hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

program saklamak?

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında program saklamak? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba, Diyelim ki bilgisayarinizda bir program yuklu ama CD'sini veya setup dosyalarini kaybetmissiniz. O zaman bir sebeple bu programi kaldirip ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 02-06-04, 13:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
The Ytse Cem
Cool Member
Bilgisayarım

The Ytse Cem Avatar

Katılım tarihi: 16.07.03
Nereden: Istanbul
program saklamak?

Merhaba,
Diyelim ki bilgisayarinizda bir program yuklu ama CD'sini veya setup dosyalarini kaybetmissiniz. O zaman bir sebeple bu programi kaldirip tekrar yukleyebilmek adina program dosyalarini ve registry girdilerini saklamak ve tekrar yuklemek istedigimizde dosyalari yerine kopyalayip registry girdilerini geri yukleyerek isletim sisteminin sanki program adabiyla install edilmis gibi davranmasini saglamak mumkun mu? Mumkunse bu registry girdilerini "eksiksiz" yedeklemem icin ipucu verir misiniz? Ben cunku bir program kaydedildiginde registrynin nerelerine girisler yapildigini bilmiyourm, yedeklemeye kalksam es gectigim yerler olur.
tesekkurler
PowerCOLOR ATI Radeon9700 128MB
Western Digital Caviar SE 80GB
Aopen H600b
LG FT755[/FONT]
The Ytse Cem çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-04, 14:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
reg ayarlarını yedeklemek bana hayal gıbı gelıyor yanı bunu yapan bır program varmıdır bılemıyorum ınstall ettoıgın bır programın reg kayıtlarını ancak onun log dosyalarını bulursan elde edebılırsın kı bunlarda genellıkle saklı oluyor

Ama soyole bırsey yapabılırsın program fıles ıcınde ınstall bılmem ne dıye bır klasor var tam adını hatırlıyamdım orda yuklenen bazı progrmların acık hallerı ve yuklenmeye hazır hallerı durur burdan ıstersen o program aıt klasor duruyorsa onu alıp yedekleybılırsın lakın klasor gızlı bu nedenle ılk once gızlı dosyaları gormeyı etkınlestır

kolay gelsın
Eski 02-06-04, 14:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Nikneyime
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯
Bilgisayarım

Nikneyime Avatar

Katılım tarihi: 12.12.03
Nereden: ÌzMÌR ®
Resimler: 1
Run > regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER\Software
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE

Genelde software programlar kayıtlarını burada saklar bazen yapımcı firma bazen program tanımı ile program 2 iki kayıta da anahtar işlemiş olabilir..gereken reg kayıtlarının tamamını bulduguna emin olduktan sonra gereken kayıt uzerinde yukarıdan dosya > ver dediğinde sana saklayacagın kayıt ismi sorar 1,2,3 veya a,b,c ve setupreg1,2,3 şeklinde yazabilirsin..

Unutmadki programın directory sinin bakcupını aldıktan sonra yeni windows kurdugunda..yine aynı dizin içerisinde olmalı dizin uzantısını hatırlamadıgın durumlarda veya değiştirmen gerekir ise reg dosyaları üzerinde sağ tuş > düzenle komutu ile açtıgında göreceksin..değiştirebilir..! ben genelde kullandıgım program veya oyunlarda bunu yapıyorum D:\GameS\içine kuruyorum reg lerini alıyorum daha sonra temiz windows kurdugumda sadece kayıtları bir kereye mahsus çalıştırmam yeterli..ama şunu hatırlatmak isterim bazı programlar windows veya program files içine ek dosya atıp ona da gereksinim duyabiliryor..! onuda kurulum esnasında gözle takip ederek..veya çalıştırdıgında verdiği hata mesajı ile saptayabilirsin..iyi günler..

< P4 3.0E / ABİT IC7-MAX3 / 2X256-DDR466 / BBA 9700PRO >
<3DMARK2001©3DMARK2003©PCMARK2002©PCMARK2004©>

İmzanız Kurallara uygunmu.?
Nikneyime çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-04, 15:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Abıcım reg den bırsey aramak bılgısayar basında yaslanmana neden olabılır bence hıc ugrasma ınternetten ındır programı
e-diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-04, 16:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
The Ytse Cem
Cool Member
Bilgisayarım

The Ytse Cem Avatar

Katılım tarihi: 16.07.03
Nereden: Istanbul
Alıntı:
Nikneyime tarafından iletildi.
gereken reg kayıtlarının tamamını bulduguna emin olduktan sonra ..
"tamamini" buldugumdan nasil emin olurum? Dedigin anahtarlardan baska yerlerde bir seyler daha olma ihtimali yok mu?
The Ytse Cem çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-04, 16:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Nikneyime
Bilgisayarım

Nikneyime Avatar

Alıntı:
The Ytse Cem tarafından iletildi.
"tamamini" buldugumdan nasil emin olurum? Dedigin anahtarlardan baska yerlerde bir seyler daha olma ihtimali yok mu?

PM attım..
Eski 02-06-04, 17:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Alıntı:
Nikneyime tarafından iletildi.
PM attım..
Kardes bılgıdın bırsey varsa yazsana buraya bızde ogrenelım boyle pm atınca formnun pek anlamı kalmıyor yaf
e-diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-04, 18:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Nikneyime
Bilgisayarım

Nikneyime Avatar

Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Kardes bılgıdın bırsey varsa yazsana buraya bızde ogrenelım boyle pm atınca formnun pek anlamı kalmıyor yaf
Yaa anlattıgım örnek biraz cracke giriyor ulu orta olmasın istedim..
Eski 05-07-08, 12:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
kafkas.35
New Member

Katılım tarihi: 05.07.08
Nereden: izmir
Ynt: program saklamak?

Alıntı:
Nikneyime tarafından iletildi. Mesajı göster
PM attım..
arkadaşım rica etsem panada pm atarmısın cafeciyim ve çok işime yarıcağına inanıyorum
kafkas.35 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 15:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Arkadaşım 4 senelik konuyu hortlatmak yerine keşke yeni bir konu açsaydın sorunun ile ilgili..
Kafeciysen bilirsin ghost ile yedek alma-yükleme işlemi vardır.Makinalardan birine format atılır, gerekli yüklemeler vs hepsi yapılır.Diğer aynı konfigurasyona sahip makinalara da bu alınan yedekten 2dk da yükleme yapılır.Ghost, Acronis True Image porgramları ile Hddnin bir bölümünü veya tamamını yedekleyip geri yükleyebilirsin.
Eğer daha önce hiç uygulamadıysan bilen birinden yardım almalısın.Buradan şunu yükle, bu ayarı yap, buraya kopyala vb şekilde anlatılacak gibi bir olay değil.
Eski 22-07-08, 14:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
kafkas.35
New Member

Katılım tarihi: 05.07.08
Nereden: izmir

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşım 4 senelik konuyu hortlatmak yerine keşke yeni bir konu açsaydın sorunun ile ilgili..
Kafeciysen bilirsin ghost ile yedek alma-yükleme işlemi vardır.Makinalardan birine format atılır, gerekli yüklemeler vs hepsi yapılır.Diğer aynı konfigurasyona sahip makinalara da bu alınan yedekten 2dk da yükleme yapılır.Ghost, Acronis True Image porgramları ile Hddnin bir bölümünü veya tamamını yedekleyip geri yükleyebilirsin.
Eğer daha önce hiç uygulamadıysan bilen birinden yardım almalısın.Buradan şunu yükle, bu ayarı yap, buraya kopyala vb şekilde anlatılacak gibi bir olay değil.

amacım 4 yıllık konuyu hortlatmak değil sorunuma çare bulmaktı

cafeciyim ghost kullanmasını bilyor ve uyguluyorum ama farklı configrasyonlu pc lerde işe yaramıyor ben piyasada portablesi olamayan oyunları nasıl kopyala yapıştır ile çalıştıra bilirim bunu sormuştum bu oyunların reg kayıtlarının tamamını nasıl alabilirim bunu sormuştum.

yinede ilginiz için teşekkürler.

4 senelik konuyu hortlattığım için de özür dilerm
kafkas.35 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Saat ayarı GMT +3. Saat : 06:20.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999