Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

imdaaat !...

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında imdaaat !... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ne yaparsam yapayım klasörleri aynı pencerede açmasını sağlayamıyorum... avast 4.8 güncelleyip kullanıyorum. araçlar- klasör seçeneklerinden her bir klasörü aynı pencerede ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-08-08, 20:12   #1 (permalink)
sakar75
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.08.06
crying imdaaat !...

ne yaparsam yapayım klasörleri aynı pencerede açmasını sağlayamıyorum...
avast 4.8 güncelleyip kullanıyorum.

araçlar- klasör seçeneklerinden her bir klasörü aynı pencerede aç dedim.. yok..

ctrl+alt+del den bakıyom çalışan program yok...

eset nod 32 sitesinden online taradım yine yok...

b3b9u.com diye bi dosya buldum c: de onu sildim yine yok...

yardımlarınızı esirgemeyin.... kafayı dağıtacam yoksa...
sakar75 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-08-08, 20:25   #2 (permalink)
tatlidilli7a
Senior Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.08
Ynt: imdaaat !...

Alıntı:
sakar75 tarafından iletildi. Mesajı göster
ne yaparsam yapayım klasörleri aynı pencerede açmasını sağlayamıyorum...
avast 4.8 güncelleyip kullanıyorum.

araçlar- klasör seçeneklerinden her bir klasörü aynı pencerede aç dedim.. yok..

ctrl+alt+del den bakıyom çalışan program yok...

eset nod 32 sitesinden online taradım yine yok...

b3b9u.com diye bi dosya buldum c: de onu sildim yine yok...

yardımlarınızı esirgemeyin.... kafayı dağıtacam yoksa...

autorun.vbs virusu bulasmıs olabilir c veya d ye sağ tıkla aç araştır gibi yazıları acayip bi biçimde yazıyorsa kesin autorun virusudur silmek istiyorsan kaspersky halleder bi tanede unv öğrncisi program yapmış bunun için ama o link i bulamadım kasperle uğraşmak istemiyorsan msn ini bana özel msj olarak at ben sana msnden yollarım 10 sn yeni almıyor o program ve herşey tertemiz oluyor....
tatlidilli7a çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 11:04   #3 (permalink)
damned_01
New Member

Katılım tarihi: 13.08.08
Nereden: adana

kardeş aynısı banada oldu c dosyasında b3b9u adlında bi dosya var kendini gizli tutyor vee hiç bi şekilde görülmüyor hatta sırf bu yüzden format attım bilgisayara ama yine çıkyor ve araçlardan gizli dosyaların açılmasına izin vermiyor yardım ederseniz çok sevinecem
damned_01 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 11:55   #4 (permalink)
maviblue47
Rookie Member

maviblue47 Avatar

Katılım tarihi: 02.07.05
Nereden: china

sil32 diye bir dosya var da şimdi bende hatırlayamadım bulursam eklerim
maviblue47 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 15:06   #5 (permalink)
sakar75
Rookie Member

Bilgisayarım

bilgisayar güvenli modda ve ayroca komut ile güvenli modda ayrı ayrı denedim..

b3b9u.com - bpu.exe bu iki dosya SHR (sistem, gizli, sadece okunabilir) özelliğine sahip..

attrib -s -h -r komutunu direk kullanamadım (ne c: ne de diğer yerel disklerde). pagefile.sys adında bir dosya izin vermiyor.. (ne olduğunu bilmiyorum)

attrib -s -h -r b3b9u.com

attrib -s -h -r bpu.exe

şeklinde yapınca dosyalar gözüküyo..

del b3b9u.com

del bpu.exe ile silebiliyorum. birkaç saniye sonra yine çıkıyor..

autorun.inf dosyasını buldum c: de.. onu da sildim..

regediti açtım her iki dosyayıda tarattım bulduğum yerde sildim..

yine de yok yok.. bilgisayara iki defa format attım.. bi defasında partition ları bile sildim..

ama yedek aldığım dosyalara saklanmış herhalde..

yok mu bi çaresi..

12 ağustosta google da dosya ile ilgili sonuç çıkmıyodu... bu gün 13 ağustos 5yerde buluyor biriside burası zaten....
sakar75 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-08-08, 18:25   #6 (permalink)
sakar75
Rookie Member

Bilgisayarım

bu gün 18 sonuç buluyo google.... 14 ağustos
sakar75 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-08-08, 19:16   #7 (permalink)
osildir
Rookie Member

osildir Avatar

Katılım tarihi: 08.07.05
Nereden: TOKAT

B3B9U.COM, Prevx

burdan programı indir kur tarattır sana vürüslü dosyaların yerlerini ve adlarını verir bulabilirsen crakla bu temizliyor crack bulamazsan neronun eski sürümünü indir 6.3 veya 6.6 bunlardan herhangi birini kurduktan sonra güvenli kipte bilgisayarı ac hiçbir sürücüye çif tılamadan direk nero ile virüslü dosyaları görebilir ve silersin ...

nasıl göreceğim dersen resimlerini atıyorum

ilk başta veri cd yada dvd herhangi birini seç sonra altta nero yazan bir buton var ona tıkla açılan yerden zaten görürsün ...
Eklentiler
1.jpg   2.jpg  
Gigabyte p35 ds4 rev 2.1,İntel Core 2 due E8400 @ 3.00 Ghz,2 gb(1024*2) Kingston 1066 cl5,Saphire 4850 ,160Gb Seagate7200 sata II,320Gb Seagate 7200 SataII , Asus16X DVD RW , 19"Philips 109b5 ,Creative Xfi Gamer Edition sound Blaster,Logitech z5500 5.1,AverMedia analog tv,400w Xclio CollBox
osildir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-08-08, 23:58   #8 (permalink)
normel
New Member

Katılım tarihi: 14.08.08

Selam arkadaslar, bu b3b9u.com virusu bana da bulasti,
Gizli dosyalari gostere tikladikdan sonra, pencereyi kapattikdan sonra tekrar GIZLE ye geciyor.
MAvi ekran geldi ayni zamanda TDI.sys hatasi gibi biseler yaziordu.
Verilen sitedeki program da odemeli.
Kafayi yemek uzereyim.. biri bi cozum bulsun

SON OLARAK WINDOWS UPDATE YAPMISTIM,,, aranizda son updatelari indirdikden sonra bu virusu yiyenler var ise, sebebi update lar olabilir
normel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 00:55   #9 (permalink)
osildir
Rookie Member

osildir Avatar

üstte nasıl temizleyeceğini yazdım

program tarama yapıyor temizlemek için ücret istiyor taradığında sana vütüs olan dosyaları bulundukları yerleri gösteriyor dosya isimlerine bak güvenli kipte açıp silebilirsin attrib le ugraşmak istemiyorsan eski sürüm nero kur o dosyaları görüyor ordan silebilirsin...
osildir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 01:34   #10 (permalink)
normel
New Member

bu hizli cevabin icin co kcok tesekkurler dostum , dediini deniyecegim, fakat NERO olayini anlamadim.. onun alakasi ne? neden nero ?
normel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 01:58   #11 (permalink)
sakar75
Rookie Member

Bilgisayarım

dosyaları görmede ve silmede sorunum yok...
zaten güvenli kipte açıp attrib ile dosyaları gösterip siliyorum.. bakıyorum dosya gitmiş. c: den d: ye geçip orayı siliyorum.. c: ye döndüğümde yine var... regedit te bile var onu da tarayıp buldum... onu da sildim.. ama bidahaki açılışta var... bu dosyaların kaynağını silmek lazım...

şu an saat 01:03 google da 36 sonuç buluyo....
sakar75 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 02:43   #12 (permalink)
normel
New Member

Arkadaslar, sizde ne gibi sorunlar veriyor ?

Bende c: veya d surucusune cift tikladigimda, hemen 2 saniye bi mavi ekran cikior, ardindan reset cekiyor,

Ayni zamanda anlamadiim sey, internet baglantisini kesiyor.. ip adres subnet mask alani hepsi bos.
normel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 02:58   #13 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

sistemlerinizde geri yükleme özelliği açıksa kapatıp birde öyle deneyin bakalım silmeyi. Kıllandım şimdi bende bi arayayım bu dosyayı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 10:50   #14 (permalink)
osildir
Rookie Member

osildir Avatar

arkadaşlar sadece c ve de de yok windows ta system32nin içerisinde de dosyalar var 3 tane olması lazım ben temizledim 3 si dll birinin uzantısı farklı idi güvenli kipte hdd ye girmeyin ki aktif olmasın biraz kaliteli bi vürüs olacak ki güvenli kiptede aktif oluyor

verdiğim programa bakar isen yanında açıklama olarak clocked malware felan yazar yani zamanlanmış sen c dekini , d dekini sil o 5 6 saniye sonra sisyem32 içerisindeki yerden geri gelir önce orayı temizlemen lazım
osildir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 15:56   #15 (permalink)
ensaronline
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.08.06
Nereden: Kocaeli

SA.
Autorun Virüsü yemişsin geçmiş olsun. Çözüm virüs programlarıyla taratmakta, tabi senin saydığın içi boş virüs programlarıyla değil. Onları normal zamanlarda kullanabilirsin kasmazlar filan tamam ama böyle bir durumda 1-F-secure 2-panda antivirüsle tarat virüslerden kurtul sonra kullan kullanma sen bilirisin. Neyse dediğim gibi kardeşim özelliklede pandayı yükle güncelle ve virüsü yoket sonra at formatını kur windowsunu aeo.
ensaronline çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 17:07   #16 (permalink)
mogol
Member

mogol Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.02.08
Nereden: konya

Flash_disinfector proğramı silmiyor vürüsü ama gizli dosyaları o an için açmaya yarıyor
mogol çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-08-08, 02:16   #17 (permalink)
normel
New Member

arkadaslar, ben olayi çözdüm.. benim isime yarayan programi sizinle paylasiorum, insallah sizin de isinize yarar..

http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=7011

Artik gizli dosyalari gorebiliyorum
normel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-08-08, 12:49   #18 (permalink)
sakar75
Rookie Member

Bilgisayarım