Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Kafayı yedim, yiyecem !!! lütfen yardım !!!!

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Kafayı yedim, yiyecem !!! lütfen yardım !!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ilk olarak viplay (divx leri izlemek için kullandıgım player) iki kere çalıştırdıktan sonra bozulmaya başladı, önceleri önemsemedim, her seferinde yeniden ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-08-04, 05:46   #1 (permalink)
LasT_AnaRChIsT
New Member

Katılım tarihi: 26.08.04
Nereden: ANKARA
Kafayı yedim, yiyecem !!! lütfen yardım !!!!

ilk olarak viplay (divx leri izlemek için kullandıgım player) iki kere çalıştırdıktan sonra bozulmaya başladı, önceleri önemsemedim, her seferinde yeniden kurmak sinir bozucu bi hale gelince başka bi sürüm indirip yükledim. oda aynı şeyi yapınca virüs oldugunu anladım anti virüs yükledim.jefoo 32 adında bi virüs buldu ve temizledim ama sorun yok olacağına artmaya başladı, bu sefer avi formatında ki bütün dosyaları hiç bi şekilde açmamaya başladı.ilk başlarda codec kurulu olmadıgında verdigi ''dosya sistemi geçerli deyil'' gibi hata msj ları geldi onun üzerine codec de sorun vardır düşüncesiyle bayaa bi codec falan denedim.
sonra oda olmayınca denemedigim anti virüs kalmadı nerdeyse ama çözüm bulamadım. en iyisi format atmak dedim . bastım formatı kurdum windows u avi leri denedim direk sorunsuz çalıştı .
her ihtimale karışı tekrar anti virüs yükledim arattım bi şey bulmadı. sonra vplay i tekrar indirdim kurdum onu kurmamla. kabus yeniden başladı aviler yeniden çalışmamaya başladı bu arada çogu exe dosyası özellikle setuplar bozuldu. zipli dosyalar açılmamaya başladı.sonra bütün anti virüs leri tekrar denemeye başladım online tarama yaptırdım bi siteden. oda pe.jeefoo.a isimli bi virüs buldu. ugraştım mugraştım derken baktım olmuycak . H.D.D daki bütün exe leri sildim ( H.D.D 3 bölüm ) C ve D ye format attım sadece media dosylarını (film,mp3, txt falan ) E ye yedekledim, E deki windows dan görünmeyen sistem ve gizli dosyalarda dahil geri kalan herşeyi sildim. sonra windows u kurdum tekrar, 1 saat kadar her şey normaldi sonra tekrar kafayı yedi ve işte burdayım bir bana kafayı yemeden yardım ederse sevinirim.....

saygılar
LasT_AnaRChIsT çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 10:25   #2 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
kurduğun programda virus olabilir. vesilince bozuluyor olabilri hocam. bence o progrmı kullanma neden illede o mesela powerdvd çok başarılı divx de bence.
mutimuti çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 14:49   #3 (permalink)
LasT_AnaRChIsT
New Member

Alıntı:
mutimuti tarafından iletildi.
kurduğun programda virus olabilir. vesilince bozuluyor olabilri hocam. bence o progrmı kullanma neden illede o mesela powerdvd çok başarılı divx de bence.
sorunun bu program dan kaynaklandıgı bilsem kullanmam zaten. ama bu programla pek ilgisi yok gibi, çünkü son format attıgımda vplay kurmadan aktif oldu virüsler...

şimdi aklıma takılan bi kaç soru var bütün exe, zip com vb dosyalrı sildigim, yani sadece media dosyası bıraktıgım halde virüs nasıl temizlenmedi? medya formatlarına bulaşabilen bi virüs varmı ? varsa fdisk den başka çözümü varmı ?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 14:53   #4 (permalink)
mutimuti
V.I.Member

mutimuti Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.02.01
Nereden: Rize
fdisk ten önce fdisk /mbr yapmanı öneririm hangi virus programlarını kullandın bikaç tane denemelisin.
mutimuti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 15:24   #5 (permalink)
ylmzsmsk
Silver Member

ylmzsmsk Avatar

Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: 40º kuzey paraleli 29º doğu boylamı
antivirüs programın güncel değilse yeni virüsleri bulamaz antivirüs programını kurduktan sonra mutlaka güncelleme yap ondan sonra bi tarattır.... virüsler meda dosyalarına bulaşmaz exe. bat com dosyalarına bulaşır ve bunlarla yayılır.

video codeckleri internetten indirip mi kurdun. hangi codec i kurdun. kazaa mega codec pack yükle
ylmzsmsk çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 15:31   #6 (permalink)
LasT_AnaRChIsT
New Member

bayaa bi antivirüs kullandım hoca , panda, mcafee, norton , pc cilin, antivir, awast, ad aware , registry machine ,bi kaç tane spy bot programı, ismini hatırlamadıgım bi kaç program daha. norton dışında hepsini update ederek kullandım hemde. ama dedigim gibi bi sonuç alamadım.
seninde söledigin gibi önce fdisk /mbr yi denerim ama çare olacagını zannetmiyorum çünkü boot'da da hiç bi sorun görünmüyo.benim asıl merak ettigim medya formatlarına bulaşabilen bi virüs varmı? çünkü fdisk atsam bile medya dosyalarımı yedeklemem gerek.eger böle bi virüs varsa sorun çözülmüycek korkum buu...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-04, 15:38   #7 (permalink)
LasT_AnaRChIsT
New Member

Alıntı:
ylmzsmsk tarafından iletildi.
antivirüs programın güncel değilse yeni virüsleri bulamaz antivirüs programını kurduktan sonra mutlaka güncelleme yap ondan sonra bi tarattır.... virüsler meda dosyalarına bulaşmaz exe. bat com dosyalarına bulaşır ve bunlarla yayılır.

video codeckleri internetten indirip mi kurdun. hangi codec i kurdun. kazaa mega codec pack yükle
ewt internet ten indirip kurdum , ukp , nimo ve gordion codec pack leri denedim.
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 01:09.