Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Klavye kısayol tusları atama başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaslar bana soyle bi program lazım bunu kendımde yapabilirmişim ama malum programcılıktan anlamadıgımızdan arkadaslardan yardımlarını beklıyorum.
Klavyeden bir tusa farklı ...
Arkadaslar bana soyle bi program lazım bunu kendımde yapabilirmişim ama malum programcılıktan anlamadıgımızdan arkadaslardan yardımlarını beklıyorum.
Klavyeden bir tusa farklı tus kombinasyonları atamak mumkunmus ornegın ben K tusuna z+r+t+y+u+ı+k..... gibi tusları atamak ısıtıyorum yanı ben K tusuna bastıgımda atadıgım butun tuslara basmıs gibi olacak boyle bi program varmı veye klavyenın driver dosyasından kucuk bi degişiklikle yapilabilirmiş bu nasıl olacak yardımcı olacak arkadaslara sımdıdıden tesekkurler
Multimedia klavyelerin üzerlerinde bazı tuşlar vardır. Bu tuşlara istediğin klavye tuşlarını ve istediğiniz programları atayabilirsiniz. Fakat bahsettiğin gibi k tuşuna bastığında asdfg gibi tuşlara basmışsın gibi davranacak bir program yok. bunu kendin yazabilirsin ama bu program bellekte sürekli yer tutar ve normal halde bile k tuşuna bastığında asdfgtuşlarına basşımsın gibi olur. ama ctrl yada shit gibi bir tuşa atarsan daha iyi olur.
Multimedia klavyelerin üzerlerinde bazı tuşlar vardır. Bu tuşlara istediğin klavye tuşlarını ve istediğiniz programları atayabilirsiniz. Fakat bahsettiğin gibi k tuşuna bastığında asdfg gibi tuşlara basmışsın gibi davranacak bir program yok. bunu kendin yazabilirsin ama bu program bellekte sürekli yer tutar ve normal halde bile k tuşuna bastığında asdfgtuşlarına basşımsın gibi olur. ama ctrl yada shit gibi bir tuşa atarsan daha iyi olur.
Peki abi bunu nasıl yazıcaz bi yol gosterebilirmisin?Bende k+ctrl yaparım onemlı degil
multimedia klavye var ise programını yükle oradaki tuşlara yapabilirsin. değilse bir programlama dili biliyormusun.
Mesela visual basic için
If KeyCode = xx Then
SendKeys "{yyy}", True
End If
yazabilirsin
multimedia klavye var ise programını yükle oradaki tuşlara yapabilirsin. değilse bir programlama dili biliyormusun.
Multimedia degil klavyem prg dilde bilmıyorum bana kucuk bi sey lazım zaten .Benım istedıgım sadece su ornegın;
Q tusuna basınca=r+1+r+r+2+r+r+3+r+r+4+r+r+5+r+r
Bide su var E tus Bas=r+1+r+w+2+r+w+3+r+w+4+r+w+5+r+w.
Klavyem microsoft comfort curve key 2000 v1.0 falan diye bısey.