hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

peki şu vistayı hiç seven yok mu??

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında peki şu vistayı hiç seven yok mu?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Xp Forever haLa..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 17-07-08, 01:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #26 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 30.04.04
Ynt: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

Xp Forever haLa
TurkBoY çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 11:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #27 (permalink)
NOMADT
Senior Member

NOMADT Avatar

Katılım tarihi: 12.10.04
Nereden: C3h8 propelin
Smile Ynt: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

işyerinde XP evde Vista biri laptop (evdeki) diğeri masa üstü
ben pek oyun oynamıyorum sistemin nekadar hızlı olduğunu kulandığım basit programlar ile test ediyorum benim için en iyi hızı vereni seçiyorum
ikisinded office 2007, adobe acrobat prof.8 kusur. adobe illustrator . yani acınca deli gibi ram sömüren programlar kullanıyorum ie7 cıktı minimum 35- 60.000k kulanıyor esksi daha az cekıyordu ya neyse hız önemlide nekadar süper pc olsada mevcut programları kulandıkca sistem öylede böyle kasılıyor maalesef. bizim az yavaş olmamıs lazım bence
vista iyi bence cok fazla sorunyasamadım tecrübesizlik beraberinde sorun getirdi tabikide. ufak prüzler diyorum. ama minimum 2gb ram den asağıya kurtarmaaz ki suan kulandıgınız hangi program bile olsa deli gibi ram alıyor
vistada iyi xp de ama biri yaşlandımı ne
en sevmediğim özelliği updateleri
Eski 22-07-08, 12:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #28 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Ee bu söylediklerinin hepsinin çözümü yaklaşık 10 dakika.
tamam olabilir.Ama sencede gereksiz değilmi?

Alıntı:
Leo tarafından iletildi. Mesajı göster
vista iyidir hostur yalniz millet kullanmayi bilemediği için ilk basta şikayet edebilri ama kullandikça ve inceliklerini öğrendikçe insanlar benimseyecektir.ilk basta xp çiktiğinda da ayni seyler yasanmisti millet 98 in daha iyi olduğunu söylüyordu ama alistikça xp herkezin tercihi oldu. vista da böyle olacak birkaç sene sonra xp kullanimı iyice azalir
Kullanmayı bilememek değil.98 den Xp ye geçişteki sancımızın en büyük sorumlusu kullandığımız bilgisayarlardı.PII400 128 MB RAM li makineye ilk zamanlar XP kurmak eziyetti.Sonra SP ler çıktı sistem hatalarından gereksiz şeylerinden arındırıldı/düzenlendi.Şimdi kurup çalıştırabilirsin (256 RAM yaparsan) tercih edebilirsin.Ancak 98 den Xp ye geçiş ile XP den Vistaya geçişin süreçleri farklı...Geçiş şekilleride..

Alıntı:
3virgül14 tarafından iletildi. Mesajı göster
simdi efendim kulaktan dolma yada `arkadasta gordum bakiim dedim` tecrubeleriyle vista hakkinda yorum yapmak yanlis olur.

microsoft vista piyasaya cikali henuz bir kac olmus ve daha sp bile cikmamisken ` vay efendim, nasil yavas`,`vay efendim nasil ram yiyor`, `vay bunun icin tonla parami verecegiz`cilik yapmayalim. neden? microsoft halen kullanmakta oldugunuz xp isletim sisteminin gayet stabil calistigi bilgisayarinizda super performans vercegim iddiasi gutmuyor zaten. ha boyle olsa iyi olmaz miydi? tabiikide super olurdu ama yeni birseyler yapiyor, gelistiriyorsaniz mutlaka gelismekte olan teknolojiyi goz ardi etmemeniz gerekiyor.
bir cogumuzun kullandigi pc nin p4 2 kusur ghz lerde oldugunu varsayarsak, vistaya bok atmak gercekten cok kolay. cunku vista linux ve apple firmalarinin yillardir kullandigi readyboost ozelligini ancak bi isletisim sistemine entegre edebildi. bu microsoftun ayibidir o ayri. neyse gelelim yine vistayi neden begenemedigimizin sebeplerine. vista yukarda bahsettigim readyboost ozelligi sayesinde bilgisayarinizin harddiskten cok ram ini kullanmak istiyor, istiyor cunku verilerin harddiskten daha hizli okundugu iki yerden biri bilgisayarlarinızin ramleridir. sizin genel kullaniminiza bagli programlari daha acilista rame yukleyip, siz programi acmaya calisinca cart diye acmasinin sebebide budur. iste buna readyboost ozelligi deniyor. birde gorsel yonden aero kabugunu kullanmasi, cam gibi net keskin goruntuler elde etmesi icin saglam bi grafik kartina ihtiyaciniz var demek oluyor. mevcut sizteminizle super calisan configurasyonunuzu biraz zorlayinca vista kotu bir isteldim sistemi olmuyor, sadece varolan kaynaklarin yetersizligi gercegi su yuzune cikiyor. bizi kizdiran taraf ise tam burda basliyor iste, vista icin para harcamak. son teknoloji aldiginiz pc niz yada laptopunuz suan size vistayla super hizmet veremiyor olusunun acisi vistaya bok atarak cikiyor belkide. *

yeni baktiginiz pc yada laptoplarda gordugunuz: ready/compatible vista logolu bilgisayarlarin hemen hepsinde vistayi gonul rahatligiyla varolan ama giderilecek hatalariyla birlikte kullanabilirsiniz.

zaten vista recommended sistem gereksinimlerinde 2 ghz islemci ve ustu ve en az 1 gb ram isterken, sadece recommend ediyor, super olsun dersen 2 gb ram ve 3 ghz islemcin olmali ki vistaya suan icin laf atmayasin. **

en sonunda demek istedigim 2 seyden birincisi, stabil calisan sisteminizi aldatip vistaya gecmek icin henuz cok erken olabilir, ikincisi servis packler cikip vista buglardan kurtulana kadar canavar sistemi olanlarin bile sorun yasama ihtimalinin oldugu.

mr pi
Doğru..Ama şu var arkadaşta gördüm bakayımdan ekstra bi tarafım var biraz..

Vistanın en büyük kusuru bir dayatmayla hayatımıza girdi ve teknoloji kullanım şeklimize tecavüz ediyorlar.Ben birazda bunu kaldıramıyorum.Misal DX...Windows 98 e bile DX 9 u kurabilirsin ama neden Xp ye 10 kuramıyorum.Neden böyle bir dayatma var?

Dün yine forumda yazıyordu 180 milyon vista kopyası satılmış.Satılmadı onlar..Notebook makinelerin üreticilerine verilen bedava lisanslar ile o sayıya çıkıldı.Neden notebook fiyatları düşük sizce? Ne değiştide fiyatlar indi aşağıya? Hiçbir üretici lisans parası vermiyor çünkü.XP içinde çok cüzi birşey ödüyor olabilirler ama maliyetteki 10 dolar son kullanıcıya gelene kadar vergiler,gümrük parası ithalatçı karı gibi şeylerle 30 dolar oluyor İşletim sistemi için ödenmeyen 30 dolar totalde 100 dolara yakın indirim sağlıyor.İşte vista böyle bir politikayla satılıyor.

edit : Haliyle artan notebook satışlarıda fiyatlarının düşmesinde etkilidir ama konumuz o değil

DX10 haricinde ve o şeffaf pencereli sistem kaynağı sömüren teması haricinde XP den daha fazla ne artısı var ki? Ayrıca o tema XP içinde var

98 den geçişte XP ye geçmek için sebebimiz ve isteğimiz çoktu.Tek tek sayabilirim :
- Daha etkin usb portu kullanabilme.(flash diskler nasıl girdi hayatımıza.98 kullanıyor olsaydık cebimizde disketle flash disk driver ı da taşımamız gerekebilirdi )
- Birçok donanıma driver desteği.Öyle yada böyle bir şekilde çalıştırması.
- Dahili DX9
- İnternet Explorer kullanımı
- Ağları ve ağdaki cihazları otomatik tanımlama ve gerekli kurulumu sadece birkaç tıklama ile yapabilme.
- SpeedStep gibi ekonomi sağlayan teknolojileri desteklemesi.
- NTFS dosya sistemi.
- Kendi içerisinde barındırdığı sihirbazlar ile hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyenlerin bile okuduğunu anlama yeteneğine sahipse bilgisayar kullanabilmesini sağladı.Fotoğraf aktarma sihirbazı,yazdırma sihirbazı vs..
- Kendi içerisindeki kullanıcının ihtiyacı olan yazılımlar.(Mesela 98 de fotoğraflarınıza standartta internet explorer ile bakarsınız resimlerinizi hızla incelemek için 3. parti yazılımlar gerekir.ACDSee gibi..)
- 3 boyutlu tasarımlara destek.(Autocad in 3 boyutlu modelleme yapan versiyonları sadece XP desteği veriyor.)
- Çok güvenilir olmasada bir güvenlik duvarı barındırması.(En azından dışarıya kapalı,belli bir network grup içerisinde güvenlik sağladığı söylenebilir.)

Bu yazdıklarım en azından benim için XP ye geçme sebebiydi.Bugün geldiğimiz noktada ise bana vista pek birşey vaadetmiyor.

Kısaca oyun oynamıyorsanız (Dx10 ihtiyacınız yoksa) ve şekilci değilseniz,bilgisayarı iş amaçlı kullanıyorsanız vista bana göre şu an için gereksiz.Ama işin gerçeği şu ki birgün ipe ipe vista kullanmak zorunda kalacağım.Bununda farkındayım..

PS : Çok yazmışım.Ne çok düzeltme yaptım

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 13:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #29 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

@karaca biz yazacak birşey bırakmamışsın abi...

kalpazan şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 17:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #30 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3

Alıntı:
kalpazan tarafından iletildi. Mesajı göster
@karaca biz yazacak birşey bırakmamışsın abi...
kusura bakma
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 17:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #31 (permalink)
DjDonOmar
Rookie Member
Bilgisayarım

DjDonOmar Avatar

Katılım tarihi: 08.04.08
Nereden: Türkiye
onthe fire Cvp: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

bende 4 GB RAM-1 GB EKRAN KARTI-ORGINAL VİSTA HOME PREMİUM war... daha alalı 1 ay oldu ....internettede çok fazla dolaşamadım..bir kaç tanede müzik ve msn 8.5 dışında hiç birşey yüklemedim.. AMA ÇOOK YAVAŞ ne yapim?? xp olsaydı jet olurdu..
Eski 24-07-08, 17:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #32 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul

Alıntı:
DK DRIFT KING tarafından iletildi. Mesajı göster
ben çok seviorm dx10 desteği ve efektleri özellkle
+1
Alıntı:
Ryan_KyKlopS tarafından iletildi. Mesajı göster
Herbir uygulama için izin istemeseydi belki ısınabilirdim..
Sinir bozucu bir durum

Alıntı:
rcyn tarafından iletildi. Mesajı göster
bir dosyayı silmek istediğim zaman beni kendimden süpheye düşürüyor, düşünmeden edemiyorum "acaba silmesem mi?""acaba açmasam mı" çelişkileri yaşamama neden oluyor. özgüvenimi kaybettirmesinden korkuyorum
Sinir bozucu bir durum

Alıntı:
ekim1923 tarafından iletildi. Mesajı göster
Microsoft'un MAC'e yetişmek için XP'ye makyaj yapıp, sadece görsel bir senginlik katması sebebiyle,

bir kaç yazılım yükledikten sonra kağnı gibi çalışmaya başlaması, ram e deli gibi yüklenmesi, durduk yere dosyaların ortadan kaybolması (evet dosyalar kendi kendine gidiyordu. gerigetirivi yazılımlarla bile diskte bulunamıyordu)

kablosuz bağlantılarda xp kullanan bilgisayarlarla tam bir uyum sağlayamaması

olmasaydı vista güzel olurdu ama ben 10 üzerinden 2 puan veiyorum.
Benimde notebookumda yüklü sorunum yok. vista yüklü notebookumla ağlara bağlanıyorum. Hata kopya xp yüklü bilgisayarıma bağlı yazıcıma vista yüklü notebookumda yazı gönderip yazdırdım.

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
İncelemek bile istemedim.Kurcalarken bile içimi sıktı...
Ağlara bağlanmakta sorun çıkartması paylaşımdaki ağlara bağlanmaması.
Gereksiz yere RAM kullanması ve sistemi sürekli yükte tutması
Herşeyi sorması...
Sorduklarını bi daha sorması...
Evet dedikten sonra bi daha sorması..!
Gereğinden fazla soru sorması insanı çileden çıkarabiliyor.. Ağlar konusunda pek (hiç demiyorum) sorun yaşamadım.
serdarski çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #33 (permalink)
astegon
Cool Member
Bilgisayarım

astegon Avatar

Katılım tarihi: 13.02.04
Nereden: ANKARA
Thumbs up Ynt: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

Microsoft'un notebook üreticilerine vista dayatması ve donanım üreticilerinin yeni donanımlar için sadece XP driverlarını yazması ELBETTE bir stratejidir. Sonuta 5-6 yıllık bir emek var bu işletim sisteminde...

Vİstayı 1.5 yıldıt kullanıyorum. Ama inanın XP kullanırken içim bayılıyor. Vistaya geçmeyi düşünenlere en az 2 GB RAM ile vistaya teşrif etmelerini öneririm.

Amaaaaaaa

Sakın notebook'unuzu default olarak kurulu halde tutmayınız. Notebookdaki GEREKSİZ tool'lar sebebi ile suç vistaya atılmasın.

Ha doğrudur vista da çok RAM yemekte, ama tek kusur vistada değil bunu da belirteyim.

Zorlayarak da olsa vista hayatımıza girdi.

Vistada çok soru sorma işlemini DİSABLE da edebilirsiniz. UAC'yi kapamanız lazım.

Bu arada benim vistadaki en büyük hayal kırıklığım WinFS'in olmamasıydı.

Windows 7 de bekliyoruz Microsoft'dan WinFS'i
Eski 24-07-08, 17:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #34 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

@serdarski,
Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları\Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni Aç veya Kapat ı tıklıyoruz.
Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni(UAC) kullanın seçeneğindeki işareti kaldırıp Tamam a tıklarsan bir daha gereğinden fazla soru sormaz.
Eski 24-07-08, 17:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #35 (permalink)
astegon
Cool Member
Bilgisayarım

astegon Avatar

Katılım tarihi: 13.02.04
Lightbulb Ynt: peki şu vistayı hiç seven yok mu??

Evet ama o zaman da zırt pırt "Güvenlik sorunu var" diye taskbardan kırmızı bir çarpı işareti belirir. Ondan da kurtulabilirsiniz elbette regitry tweak ile.

Vistayı yeni kuranlar Yamicsoft'un Vista Manager programını öneririm. Driverlardan bile önce kurduğum yegane programdır kendileri...
astegon çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #36 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07

Güvenlik sorunu var uyarısı mı? Bende hiç öyle birşey olmadı.
Güvenlik merkezini devredışı bıraktım sanırım ondandır
bulkan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 18:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #37 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Blog Mesajları: 17

ya işte XP Vista işi İntel AMD iişine dönüyor. Her ikisininde kendine has özelliklerleri var. Açıkçası işine gelen istediğini kullanır. Beni bu eski sistemle kimse vistaya geçiremez. Herkste C2D yada 2 gb ram yok işte. Microsofta göre gelişmiş tüketim toplumlarına uygun bir işletim sistemi. Yeni çıkan herşeyi kullan gerekmeyince at diye düşünemiyorum ne yazıkki
Eski 24-07-08, 20:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #38 (permalink)
pckopat_07
Power Member
Bilgisayarım

pckopat_07 Avatar

Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Antalya
Resimler: 17

valla vista kurdum ama beğenmedim...xp çıktığından beridir ki bu benim 8-9 yaşlarımdan başlar xp kullanıyorum ama vista görünümü çok hoş bi kere XP ultimate de kullandım bu işletim sis. vista görünümünde xp şeklinde çok güsell
pckopat_07 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 12:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #39 (permalink)
kayaaydin
Rookie Member
Bilgisayarım

kayaaydin Avatar

Katılım tarihi: 13.09.07
Nereden: İstanbul

vista out
xp out
ubuntu linux in
kayaaydin çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 15:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #40 (permalink)
By TeKnO
Cool Member
Bilgisayarım

By TeKnO Avatar

Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: TUNCELİ
Resimler: 1

dx10 desteği hariç XP daha iyi hem vista kasıyo bnce eniyisi 98 uçar pc
Eski 21-08-08, 00:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #41 (permalink)
KneeDeep
Cool Member
Bilgisayarım

KneeDeep Avatar

Katılım tarihi: 09.09.05

Ofiste çift çekirdek desteği adına kesinlikle vista her şekilde farkını gösteriyor özellikle de bir intel kullanıcısıysanız ama işin komik yanı her prodüksiyon programına hala desteği yok vistanın. Yani en azından tamamen legal olmayanlarına
Music gets the best of me
KneeDeep çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 03:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #42 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member
Bilgisayarım

ultraslan06 Avatar

Katılım tarihi: 23.05.08

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
şu dx10 u XP ye adapte edecek bir 3. parti yazılım yokmu ki
keşke xp sp3 e dx10 u ekleselerdi.
ultraslan06 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver