Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Eyvaaah windows çöktüüü

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Eyvaaah windows çöktüüü başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu ""Ultimate Boot Disk" bilgisayar kullanıcıları için oldukça gelişmiş bir disket oluşturuyor. Bu diskette farenin ve CD-ROM'un otomatik olarak görülmesi yanında ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-03-02, 02:37   #1 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Eyvaaah windows çöktüüü

"Ultimate Boot Disk" bilgisayar kullanıcıları için oldukça gelişmiş bir disket oluşturuyor. Bu diskette farenin ve CD-ROM'un otomatik olarak görülmesi yanında 6 harddisk uygulaması, Bios ayarlarının yedeklenmesi, Windows CAB dosyalarının açılması ve donanım tanımaya yarayan programcıklar yer alıyor.
Windows 98 çıktığından beri CD-ROM desteği olan başlangıç disketi herkese olağan geliyor. Ancak Windows aracılığıyla oluşturulan başlangıç disketi sistem çöktükten sonra bir çok önemli sistem bilgisini kurtarmamıza olanak tanımıyor.

"Ultimate Boot Disk" bilgisayar kullanıcıları için oldukça gelişmiş bir disket oluşturuyor. Bu diskette farenin ve CD-ROM'un otomatik olarak görülmesi yanında 6 harddisk uygulaması, Bios ayarlarının yedeklenmesi, Windows CAB dosyalarının açılması ve donanım tanımaya yarayan programcıklar yer alıyor. Yükleyeceğiniz bu versiyon Windows 95/98 altında gerekli olan sistem dosyalarını diskete kaydediyor.

Disketin NT/2000 sistemlerinde de çalışabilmesi için bir Plug-in yüklemek gerekiyor. Sisteminize uygun versiyonu download etmek için aşağıdaki adrese gidebilirsiniz.

www.startdisk.com/Web2/ubd/ubd.htm
PROTON çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-03-02, 05:54   #2 (permalink)
_.:ıKeBaNa:._
Ziyaretçi

proton dostum bana kalırsa sistem disketinin fazla işe yaramama konusunda sana katılmıyorum sistem disketini normal ekle kaldır bölümünden oluşturursan sadece cd rom olayı işini görür fakat bu disketi el le oluşturursan birçok araca ulaşabilirsin benden söylemesi walla......

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-03-02, 18:25   #3 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
tamam dostum bende elle oluşturmayla uğraşmayın diye
yazdım otomasyon olayı yanii.Hem sen manuel oluşturduğun
disketle sistem bilgilerini kurtara biliyormusun.?Yada açılışta
cab dosyalarını açabiliyormusun.?
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-02, 05:29   #4 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
yararlı bir olay
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-02, 07:24   #5 (permalink)
taner
New Member

Katılım tarihi: 06.04.02
Talking

KURTARABİLİYORUM WİN 98 AÇILIŞ DİSKETİNİ PROGRAM EKLE KALDIRDAN OLUŞTURUN EXTRACT COMUTU İLE MSDOTA RBD.CABI AÇIN İSTEDİĞİN TÜM DOSYALAR İÇİNDE AYRICA SİSTEM KURTARMA OLAYINIDA SCANREG KOMUTU İLE YAPABİLİRSİNİZ KULLANIMI
SCANREG/RESTORE
taner çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:45.