Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Format atamıyorum başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar PC ye format atmaya çalışıyorum mavi
ekrana geliyor ve hdd bulunamadı diyor ve işlem yarım kaldı diyor ve iptal ..." şeklinde özetlenebilir....
arkadaşlar PC ye format atmaya çalışıyorum mavi
ekrana geliyor ve hdd bulunamadı diyor ve işlem yarım kaldı diyor ve iptal ediyor sorun nerde acaba yada nasıl hdd yi tanıtabiliriz PC ye?
yardım için çabalayan herkese teşekkürler,
peki nasıl disketi yapabiliriz çünkü öyle 1 disket elime geçmedi,
sata yükleme disketine gerekli sata tanıtım dosyalarını anakart cd'niz den temin edebilirsiniz,cd içeriğini incelediğinizde (driversSATA)sata sürücü klasör'ünü göreceksiniz bu dosyayı bir disket içine atıp kurulum esnasında sizden istendiğinde fdd'ye koyarak kurulum'a devam ederseniz,sata II hdd'niz tanınacaktır tabi bios setup kısımında sata'larla ilgili olan yerde auto dedection'ı enabled yapmayıda unutmayınız.unutmadan sata hdd'nizi raid sata portları yerine anakart üzerinde varsa standart sata port'a takarsanız bios'unuz herhangi bir işleme gerek kalmadan otomatik olarak tanıyacaktır sabit diskinizi.şayet raid sata port'larından birini bu iş için seçmeniz durumunda ki sanırım sizin içinde bulunduğunuz durum,başlangıçta bahsettiğim disketi mutlaka hazır etmelisiniz,kurulum esnasında sata hdd niz görülüp yüklemek isterseniz f6 ya basın dendiğinde bir kaç kez basıp tanıtım menüsüne girin "s" tuşuna basın ve disketi takıp "enter"e basın.
sata yükleme disketine gerekli sata tanıtım dosyalarını anakart cd'niz den temin edebilirsiniz,cd içeriğini incelediğinizde (driversSATA)sata sürücü klasör'ünü göreceksiniz bu dosyayı bir disket içine atıp kurulum esnasında sizden istendiğinde fdd'ye koyarak kurulum'a devam
sağolasın arkadaşım yarın hemen dediklerinizi deneyeceğim,
arkadaşlar ben bilgisayara format atmaya çalışıyom karşıma mavi ekran çıkıyor hdd bulunamadı diyor nasıl bi yol izlemeleyim yardımcı olursanınız sevnirim...!!!!muck
yha çok çok tşk allah sizden razı olsun allah muradınıza erdirsin allah xp-vistayı birbirinden ayırmasın ...!!!!aminn bu arada kandiliniz mübarek olsunnn..!!