Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Login ekranı & yavaş açılış

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Login ekranı & yavaş açılış başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İki sorum olacaktı: 1) Geçenlerde sistemi hızlandırmak için servis optimizasyonu vs. işlemleri yaptıktan sonra açılışta login ekranı çıkmaya başladı. Passwordü ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 09-02-04, 19:59   #1 (permalink)
styx
Member

styx Avatar

Katılım tarihi: 27.11.03
Login ekranı & yavaş açılış

İki sorum olacaktı:

1) Geçenlerde sistemi hızlandırmak için servis optimizasyonu vs. işlemleri yaptıktan sonra açılışta login ekranı çıkmaya başladı. Passwordü boş geçmeme rağmen yine her açılışta karşıma çıkıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

2) Bir de sistem beklediğimden daha uzun sürede açılıyor. Özellikle soldan sağa doğru barın geçtiği logo ekranında bir hayli bekliyor. Açılışı nasıl hızlandırabilirim?
styx çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-04, 22:13   #2 (permalink)
FaDe tO BLaCk
Power Member

FaDe tO BLaCk Avatar

Katılım tarihi: 26.12.02
Nereden: izmir
sistemini yazsan daha iyi olurdu
1.si board driverını yüklersen sorunun çzülür.
ramin az ise ondanda olabilir ama pek sanmıyorum yinede 256 ramde bile 2 defa geçtikten sonra açılıyor
FaDe tO BLaCk çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 03:15   #3 (permalink)
styx
Member

styx Avatar

Sistemim AMD Athlon XP 2400+, MSI K7N2G-ILSR anakart, 80 GB WD HD, ATI Radeon 9500 Pro ekran kartı, LG 16X DVD Rom, onboard APU, Apache internal modem. RAM 512MB.

Board driverı yüklü durumda.
styx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 12:52   #4 (permalink)
FaDe tO BLaCk
Power Member

FaDe tO BLaCk Avatar

Katılım tarihi: 26.12.02
Nereden: izmir
Kusura bakma cevap geç oldu

sistemin son derece iyi.
boardlar aynı sayılır işlemci desen aynı sayılır
aynı sorun bendede vardı nvidia nın sitesinden nforce3.13 ü indirip kurunca düzeldi oysaki boardcd sinden kurmuştum nforce u ama işte yeni sürümden kaynaklanıyor heralde
İndirip kurmanı öneririm sorununun düzelceğini sanıyorum.

Yükledikten sonra sonucu buraya yazarsan sevinirim.
FaDe tO BLaCk çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 20:39   #5 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
Sisemin geç açılması konusunda BootVis adlı yazılım ile açılış süresini kısaltabilirsin....
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 20:50   #6 (permalink)
NoFear
V.I.Member

NoFear Avatar

Katılım tarihi: 28.03.02
Nereden: Lefkoşa
TV Kartın varsa son çıkan driverlarını kurdunmu?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 21:48   #7 (permalink)
styx
Member

styx Avatar

İlk olarak şu an hangi çipset sürücüsünün yüklü olduğunu hatırlamıyorum ama yeni sürücüyü deneyeceğim. Ayrıca TV kartım var ama anakarta takılı değil, kullanmıyorum. Bootvis'i dün download ettim ama henüz kurmadım. Umarım kullanımı kolaydır.
styx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 22:32   #8 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
Kullanımı kolay. Sadece üstteki menülerden next boot and optimize gibin bişe vardı. ona basacaksın ve herşeyi kendisi reset atıp ayarlayacak.
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-04, 23:39   #9 (permalink)
styx
Member

styx Avatar

Yani boot esnasında yüklenmesi gereken yada gerekmeyen programları biz manuel ayarlamıyoruz.
styx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-04, 00:11   #10 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.03
Nereden: Antalya
hayır kendi otomatik optimize ediyor ilk açılışta biraz uzun sürüyor sonrasında normal kullanıma devam ediyorsun.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-04, 18:27   #11 (permalink)
styx
Member

styx Avatar

Bahsedilen şekilde optimize seçeneğini kullanıp programı çalıştırdım, şu an yaklaşık barın yanılmıyorsam 4. geçişinde logodan masaüstüne geçiş yapıyor. 20 sn'e yakın bir açılış süresi var. Yalnız login ekranının çıkmasını nasıl engelleyeceğim onu bulamadım.
styx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-04, 23:41   #12 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
sagdan sola dogru gecen o bolum wın nt serılerınde acılmadan once donaımların kontrol edıldıgı ekrandır orda genellıkle modem sorun cıkarır ve cok gec acılmasına yada acılmamasına neden olabılır lakın madem orası duzeldı sorun yok.

logın ekranın nasıl kaldıracagına gelınce wındows xp tweak adlı program yada daha profesyonel olan x-setup programıyla kullanmak oldugun kullanıcı varsayılan olarak ata dersen her ıkısıde ısını gorecektır.NTbunu halletmenın dıger yolu ıse dıger tum kullanıcılar kapatmaktan gecıyordu senırım kullanıcı menusune gır ve kendı kullandıgın ve admın dısındakı ( eger admın degılsen zatenadmını goremezsın arama ) tum kullanıcıları kapar aynı seyı bılgısayarımın usunde sag tıklayarak yonet ( mange ) bolumundedn kullanıclar bolumundednde yapabılırsın Tabı burda tum kullanıcları kapatır ve tum kullanıcı tanımlı gurularıda kapatırsan bılgısayarına dısardan gelecekolan mudahalelerınde onune gecmıs olursun.

bunu tum nt kullanan arkadaslara onerıyorum sız haberınız olmadan bırısı sızın makınanıza guest olarak yada prınt operotor olarak bıle cok rahatlıkla gırebılır dıkkatlı olun
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 01:05.