Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Jpeg formatında resimleri jpeg olarak kaydetmek!?

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Jpeg formatında resimleri jpeg olarak kaydetmek!? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarımda windows xp kurulu, ancak son zamanlarda herhangi bir resimi bilgisayarıma kaydetmeye çalıştığımda farklı kaydet seçeneğinde sace *.bmp (bitmap) gözüküyor. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-07-05, 00:38   #1 (permalink)
jelly experimen
New Member

Katılım tarihi: 27.07.05
Jpeg formatında resimleri jpeg olarak kaydetmek!?

Bilgisayarımda windows xp kurulu, ancak son zamanlarda herhangi bir resimi bilgisayarıma kaydetmeye çalıştığımda farklı kaydet seçeneğinde sace *.bmp (bitmap) gözüküyor. Uzantısı jpeg olan bir çok resim açıyorum, ancak farklı kaydette sadece bitmap kayıt opsiyonum var mecburen öyle kayıt ediyorum nasıl değişir bu! ayrıcı bu bitmapler harddiskte olağandan çok daha fazla yer kaplıyor.Umarım birileri yardımcı olur
jelly experimen çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 00:43   #2 (permalink)
selcioo
V.I.Member

selcioo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.04.05
Nereden: •Bilinmezlerden
oncelikle platform yanlış...Kısaca irfanview kullan heryerde kolaylıkla bulabilirsin...sorununu karşı bi cwp vercem ama cook basit bi şey gozden kacırmıs olamazsın...kolay gelsin

85 'ten bugüne
[FONT="Garamond"]MSN MESSENGER | selcioo@docomo.ca[/FONT]
selcioo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 00:49   #3 (permalink)
jelly experimen
New Member

maalesef değişen birşey yok. bilgisayarımda zaten paint shop vb.. kurulu problem dosyayı bilgisayarıma kaydetme formatında açma ya da convert etme durumunda değil.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 00:54   #4 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
internet explorer de kaydederken karşılaşıyorsun dimi ???
Eski 27-07-05, 00:55   #5 (permalink)
KemikKurdu
Member

KemikKurdu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.05
Nereden: Apriori
Web sayfalarındaki fotoğrafları kasdediyorsun sanırım. IE kullanıyorsan bazen ( yada sıklıkla ) bu tarz problemler çıkartıyordu. Firefox'a geçtiğimden beri bu tarz bir problemle hiç karşılaşmadım.
KemikKurdu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:19   #6 (permalink)
jelly experimen
New Member

evet, aynen! internet explorer'da web sayfalarındaki resimleri kaydederken karşılaştım bu durumla bazen geçici olarak karşılaşıyordum ama bu sefer bi süredir böyle nedir bu durum ya!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:22   #7 (permalink)
KemikKurdu
Member

KemikKurdu Avatar

Bilgisayarım
Boşver IE'yi. Gel sende Firefoxçulara katıl problemin hallolsun
KemikKurdu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:25   #8 (permalink)
jelly experimen
New Member

önce bi hallebilirsem bu durumu ciddi ciddi firefox'u düşünmüyor değilim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:36   #9 (permalink)
KemikKurdu
Member

KemikKurdu Avatar

Bilgisayarım
Manuel düzeltebilecek birşey olduğunu sanmıyorum ama böyle durumlarda ben kaydedeceğim resmi faklı sayfada açtırıyodum (sadece resim). Ondan sonra jpeg olarak kaydedilebiliyordu. Bir de böyle dene
KemikKurdu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:39   #10 (permalink)
jelly experimen
New Member

maalesef onu da denedim... farketmiyor... hala bmp kaydedebiliyorum.!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:44   #11 (permalink)
KemikKurdu
Member

KemikKurdu Avatar

Bilgisayarım
Kafanı duvarlara vuracağına geç şu firefox'a Başka bir alternatif : Download programı kullanıyorsan sayfaya sağ tıklayıp "download all" gibi bi ibare de varsa tıkla ona. Çıkan listeden indirmek istediklerini seç ve indir...
Olmadı bana adresi ver indirip mailına atayım
KemikKurdu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 01:53   #12 (permalink)
jelly experimen
New Member

artık öyle yapcaz ne yapalım.
firefox bekle beni, kemikkurdu saol
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-05, 10:10   #13 (permalink)
deep_dream
Silver Member

deep_dream Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.06.04
IE de internet geçmişini temizle ve birde oyle dene bakalım...
Eski 27-07-05, 12:15   #14 (permalink)
CoolFire
Member

CoolFire Avatar

Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: Türkiye
IE özelliklerine girerek temporary internet files altında delete files ile önce tüm dosyaları sil. Daha sonra yine bu ekranda settings>View Objects takip ederek "downloaded program files" penceresini aç. Burada status olarak Unknown veya Damaged bulunan ne kadar dosya varsa sil. IE'yi kapatıp aç.

Not:ingilizce windows kullandığımdan bunların M$ türkçesindeki karşılığını tam bilmiyorum, kusura bakma..
CoolFire çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-05, 01:15   #15 (permalink)
jelly experimen
New Member

IE'nın tanımlama bilgisini silmek sanıyorum işe yaradı.şu an jpeg olarak kaydedebiliyorum.çok işe yaradı, çok saolun.
bu arada firefox hakkında düşünceleri olan varsa bekliyorum... çünkü explorer'a çok alışmış olmama rağmen herkesten aldığım duyumlar biraz güvensiz olmasına rağmen firefox'un daha başarılı olduğu? tekrar teşekkürler.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-05, 01:41   #16 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16
valla bende firefoxa alışkan olduğum ie yi bırakamdığım için geçemiyorum

hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-05, 02:00   #17 (permalink)
lazarus
Silver Member

lazarus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: IST
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
bence firefox daha iyi en azından guvenilir sitelere girerken kullanıyorum ve daha hızlı sayfa acıyor bizzat test ettim bir cok kez...
lazarus çevrim dışı  
Digg this Post!