man çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-06, 19:05   #9 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Eyvah eyvah,ilk defa böyle bir durum başıma geliyor desem yeridir,çok garip bir durumdayım gerçekten,dosya girintilik durumu hdd'nin gayet normal,daha önce daha grift bölümlemeler de yapmıştım,ama zaten görseniz o tür birşey olmadığını farkederdiniz siz de...

Olmadı son çare formata doğru gideceğim...Ama bildiğiniz başka çeşitli hdd hataları tarayan bir program önerebilir misiniz en azından?Sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsem dışardan ona göre tedbirimi alırım,ben gine de yedekleme yapacağım fakat yeni bir hdd için para biriktirmeye de başlayabilirim belki
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-06, 20:10   #10 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Düzeltme:Şimdi maxtor'un sitesinden modelimle beraber hata yardım sayfasından buldugum "powermax" adlı programla basit testleri uygulayacagim,fakat zaten herhangi bir cozume gidilemezse,yine bu programla low level format kolaylıkla atabiliyormuşum zaten,LLF duyduguma gore dis parlatma misali,silerken,yipratiyormus gibi seyler okumustum galiba(ki zaten her turlu format icin ayni seyi soyluyorlar)fakat yine de su an nakit sikintisi cektigimden dolayi olayi oraya baglayabilirim...

Yine de her türlü gorusunuzu bekliyorum,farkli bir program veya bu programla ilgili...
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-06, 02:02   #11 (permalink)
cosar
Rookie Member

Katılım tarihi: 22.06.04
ilginç bir durum

yaşadığın sorun çok ilginç. Buna benzer bi durumu ben de yaşadım. İşelmci ve ekran kartına abartılı overclock yaptığımda işlem yaparken cpu ce vga dan yazar kasa misali cızırt cızırt şeklinde asimetrik frekanslarda ses geliyodu.
sistemdeki sorun olası bie elektrik kaynaklı olabilir. powerdan gelen elektrik bir anlık yetmiyor olabilir. sorunun sadece explorer ekranında olması da şöyle açıklanabilir. dizinlerde gezerken explorer farklı bir proses başka bir program ise daha farklı bir proses kullanıyo olabilir. hepsi olasılık tabi.
bence diskiformatlamadan evvel elektriksel bir sorun olup olmadığını kontrol et. bulabilirsen başka power supply ile sistemi çalıştır. Olmadı format c:
bol şans
cosar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-08-06, 14:18   #12 (permalink)
serji
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.08.06
Nereden: Istanbul
guvenli moddan bi dene eger sorun yoksa donanim ile ilgili bi problem yok yani format atmana buyuk ihtimalle gerek kalmaz. eger sorun oradada devam ederse baslat - calistir - sfc /scannow yaz entera bas senden xp cdsi isticek tak ve Yeniden dene bu sistemdeki bozuk dosyalari tarayacak Insallah sistem ile ilgili bisey olsa donanim olmasinda

serji çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Explorer'da ilginç hata ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
msconfig.exe açılmıyor, mmc.exe hata veriyormsconfig.exe açılırken, direk hata veriyo kahkaha Genel(OS) 3 13-03-06 17:51
DVD vd CD-rom larımda ilginç bir hata... ugurilter Çokluortam 2 15-01-06 16:40
Provider hata '80004005' ?? kurdeşen Genel(OS) 0 26-10-04 20:22
Internet Explorer'daki ilginç hata validebag Genel(OS) 4 29-09-04 02:44

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:11.