Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Microsoft'ta "ciddi" güvenlik açığı!!! başlıklı konu tartışılıyor; Microsoft, işletim sistemi Windows'ta yeni belirlenen "olağan dışı ve ciddi düzeydeki bir güvenlik kusurundan" ötürü kullanıcıları uyardı. Microsoft yetkilisi Stephen ...
Microsoft, işletim sistemi Windows'ta yeni belirlenen "olağan dışı ve ciddi düzeydeki bir güvenlik kusurundan" ötürü kullanıcıları uyardı. Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse dün, bilgisayar korsanlarının dosya çalmalarına, verileri silmelerine, önemli bilgileri ele geçirmelerine olanak verebilecek bu kusur için firmanın Web sitesine yama konduğunu ve bunun acilen yüklenmesi gerektiğini açıkladı.
"eEye Digital Security" adlı bilgisayar güvenlik firmasından Marc Maiffret, bu kusurun 6 aydan fazla bir süre önce kendilerince belirlendiğini, ancak Microsoft'un önlem almakta geciktiğini, aradan geçen dönem içerisinde kullanıcıların büyük zararlara uğradıklarını belirtti.
Maiffret'e göre bu gecikmenin nedeni, Microsoft'un, ortaya çıkan bu yeni sorunla ilgili bütün problemleri tek bir yamayla çözümlemeyi amaçlaması, bu tek yamayı üretinceye kadar zaman kaybetmesi.
Windows'un son sürümünde son aylarda sık sık güvenlik kusurları belirleniyor. Beyaz Saray'ın eski sanal güvenlik danışmanı Marcus Sachs, Microsoft-korsan yarışının süreceğini öngörüyor.
Microsoft'un, yeni güvenlik açığıyla ilgili sayfasına ulaşmak için tıklayın....
Bir varmış bir yokmuş.. Evvel zaman içinde bu forumda Beyazzenci nickli bir mahlukat varmış
Ben sıkıldım artık bir gün olsun ki sorun çıkarmasın
bir gün olsun ki bir virüs çıkmasın
bir gün olsun ki şu alet adam gibi çalışsın.
Lanet olsun ya en iyisi taş devrine dönmek galiba.
Bilgisayar yok televizyon yok.Ben kendime zaman ayıramıyorum bu meretle uğraşmaktan.
hasbinkara
AMD 2500+@3200...EPOX 8RDA3+...512MB DDR TWINMOS400...120GB SEAGATE BARRACUDA 7200 SATA HDD...EP 5670 KASA...PHILIPS DVD WRITTER...52x32x52 LG CD RW...LG CDROM...FX5200 128MB...AVER STUDIO2...ZYXSEL 630 DSL...6+1 CREATIVE ...AUDIGY2 ZS...HP5500C...LG FLATRONezT71OBH MONİTÖR...MUSTEK BEARPAW 2400CU PLUS SCANNER... PRETEC DC 505 DIG CAMERA...MSI BLUETOOTH...WINDOWS XP PRO...DELL BLACK KLAVYE...A4 TECH 4+2 SCROLL MOUSE...
yaw madem çok ciddi bir açık kaç aydan beri benim bilgisayara niye bir şey olmuyor...bence adamların bu konuda da bir stratejileri var... yaw bu açıklar bilerek bırakılıyor ki bana göre büyük ihtimal öyle işte millet uğraşsın indirsin netten bir şeyler netten para kazansınlar sonrada microsoft çok iyi sürekli yama yapıyor adamlar çok çalışıyor bütün sorunları çözüyor denmesini istiyorlar bence....
Originally posted by Beyazzenci "eEye Digital Security" adlı bilgisayar güvenlik firmasından Marc Maiffret, bu kusurun 6 aydan fazla bir süre önce kendilerince belirlendiğini, ancak Microsoft'un önlem almakta geciktiğini, aradan geçen dönem içerisinde kullanıcıların büyük zararlara uğradıklarını belirtti.
Maiffret'e göre bu gecikmenin nedeni, Microsoft'un, ortaya çıkan bu yeni sorunla ilgili bütün problemleri tek bir yamayla çözümlemeyi amaçlaması, bu tek yamayı üretinceye kadar zaman kaybetmesi.[/URL]
Originally posted by lulali yaw madem çok ciddi bir açık kaç aydan beri benim bilgisayara niye bir şey olmuyor...bence adamların bu konuda da bir stratejileri var... yaw bu açıklar bilerek bırakılıyor ki bana göre büyük ihtimal öyle işte millet uğraşsın indirsin netten bir şeyler netten para kazansınlar sonrada microsoft çok iyi sürekli yama yapıyor adamlar çok çalışıyor bütün sorunları çözüyor denmesini istiyorlar bence....
bak hala keşfedilmemiş diyo yaw bak diyorum sana bunları hepsi bilinçli yapılan şeyler eğer her şey mükemmel olsa kimse gidip antivirus müş firewall muş böyle şeylere para vermez... bu da bu piyasanın körükleyici etkeni hata çıkar moco düzeltir biz de seviniriz ohh ne güzel.... Microsoft Çalışıyor...
He, he, he ben demiştim ya bu Bill Gates .. sının gözü diye. Bu iş aynen bizim " n'lcak bu memleketin hali" gibi bişey. Windows oldukça açıklar ve yamalar bitmez. Biterse adamın kazancı da biter. İşin sırrı Olinde değil burda. İki kere rafine de değil her zaman rafine. Bizim gibi keklikler oldukça adam dünyayıı götürecek.
Çözüm: Hep birlikte şu Linux'u öğrenip geliştirmek (yani oyun oynanır hale getirmek ve adamın da, yamanın da, açıkların da defterini dürmek.
Toprak, üstüne basan, onu işleyenle değerlenir.
Şehirli toprağı taş yapar, taşa basar. Köylü toprağı taştan temizler, onu işler. Vatan topraksız olmaz,toprak köylüsüz olmaz. İşte bu nedenle;Köylü Milletin Efendisidir.
Ben lulali'ye katılıyorum ve başka bir açı getirmek istiyorum. Şimdi bu 'update'ler sizi hacker'lardan koruyacak, öyle mi? Peki ya Micro$oft bu açıkları sizi KENDİhack'lemek için özel olarak koyduysa ve birileri bunu açığa çıkarınca da apar topar 'yamadıysa'?