Arkadaşlar herkese selamlar,benim explorer'ımlar ilgili bir sorunum var,hayli ilginçtir...
Şimdi explorer'dan kastım öncelikle internet explorer değil...Genel kullanımdaki explorer,zaten sistem bütün bilgisayarım,belgelerim,çöp kutusu vs..gezintilerimizde explorer içerisinde çalışıyor göründüğü kadarı ile..
Sorunda şu;bilgisayarıma girdiğimde,dosyalar içerisinde gezinirken her çift tıklamamdan sonra alet bir yada bir buçuk saniye duraksıyor,ama normal bir hard disk yüklemesi değil,bildiğimiz duraksama,takılıyor,ve ekran kartından veya işlemciden bızırt,bızırt şeklinde garip minik sesler geliyor...
Olay sadece explorer'ın bu dosya sistemleri içerisinde gezinirken oluyor,başka bir programın içinden dosya sistemi tıkır tıkır hızlı çalışıyor...Sistemim orjinal home edition,sistemimde virüs yok,görsel temalarla veya onun gibi şeylerle hiçbir alakası yok,herşeyi denedim,ama çıkar hiçbirşey yok...Kendiliğinden bir süre sonra oluşan bir durum,hani sp2'yi yükledikten sonra desem o da değil...
Sadece ekran kartımı değiştirdim bu esnalarda,hatta sisteme çok fazla driver yükleyip çıkarttım,çok ekran kartı denedim...Hem nvidia,hem de ati,belki böyle bir driver şişmesi durumu mu olabilir?Oyunlarda da sorunum yok...Çok garip,sadece sistemde gezinirken oluyor...Ama çözemiyorum...
Lütfen birinizin daha başına geldiyse açıklasın bir yardım,aslında bu işlerimi aksatmıyor,sadece sinirimi bozuyor takdir edersiniz ki...Herkese kolay gelsin...