Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

İİS PART 3 “FTP SERVER”

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında İİS PART 3 “FTP SERVER” başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "PART 3 “FTP SERVER” Sıra geldi “ ftp ” serverımızı kurmaya, hepimizin hayalidir ftp serverlar evimizde kuracağımız dosyalarımızı paylaşacağımız sunucular. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 14-01-06, 23:53   #1 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
İİS PART 3 “FTP SERVER”

PART 3 “FTP SERVER”

Sıra geldi “ftp” serverımızı kurmaya, hepimizin hayalidir ftp serverlar evimizde kuracağımız dosyalarımızı paylaşacağımız sunucular. İmdi rüyalar gerçege dönüyor.

İlk yapmamız gereken ftp serverımızı bilgisayarımıza kurmak ve iss mize entegre etmek Başlayalım o zaman.

İlk önce “program ekle kaldırdan” “Windows bileşenlerini ekle kaldır” kısmına girerek “internet information serverdan” “Dosya Aktarımı İletişim Kuralı ( FTP ) Hizmeti” ni çek atıyoruz.

Yükleme işlemini başlatıyoruz.

Yükleme işlemini bitiriyoruz

Şimdi daha önce öğrendiğimiz gibi “iis” mene geri çalıştırıyoruz.

Özellikler diyerek kurulmuş olan ftp serverımızın özelliklerine göz atıyoruz.

Özellikler kısmında birkaç ön tanımlı özellik görüyoruz bunları tek tek açıklamak isterdim ama pekte gerek yok çoğunu sabit bırakmanızı öneririm ama şunu unutmayın Windows xp home da aynı klasöre aynı anda 5 kişi Windows xp pro da aynı klasöre aynı anda 10 kişi girebilir ve işlem yapabilir o nedenle bu sayı arttırmanız pek işe yaramayacaktır

Şimdi sıra geldi ftp mizi şenlendirmeye yani dosyalarımızı paylaşmaya geldik peki ftp mizin asıl klasörü nerde ? işte oda “C:\Inetpub\ftproot” klasörü imdi buraya kopyaladığınız her dosya ftp niz aracılığı ile paylaşıma açıktır.

Eğer her şey doğru olduysa ftp niz şu şekilde karşınıza çıkması lazım.

Umarım sorunsuz bir şekilde kurulum işlemini bitirmiş ve mutlu sona ulaşmış olursunuz
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 01:21   #2 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
hepsinin ilk msjını ben attım gene ben atıcam
abi eline sağlık yaaaaa topluma bir insan bu kadar mı faideli olur
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 02:30   #3 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Ahaha sagolasın ustadım
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-01-06, 16:56   #4 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
valla öle eline klavyene farene bilgisayarına sağlık (;
kendi başımıza da herşeyi öğrenemiyoduk
devamını iki gözle bekliom
Blick şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-04-06, 15:06   #5 (permalink)
kare
Rookie Member

Katılım tarihi: 14.03.06
hocam eywallah da bi sorum var benim ftp'ye dışardan kimse giremyo.sence neden kaynaklanır?modem ayarlarıyla bi alakası var mıdır?
kare çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-04-06, 20:59   #6 (permalink)
Xevon
V.I.Member

Xevon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.04.06
Nereden: /home/eugene/public_html :)
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6
Alıntı:
kare tarafından iletildi.
hocam eywallah da bi sorum var benim ftp'ye dışardan kimse giremyo.sence neden kaynaklanır?modem ayarlarıyla bi alakası var mıdır?
Eğer modemin aynı zamanda router görevi görüyorsa muhtemelen Network Address Port Translation (NAPT) ayarıda mevcuttur, bu ayarın olduğu menüde "Default Server" vb. bir tabirle belirtilen bölüme ftp'i açtığın bilgisayarın internal IP adresini girerek düzeltebilirsin bu sorunu.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-04-06, 08:16   #7 (permalink)
kare
Rookie Member

Alıntı:
Xevon tarafından iletildi.
Eğer modemin aynı zamanda router görevi görüyorsa muhtemelen Network Address Port Translation (NAPT) ayarıda mevcuttur, bu ayarın olduğu menüde "Default Server" vb. bir tabirle belirtilen bölüme ftp'i açtığın bilgisayarın internal IP adresini girerek düzeltebilirsin bu sorunu.
ilgin için teşekkürler öncelikle ama benim modem türkçe arayüzlü NAPT'in türkçesi nedir.çevirirken baya değişik oluyo o yüzden sordum.
kare çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-04-06, 09:26   #8 (permalink)
Xevon
V.I.Member

Xevon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.04.06
Nereden: /home/eugene/public_html :)
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6
Bildiğim kadarıyla Türkçe tabiri yok. Varsa da 4 harfli bir kısaltma şeklinde olmalı ve sanırım "Default Server" yerine "Varsayılan Sunucu" olmalı.

Benim modemimde şu şekilde (cropped jpg):

umarım bi yardımı dokunur.
Xevon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-04-06, 21:52   #9 (permalink)
kare
Rookie Member

Alıntı:
Xevon tarafından iletildi.
Bildiğim kadarıyla Türkçe tabiri yok. Varsa da 4 harfli bir kısaltma şeklinde olmalı ve sanırım "Default Server" yerine "Varsayılan Sunucu" olmalı.

Benim modemimde şu şekilde (cropped jpg):

umarım bi yardımı dokunur.
hocam senin dediğin sanırım port yönlendirme oluyo?yeni bir port mu açmam gerekiyo?
kare çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-06-07, 18:19   #10 (permalink)
rizatasci
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.06.07
Ynt: İİS PART 3 “FTP SERVER”

beyler ben hepsini ftpyi kurdum ftpm açılıyo am ben ftp girerken kullanıcı adı ve şifreyle girmek istiyorum onu nasıl ayarlarım ve kullanıcı adını ve şifresini nerden ayarlayabilirim.......şimdiden teşekkürler...
rizatasci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

İİS PART 3 “FTP SERVER” ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
İİS PART 2 "YÖNETİM" e-diablo Genel(OS) 20 21-01-08 18:13
part soyadlı avi dosyalarını birleştirmek yildiray35 Divx/DVD 2 29-11-07 18:32

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:29.