Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
İlk yapmamız gereken ftp serverımızı bilgisayarımıza kurmak ve iss mize entegre etmek Başlayalım o zaman.
İlk önce “program ekle kaldırdan” “Windows bileşenlerini ekle kaldır” kısmına girerek “internet information serverdan” “Dosya Aktarımı İletişim Kuralı ( FTP ) Hizmeti” ni çek atıyoruz.
Yükleme işlemini başlatıyoruz.
Yükleme işlemini bitiriyoruz
Şimdi daha önce öğrendiğimiz gibi “iis” mene geri çalıştırıyoruz.
Özellikler diyerek kurulmuş olan ftp serverımızın özelliklerine göz atıyoruz.
Özellikler kısmında birkaç ön tanımlı özellik görüyoruz bunları tek tek açıklamak isterdim ama pekte gerek yok çoğunu sabit bırakmanızı öneririm ama şunu unutmayın Windows xp home da aynı klasöre aynı anda 5 kişi Windows xp pro da aynı klasöre aynı anda 10 kişi girebilir ve işlem yapabilir o nedenle bu sayı arttırmanız pek işe yaramayacaktır
Şimdi sıra geldi ftp mizi şenlendirmeye yani dosyalarımızı paylaşmaya geldik peki ftp mizin asıl klasörü nerde ? işte oda “C:\Inetpub\ftproot” klasörü imdi buraya kopyaladığınız her dosya ftp niz aracılığı ile paylaşıma açıktır.
Eğer her şey doğru olduysa ftp niz şu şekilde karşınıza çıkması lazım.
Umarım sorunsuz bir şekilde kurulum işlemini bitirmiş ve mutlu sona ulaşmış olursunuz
Eğer modemin aynı zamanda router görevi görüyorsa muhtemelen Network Address Port Translation (NAPT) ayarıda mevcuttur, bu ayarın olduğu menüde "Default Server" vb. bir tabirle belirtilen bölüme ftp'i açtığın bilgisayarın internal IP adresini girerek düzeltebilirsin bu sorunu.
Eğer modemin aynı zamanda router görevi görüyorsa muhtemelen Network Address Port Translation (NAPT) ayarıda mevcuttur, bu ayarın olduğu menüde "Default Server" vb. bir tabirle belirtilen bölüme ftp'i açtığın bilgisayarın internal IP adresini girerek düzeltebilirsin bu sorunu.
ilgin için teşekkürler öncelikle ama benim modem türkçe arayüzlü NAPT'in türkçesi nedir.çevirirken baya değişik oluyo o yüzden sordum.
beyler ben hepsini ftpyi kurdum ftpm açılıyo am ben ftp girerken kullanıcı adı ve şifreyle girmek istiyorum onu nasıl ayarlarım ve kullanıcı adını ve şifresini nerden ayarlayabilirim.......şimdiden teşekkürler...