Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Lütfen Yardım! Win XP (Mavi Ekran+Reset)

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Lütfen Yardım! Win XP (Mavi Ekran+Reset) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar Makinamı Upgrade Ettim MSI KT3 Ultra Athlon XP 1800+ Century 128 DDR PC2100 Windows XP Pro. Kullanıyorum.Makinamı İlk Açışlarda ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack (1) Konu araçları |  
Eski 26-08-02, 08:39   #1 (permalink)
AthloN
Rookie Member

AthloN Avatar

Katılım tarihi: 16.08.02
Nereden: Imaginary World
onthe fire Lütfen Yardım! Win XP (Mavi Ekran+Reset)

Arkadaşlar Makinamı Upgrade Ettim
MSI KT3 Ultra
Athlon XP 1800+
Century 128 DDR PC2100

Windows XP Pro. Kullanıyorum.Makinamı İlk Açışlarda 1-3 Dakika İçinde Mavi Ekran Çıkıyo.Bir Hata Açıklaması Verip Reset Atıyo, Bilgisayar Açılıncada Hata Açıklamasında Şu Yazıyo Ben Birşey Anlamadım.. (Olay Günlüğü Açıklaması)
"0x00000050 (0xc08182a4, 0x00000000, 0x804edb3d, 0x00000002). Tam bir döküm kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\Mini082502-21.dmp."
Ayrıca Olay Günlüğünde Olay Bölümünde 1003, Kaynak Bölümünde System Error Yazıyo

Büyük İhtimalle Donanımda Sorun Var Yada BIOS Ayarlarında Çünkü 3 Kere Kurdum XP'yi Hep Aynı Şey.
Makinamdaki Bütün Donanım Aşağıda

MSI KT3 Ultra
Athlon XP 1800+
Century 128 DDR PC2100
nVIDIA TNT 16 MB
U.S. Robotics 56K Int. (3Com Çipsetli)
Fly Tv/Fm 98
Widdows XP Pro. TR Yüklü

Ayrıca Şunları Denedim
- Ekran Kartını Değiştirdim
- OnBoard Ses kartını İptal Edip Creative 128 Ses Kartı Taktım
- TV Kartını Çıkarttım
Bunları Yapmama Rağmen Aynı Sorun Dewam Ediyo.
1 Kere Reset Attıktan Sonra Tıkır Tıkır Çalışıyo.Canavar Gibi Ama.Genede Sinir Oluyorum Bu Olaya.Elimde Ram-Board-İşlemci Olmadığı İçin Bunları Değiştirip Deneyemedim.

Bu Tür Bir Sorun İle Karşılaşanlar Yada Yardımcı Olabilecekler Lütfen Yardım Edinnnnn!!!!

En son AthloN tarafından düzenlendi: 26-08-02 saat 08:43
AthloN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 27-08-02, 08:11   #2 (permalink)
AthloN
Rookie Member

AthloN Avatar

Yardım Edecek Kimse Yokmu Arkadaşlar Yaa
AthloN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 27-08-02, 09:29   #3 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
C:\WINDOWS\Minidump\Mini082502-21.dmp."
ye kaydedilen dosyada de ne yazıyor?

herhangi bir o/c de yok?
SpAwN çevrim dışı  
Eski 27-08-02, 18:22   #4 (permalink)
haydar
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.08.02
Cool

Atlon inan dostum , bu mesajı okuduğumdan beri bir çok kaynakta bu hata hakkında çözüm arıyorum ama mutlaka bulunacak sık dişini...........................
haydar çevrim dışı  
Eski 27-08-02, 19:38   #5 (permalink)
Joliot
Member

Katılım tarihi: 13.11.01
Benzer bir durum...

Selam,

Benzer bir sorunu geçen yıl Windows 98 de de ben yaşadım. Ekran Kartı NVidia Vanta 16 Mb, MB ise Gigabyte ın bir Socket 370 modeliydi.

Tüm donanımı tek tek gözden geçirdim, sorun anakartta imiş. Anakarta PCI bir görüntü kartı taktığım zaman sorun olmuyor fakat AGP de sorun yaratıyordu. Bilgisayarı açar açmaz ekran modu olması gerekenin altına düşüyordu. Çok benzer bir şekilde ben de makinayı her açılışta iki kez resetleyince sorun ortadan kalkıyor bilgisayar normal açılıyordu.

Bence bu bir AGP görüntü kartı initilation sorunu ve sanırım sendeki de aynı sorun. Bir dene istersen..

Saygılar.
Joliot çevrim dışı  
Eski 28-08-02, 09:23   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #6 (permalink)
AthloN
Rookie Member

AthloN Avatar

Alıntı:
Originally posted by haydar
Atlon inan dostum , bu mesajı okuduğumdan beri bir çok kaynakta bu hata hakkında çözüm arıyorum ama mutlaka bulunacak sık dişini...........................
Çok Sağol
Umarım Bir Çözüm Buluruz..
AthloN çevrim dışı  
Eski 28-08-02, 09:24   #7 (permalink)
AthloN
Rookie Member

AthloN Avatar

Alıntı:
Originally posted by SpAwN
C:\WINDOWS\Minidump\Mini082502-21.dmp."
ye kaydedilen dosyada de ne yazıyor?

herhangi bir o/c de yok?
Walla Arkadaşım NotePad İle Açtığımda Saçmasapan Karakterler Çıkıyo, Yani Pek Anlaşılır Birşey Değil..
Ayrıca o/c Yok
AthloN çevrim dışı  
Eski 28-08-02, 09:27   #8 (permalink)
AthloN
Rookie Member

AthloN Avatar

Re: Benzer bir durum...

Alıntı:
Originally posted by Joliot
Selam,

Benzer bir sorunu geçen yıl Windows 98 de de ben yaşadım. Ekran Kartı NVidia Vanta 16 Mb, MB ise Gigabyte ın bir Socket 370 modeliydi.

Tüm donanımı tek tek gözden geçirdim, sorun anakartta imiş. Anakarta PCI bir görüntü kartı taktığım zaman sorun olmuyor fakat AGP de sorun yaratıyordu. Bilgisayarı açar açmaz ekran modu olması gerekenin altına düşüyordu. Çok benzer bir şekilde ben de makinayı her açılışta iki kez resetleyince sorun ortadan kalkıyor bilgisayar normal açılıyordu.

Bence bu bir AGP görüntü kartı initilation sorunu ve sanırım sendeki de aynı sorun. Bir dene istersen..

Saygılar.
Ben başka Bir AGP Ekran Kartıyla Denedim Ama Gene Sorun Çıktı Dediğin Gibi Yapıp PCI Bir Kartla Deniyim Bakalım Ne Olacak, Belkide Sorun AGP Yuvasındadır..
Yalnız Benim Makina İlk Açılışlarda Normal Açılıyor.. Sanki Normal Çalışacak Gibi Çatır Çatır Çalışıyo, Ama İşte 1-3 Dakika Arasında Bir Zamanda Patlıyo
AthloN çevrim dışı  
Kapalı konu

Konu araçları

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.hardwaremania.com/forum/yazilim/isletim-sistemi-and-uygulamalar/genel-os/lutfen-yardim-win-xp-mavi-ekran-reset-2005.html
Gönderen For Type Gün
Ara Bul C:\WINDOWS\Minidump - kaynaklar Post #6 Refback 24-10-06 03:21

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:19.