Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Ama hangisi??

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Ama hangisi?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ya arkadaslar benim arkadas Win 2000 Pro kullaniyo ve en iyisi bu diyo.XP yamali peceye dondu diyo..ben sisteme format attim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-08-04, 17:45   #1 (permalink)
fortunee
Member

Katılım tarihi: 21.06.04
Ama hangisi??

ya arkadaslar benim arkadas Win 2000 Pro kullaniyo ve en iyisi bu diyo.XP yamali peceye dondu diyo..ben sisteme format attim ve windows kurma asamasindayim.win 2000 pro mu??win2000 adv server mi??win xp mi??win 2003 enterprise mi??sistemim hepsini kaldiracak seviyede....uzun sure sorun cikarmicak..oyun,internet,cad-cam cizim,web tasarim felan icin kullanilacak...
fortunee çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 17:50   #2 (permalink)
hidegarden
Senior Member

hidegarden Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.07.04
Nereden: Afyon
seçenek düşünme bile winxp prof.
Daa ötesi varmı. Ne o 2000 felan. 2004 deyiz yav
Bide SP2 yi kurdunmu üstüne pişman olmazsın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 17:50   #3 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
ne için kullanacksın sorabilirmiyim??
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 18:10   #4 (permalink)
fortunee
Member

Alıntı:
orgasmico tarafından iletildi.
ne için kullanacksın sorabilirmiyim??
CAD-CAM cizimleri,web tasarim,internet ve oyun....ne bilim yaa 4 aydir win xp kullaniyorum sorun sorun (donanimla ilgisi yok)ama isyerimde win2000 var banamisin demiyo tikir tikir....kullanan arkadaslarda asla birakmam diyo...orgasmico ne kurayim sence???
fortunee çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 19:18   #5 (permalink)
fortunee
Member

alooo
fortunee çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 20:17   #6 (permalink)
fortunee
Member

ya rkadaslar yok mu onerisi olan???ozellikle mod arkadaslarim...
fortunee çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 22:10   #7 (permalink)
Oguz®
V.I.Member

Oguz® Avatar

Katılım tarihi: 08.03.04
Nereden: ANK-IST
Pro Engineer ve Solid works (heralde biliyorsundur,kullaniyomusun bilmem) Win 2003 ile biraz sorunlulardi sanirim.....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-08-04, 23:05   #8 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Yamasız işletim sistemi istiyorsan LINUX
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 02:12   #9 (permalink)
hidegarden
Senior Member

hidegarden Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.07.04
Nereden: Afyon
sen sanırım zaten kararını vermişssin, destek arıyorsun gibi.

xp pro için 10 neden
Windows Messenger
Windows Messenger, bilgisayarınızla gerçek zamanlı iletişim ve işbirliğinin kolay yoludur. Kişilerin çevrimiçi durumlarını görebilir ve onlarla yazı, ses veya görüntü yoluyla, daha iyi performans ve daha yüksek kalitede iletişim kurmayı seçebilirsiniz.

Uzak Masaüstü
Uzak Masaüstü, işyerinizde değilken bile tüm veri ve uygulamalarınıza erişim imkanı vererek, sanal bir oturum oluşturmanıza ve masaüstü bilgisayarınızı Windows 95 veya daha sonraki bir sürüm kullanan bir bilgisayardan kullanmanıza olanak verir.

Kablosuz 802.1x Ağ Desteği
Kablosuz 802.1x Ağ Desteği, kablosuz ağlar için performansta iyileşme sağladığı gibi güvenli erişim için destek de sağlar.

Uzaktan Yardım
Uzaktan Yardım, kendisi de Windows XP kullanan bir arkadaşınızın veya Bilgi Teknolojisi uzmanının, bir işlemi size göstermek veya bir sorunu gidermenize yardımcı olmak için bilgisayarınızı uzaktan denetlemesine olanak verir.

İlke Tabanlı Masaüstü Yönetimi
İlke tabanlı Masaüstü Yönetimi (Intellimirror® teknolojileri), Bilgi Teknolojisi yöneticileri için masaüstü ve kullanıcı yönetimini basitleştirerek, grup ilkelerine ve gezici kullanıcı profillerine olanak verir.

Birden Çok Dil Desteği
Birçok farklı dilde kolayca belge oluşturun, okuyun ve düzenleyin.

İkili Görünüm
Tek bir bilgisayarın masaüstü, tek bir ekran bağdaştırıcı tarafından çalıştırılan iki monitörde görüntülenebilir (özellikle dizüstü bilgisayar kullanıcıları için yararlı bir özellik).

Şifreleme Dosya Sistemi
Şifreleme Dosya Sistemi, dosyaları rasgele üretilen bir anahtarla saydam olarak şifreleyerek bilgisayar korsanları ve veri hırsızlığına karşı üst düzeyde koruma sağlar.

Kullanıcı Durumu Geçiş Aracı
Kullanıcı Durumu Geçiş Aracı, veri ve ayarlarınızı eski bir bilgisayardan yeni bir bilgisayara geçirebilir.

Yeni Görev Tabanlı Görsel Tasarım
En sık kullandığınız görevlere, daha kolay anlaşılır bir tasarım ve yeni görsel ipuçları sayesinde hızlı bir şekilde ulaşın.

2000 pro için 10 neden
Değer.
Mevcut sisteminizi Windows 2000 Professional ile değiştirmeniz için en önemli neden, yeni sistemin işletmenize sağladığı toplam değerdir. Bu listenin de gösterdiği gibi Windows 2000 Professional gelişmiş yönetim özelliğiyle maliyetleri azaltmanıza ve yüksek güvenilirlik düzeyi ve kullanım kolaylığıyla verimliliği artırmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, Credit Suisse First Boston tarafından gerçekleştirilen analizler, Windows 2000 Professional'ın kullanılmasının bilgisayar başında geçirilen verimsiz süreyi yüzde 41 azaltarak çalışanların verimliliğini artırmanın yanı sıra doğrudan firmayla ilgili BT maliyetlerini yüzde 15 düzeyinde azaltabileceğini tahmin ediyor. Yapılan yatırımdan elde edilecek kazanç hakkında daha fazla bilgi almak için, Giga Information Group, Inc. ve Arthur Andersen tarafından hazırlanan raporları inceleyebilirsiniz.

Güvenilir.
İş kullanıcıları için vazgeçilmez bir gereksinim, güvenebilecekleri bir kişisel bilgisayardır. Bu yüzden Windows 2000 Professional, çökmeleri önlemek için işletim sistemine yapılan değişiklikler ve işletim sisteminin kendi kendini onarma özelliği gibi temel yenilikleri içermektedir. Windows 2000 Professional, kullanıcılara sunduğu bu yenilikler sayesinde Microsoft tarafından şimdiye kadar üretilmiş en güvenilir işletim sistemi haline gelmiştir. ZD laboratuarlarında gerçekleştirilen karşılaştırmalı güvenilirlik testlerinde elde edilen sonuçlara göre, Windows 2000 Professional'ın ortalama sistem çalışma süresi, Windows 98'den 50 kat ve Windows NT Workstation 4.0'dan 17 kat daha fazladır.

Taşınabilirlik.
Mobil bilgi işlem, Windows 2000 Professional ile daha basit ve verimli bir hale gelmiştir. Bir başka ifadeyle, zamandan tasarruf ederek ve verimliliği artırarak her yerde ve her zaman çalışabilirsiniz. "Finally, a Notebook OS" ve "Mobile Users In Love with Win2K" adlı yeni makalelerde açıklandığı gibi, Windows 2000 Professional kullanıcılara verimlilik artırıcı ve zaman kazandırıcı önemli özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında, bir yeniden başlatmaya gerek kalmadan sistemi hazırda bekletme ve yeniden başlatma özelliği ve dosyaları ve klasörleri kolaylıkla çevrimdışı duruma getirme özelliği yer almaktadır.

Yönetilebilirlik.
Windows 2000 Professional'ı kurması, yönetmesi ve desteklemesi kolaydır. Merkezi yönetim yardımcı programları, sorun giderme araçları ve kendi kendini onaran uygulamalar desteği, yöneticilerin ve kullanıcıların bu işletim sistemini masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara kurmasını ve yönetmesini daha da basit hale getiriyor. Bu yenilikler Eastman Chemical tarafından gerçekleştirilen bu toplam sahip olma maliyetinde gösterildiği gibi maliyetlerin azalmasını sağlıyor.

Performans.
Windows 2000 Professional'ın sağladığı gelişmeler, işletim sisteminin hızıyla belirtilir. 64 MB RAM'a sahip en popüler iş uygulamalarını kullanan ZD Laboratuarı testlerinin gösterdiği gibi, Windows 2000, Windows 95'ten yüzde 32 ve Windows 98'den yüzde 27 daha hızlıydı. Ayrıca, 32 MB RAM'a sahip yapılandırmalarda Windows NT 4.0'dan çok daha hızlıdır.

Güvenlik.
Windows 2000 Professional, hem masaüstü bilgisayarınızdaki hem yerel olarak masaüstü bilgisayarınızda hem de yerel alan ağınız, telefon hatları veya İnternet üzerinden iletildiği için önemli iş verilerinizi korumaya yönelik kapsamlı güvenlik özellikleri sağlıyor. IP Güvenliği, Katman 2 Tünel Oluşturma Protokolü ve Sanal Özel Ağ gibi internet için standart olan güvenlik özellikleriyle Windows 2000 o kadar güvenlidir ki, Credit Suisse First Boston gibi bankalar bu işletim sistemini kullanıyor. Güvenlik, bir hukuk firması olan Dorsey & Whitney LLP gibi bazı işletmelerin Windows 2000'e geçmesindeki en önemli nedendir.

İnternet.
Internet Explorer 5'in tüm özellikleriyle birlikte Windows 98'in bilinen kullanıcı arayüzü, PC Magazine tarafından açıklandığı gibi İnternet'i ve yerel masaüstü bilgisayarınızı birlikte kullanma olanağı sunuyor. PC Magazine . Entegre arama özellikleriyle birlikte bu kullanıcı arayüzü, bilgiyi yerel olarak ve İnternet üzerinde bulmayı ve kullanmayı daha kolay hale getiriyor.

Kullanılabilirlik.
Windows 2000 Magazine incelemesinde açıklandığı gibi, Windows 2000 Professional bir önceki ürün olan Windows NT Workstation'ın gücü ve güvenliğiyle Windows 98'in alışılmış kullanım kolaylığını birleştiriyor. Ayrıca, daha fazla sihirbaz, ortak görevler için merkezi bir yer ve çalışma tarzınıza uyarlanan menüler sunuyor.

Veri Erişimi.
Windows 2000 Professional işletim sistemini Windows 2000 Server ile birlikte kullandığınızda, IntelliMirror teknolojilerinden yararlanabilirsiniz. Önemli bilgilerinizi ve masaüstü ayarlarınızı merkezi bir bilgisayarda saklamanızı mümkün kılan IntelliMirror, ağınıza eklenmiş herhangi bir bilgisayarda kendi masaüstü bilgisayarınızdaki gibi çalışma olanağı sunuyor. Windows 2000 IntelliMirror teknolojilerinin sağladığı merkezi yönetim kazançları, WFofR, Inc.'in Windows 2000 Professional işletim sistemini kullanmasının en önemli nedenlerinden biridir.

Donanım.
Windows 2000 Professional, evrensel seri veriyolu (USB) ve IEEE 1394 (Firewire) bağlantılarına sahip olanlar gibi yeni donanım aygıtlarından yararlanma olanağı sunuyor. Bunu yanı sıra, mevcut donanımlara yönelik desteği nedeniyle Windows 2000, işletmeleri genelinde tek bir işletim sistemini standart olarak kullanmak isteyen Panasonic gibi firmalar için ideal bir üründür.

Sanırım bu nedenlerle seçimini yaparsın.
Yama olayı ise; xppro sp2, 2000pro sp3 var.
Yamasız istiyorsan tuvnera dooru söylüyor.

Dip not: Sen sadece modlara güveniyorsan onların özeline yaz bence
hidegarden çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 12:04   #10 (permalink)
platipinna
Cool Member

Katılım tarihi: 10.05.04
Nereden: Ankara
Alıntı:
fortunee tarafından iletildi.
ya arkadaslar benim arkadas Win 2000 Pro kullaniyo ve en iyisi bu diyo.XP yamali peceye dondu diyo..ben sisteme format attim ve windows kurma asamasindayim.win 2000 pro mu??win2000 adv server mi??win xp mi??win 2003 enterprise mi??sistemim hepsini kaldiracak seviyede....uzun sure sorun cikarmicak..oyun,internet,cad-cam cizim,web tasarim felan icin kullanilacak...
arkadaş çok güzel anlatmış iki sistem arasındaki farkı, ekleyecek bişey yok. ancak kişisel fikrim çıktığı günden beri kullandığım win2000 pro olacak. bence çok sağlam bi yapısı var. xp biraz bana oyuncak gibi geliyor. hani win2000 açılırken NT teknolojisi üzerine kurulu yazıyor ya , gerçekten teknik bi sistem. işyerinde xp kullanıyoruz ayda bir format garanti, evde 2000+sp4 kullanıyorum 7 aydır tık yok... tavsiyem bu ama tercih senin...
platipinna çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 13:42   #11 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Anlamıyorum. Sanırım bende ki XP professional bozuk. Ne zaman kursam sürekli problem çıkarıyor. O yüzden Home edition u kullanıyorum. Bu sefer Professional' daki problemim sistemin kilitlenmesi...
TuVNeRa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:14   #12 (permalink)
Oguz®
V.I.Member

Oguz® Avatar

Alıntı:
TuVNeRa tarafından iletildi.
Anlamıyorum. Sanırım bende ki XP professional bozuk. Ne zaman kursam sürekli problem çıkarıyor. O yüzden Home edition u kullanıyorum. Bu sefer Professional' daki problemim sistemin kilitlenmesi...
bende cok uzun suredir win 2000 pro kullaniyorum.. + win 2003 adv ser oldu ikiside banamisin demiyor......
Oguz® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:14   #13 (permalink)
Oguz®
V.I.Member

Oguz® Avatar

aslinda en iyisi osX de bakma sen
Oguz® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:22   #14 (permalink)
birkan can
Banned user

birkan can Avatar

Katılım tarihi: 05.08.04
Nereden: bandırma banvit kara ali acar spor salanu BANVİTSPOR
Talking

abi hiç düşünmeden winxp prof. u kullan..
birkan can çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:32   #15 (permalink)
Oguz®
V.I.Member

Oguz® Avatar

Alıntı:
fortunee tarafından iletildi.
cad-cam isinde hangi programlari kullaniyosun??? bazilari xp de sorun cikartabilir..sen programi soyle hangi windowsun daha iyi oldugunu soyleyeyim..gerisinde (oyun,internet felan) cok fark etmez....
Oguz® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:33   #16 (permalink)
CyberExplorer
V.I.Member

CyberExplorer Avatar

Katılım tarihi: 12.06.03
Nereden: CyberSpace
WinXP yi Win2000 e tercih etmek bazı yazılım yada donanım uyumsuzluğu yada sistemin kaldırmaması gibi sorunların olması gerekir. Win2000 gibi sağlam sistem istiyorsanız WinXP yi bolca tweak edin yada benim ikinci sistemin gibi Win2003 Standart Server i Workstation Mod uygulayın kullanın
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-08-04, 14:37   #17 (permalink)
fortunee
Member

Alıntı:
PRENAX tarafından iletildi.
cad-cam isinde hangi programlari kullaniyosun??? bazilari xp de sorun cikartabilir..sen programi soyle hangi windowsun daha iyi oldugunu soyleyeyim..gerisinde (oyun,internet felan) cok fark etmez....
solid works-sbb, tbv graphics ozellikle power engineer 2000....baska yok..
fortunee çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!