Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Masaüstü ikonları renk sorunu

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Masaüstü ikonları renk sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selamlar masaüstündeki iconlar sanki seçili bir durumdaymış gibi arkası mavi olarak cıkıyo. normalde bunun transparan yani sadece yazının olması gerekir. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-11-06, 02:34   #1 (permalink)
toggie
Rookie Member

Katılım tarihi: 16.02.06
Masaüstü ikonları renk sorunu

Selamlar
masaüstündeki iconlar sanki seçili bir durumdaymış gibi arkası mavi olarak cıkıyo. normalde bunun transparan yani sadece yazının olması gerekir. durduk yere pc yi baslattıgımda renkli görünmeye basladı. bildigim kadarı ile bilgisayarım>özellikler>gelişmiş>performans>masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan seçeneği ile bunu ayarlayabiliyoruz, ama ben seçili ve seçilmemiş hali ile denedim ama hiçbirşey değişmedi. aşağıdaki ss de göstermeye çalıştım durumu yardım ederseniz sevinirim.

toggie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-11-06, 02:38   #2 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
masa üstü/sağ tık/ özellikler/ masaüstü/ renk deneyin
Eski 12-11-06, 02:54   #3 (permalink)
toggie
Rookie Member

Katılım tarihi: 16.02.06
renk istemiyorum ki ben ordan neden renk seçeyim. neyse yine de saol zaten sorunu çözdüm vista temasını tekrar yükledim mecburen düzeldi.
toggie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-11-06, 03:03   #4 (permalink)
A Friend
Member

A Friend Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.06
Nereden: Ankara
sorunu TuneUp proramı ilede çözebilirsin.
A Friend çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-11-06, 12:12   #5 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
not: bu görüntüye spylarda sebep oluyor... bi taratın derim
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-11-06, 13:10   #6 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9
bu formda genelde en cok karşılaşılan sorunlardan biri

ben bugune kadar böle bir sorun yaşamadım zaten vista yüklü ama yaşarsam bak konuyu buraya acarım bende ve +1 paranoyakX dediği gibi spy ve ve trojenlerinde böle şeylere etki ettiğini hatta sistemden kaldırılan bir programın dahi etkileye bileceğini duymuştum
Eski 12-11-06, 13:14   #7 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3
Masaüstünde sağ tıkla Gelen menüden Masaüstü/Masaüstünü Özellesştir/Web orada web sayfası linki vardır büyük ihtimal onun tikini kaldır..Ya da Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/performans oradan Bilgisayarımı en iyi görünüm için ayarla..
::ZaFeR:: çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-11-06, 19:13   #8 (permalink)
cumper
Member

cumper Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.09.04
Nereden: İSTANBUL
Bizim şirketin PC lerinden biride öyle masa üstündeki ikonların altındaki yazolar hep çerçeve içinde bir renk paletiyle duruyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Ne denetim masasından nede masa üstü öğelerini kilitle butonunlan nede vista temasınlan düzeldi. Hatta makinaya format attım 2 gün sonra gene aynı hali aldı. bu o makinanın kaderi dedim artık
Eski 29-11-06, 20:02   #9 (permalink)
Excellent
Cool Member

Excellent Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.03.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
toggie tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar
masaüstündeki iconlar sanki seçili bir durumdaymış gibi arkası mavi olarak cıkıyo. normalde bunun transparan yani sadece yazının olması gerekir. durduk yere pc yi baslattıgımda renkli görünmeye basladı. bildigim kadarı ile bilgisayarım>özellikler>gelişmiş>performans>masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan seçeneği ile bunu ayarlayabiliyoruz, ama ben seçili ve seçilmemiş hali ile denedim ama hiçbirşey değişmedi. aşağıdaki ss de göstermeye çalıştım durumu yardım ederseniz sevinirim.

O masaüstü öğelerini mıh'la özelliği aktif yapılınca oluyor genelde. Genelde masaüstünde web sayfası koyup, mouse gezinirken ikide bir pencere başlığı gözükmesin diye seçilir. Zaten o durumda da masaüstü öğeleri gözükmemek üzere ayarlanır genelde.. Masaüstünde icon olmadığı için de mıh'lanmış ikon neden seçili gibi duruyor demez kimse..

Halletmek için masaüstü (sağ tık)->Özellikler
(Görüntü Özellikleri Penceresindeki)Özellikler->Masaüstünü Özelleştir->Web

Orda "Masaüstü Öğelerini Mıh'la" seçeneği var. Ondaki işareti kaldır olsun bitsin..
Excellent çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-11-06, 23:38   #10 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Resimler: 2
http://www.hardwaremania.com/forum/y...Cst%FC+g%F6lge
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-12-06, 12:17   #11 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Alıntı:
Excellent tarafından iletildi. Mesajı göster
O masaüstü öğelerini mıh'la özelliği aktif yapılınca oluyor genelde. Genelde masaüstünde web sayfası koyup, mouse gezinirken ikide bir pencere başlığı gözükmesin diye seçilir. Zaten o durumda da masaüstü öğeleri gözükmemek üzere ayarlanır genelde.. Masaüstünde icon olmadığı için de mıh'lanmış ikon neden seçili gibi duruyor demez kimse..

Halletmek için masaüstü (sağ tık)->Özellikler
(Görüntü Özellikleri Penceresindeki)Özellikler->Masaüstünü Özelleştir->Web

Orda "Masaüstü Öğelerini Mıh'la" seçeneği var. Ondaki işareti kaldır olsun bitsin..
sagol cok işe yaradı

Konu araçları

Masaüstü ikonları renk sorunu ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Plazma TV'deki renk sorunu FourFourTwo Home Cinema 2 14-04-06 05:32
Photoshop cs 2 renk sorunu Pusu Grafik Tasarım 5 24-02-06 21:20
bilgisayarımda takılma ve renk sorunu var acil çözüm lütfen çünkü delirmek üzereyim brsksk Ekran Kartları 23 04-08-05 13:33
XP Masaüstü ikonları CAZZ50 Genel(OS) 2 20-03-05 18:38
Masaüstü ikonları ??? CAZZ50 Genel(OS) 5 25-02-05 12:21

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:38.