Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Klavye kısayol tusları atama

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Klavye kısayol tusları atama başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaslar bana soyle bi program lazım bunu kendımde yapabilirmişim ama malum programcılıktan anlamadıgımızdan arkadaslardan yardımlarını beklıyorum. Klavyeden bir tusa farklı ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-10-06, 20:10   #1 (permalink)
kallone
Banned user

kallone Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.04
Nereden: MeRaM
Question Klavye kısayol tusları atama

Arkadaslar bana soyle bi program lazım bunu kendımde yapabilirmişim ama malum programcılıktan anlamadıgımızdan arkadaslardan yardımlarını beklıyorum.

Klavyeden bir tusa farklı tus kombinasyonları atamak mumkunmus ornegın ben K tusuna z+r+t+y+u+ı+k..... gibi tusları atamak ısıtıyorum yanı ben K tusuna bastıgımda atadıgım butun tuslara basmıs gibi olacak boyle bi program varmı veye klavyenın driver dosyasından kucuk bi degişiklikle yapilabilirmiş bu nasıl olacak yardımcı olacak arkadaslara sımdıdıden tesekkurler
kallone çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 01:06   #2 (permalink)
kallone
Banned user

kallone Avatar

Bilgisayarım
Yokmu cevaplayan millet up hadi arkadaslar
kallone çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 02:33   #3 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul
Multimedia klavyelerin üzerlerinde bazı tuşlar vardır. Bu tuşlara istediğin klavye tuşlarını ve istediğiniz programları atayabilirsiniz. Fakat bahsettiğin gibi k tuşuna bastığında asdfg gibi tuşlara basmışsın gibi davranacak bir program yok. bunu kendin yazabilirsin ama bu program bellekte sürekli yer tutar ve normal halde bile k tuşuna bastığında asdfgtuşlarına basşımsın gibi olur. ama ctrl yada shit gibi bir tuşa atarsan daha iyi olur.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 02:34   #4 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
Multimedia klavyelerin üzerlerinde bazı tuşlar vardır. Bu tuşlara istediğin klavye tuşlarını ve istediğiniz programları atayabilirsiniz. Fakat bahsettiğin gibi k tuşuna bastığında asdfg gibi tuşlara basmışsın gibi davranacak bir program yok. bunu kendin yazabilirsin ama bu program bellekte sürekli yer tutar ve normal halde bile k tuşuna bastığında asdfgtuşlarına basşımsın gibi olur. ama ctrl yada shit gibi bir tuşa atarsan daha iyi olur.
equnix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 06:09   #5 (permalink)
kallone
Banned user

kallone Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
equnix tarafından iletildi. Mesajı göster
Peki abi bunu nasıl yazıcaz bi yol gosterebilirmisin?Bende k+ctrl yaparım onemlı degil
kallone çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 16:26   #6 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
multimedia klavye var ise programını yükle oradaki tuşlara yapabilirsin. değilse bir programlama dili biliyormusun.
Mesela visual basic için
If KeyCode = xx Then
SendKeys "{yyy}", True
End If
yazabilirsin
equnix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-06, 16:37   #7 (permalink)
kallone
Banned user

kallone Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
equnix tarafından iletildi. Mesajı göster
multimedia klavye var ise programını yükle oradaki tuşlara yapabilirsin. değilse bir programlama dili biliyormusun.
Multimedia degil klavyem prg dilde bilmıyorum bana kucuk bi sey lazım zaten .Benım istedıgım sadece su ornegın;
Q tusuna basınca=r+1+r+r+2+r+r+3+r+r+4+r+r+5+r+r
Bide su var E tus Bas=r+1+r+w+2+r+w+3+r+w+4+r+w+5+r+w.
Klavyem microsoft comfort curve key 2000 v1.0 falan diye bısey.
kallone çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-06, 20:16   #8 (permalink)
kallone
Banned user

kallone Avatar

Bilgisayarım
Yokmu bilen beyler up...
kallone çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Klavye kısayol tusları atama ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
"Key Ghosting" ve "Key Masking" problemlerini yaşamayacağım klavye arıyorum fructoser Genel 8 30-06-06 11:43
Klavye Kısa Yolları Z@gor WinXP Tips&Tricks 0 06-03-06 01:57
Klavye tasarımında ulaşılabilecek son nokta...! mı acaba? EsPeRaNZa Genel 10 06-08-05 13:07
Gerçek Oyun Kontrolü İçin Yeni Bir Klavye ZBOARD The Judge Genel 5 22-04-03 03:15

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:44.