arkadaşlar, bi arkadaşımın bilgisayarında gördüm, program kurduktan sonra öle oldu dedi ama (bence bu alcak kesin virüs bulaştırdı, sölemiyo

) problemi meydana getirecek bir program olabileceğini sanmıyorum..
efenim durumu size şöle izah ediyim; harddisk 2'ye bölünmüş halde, ilk önce d diske girmek isterken autorun kaydı varmışçasına "command.exe (dosyanın olması gereken konum c:\command.exe) dosyası bulunamadı, dosyanın yolunu siz belirmek istiyorsanız gözata tıklayın" gibilerinden bir pencere geliyor... diske sağ tıklatıp aç dediğimiz zaman direk diske girebiliyoruz..
not:diskin içinde gizli veya açık herhangi bi autorun bilgisi içeren ini dosyası bulunmamaktasdır...
neyse biraz kurcaladıktan (ad aware, spybot vs..) sonra bi de baktım ki c diske de girerken aynı uyarıyı veriyor. halbuki önceden öle bişi yoktu...
neyse arama tarama derkene regeditten command.exe die arattım bide baktım ki hdd kayıtlarının girişilerinde autorun görevini gören kayıtlat var. bu kayıtları sildim ve disklere giriş normale döndü... bunu yaptıktan sonra makinaya bi hdd daha bağladım ama windows açıldığında yeni diskler için aynı şey geçerli olmadı (yani nolmal bir şekilde açılyorlar )...neyse herşey iyi hoş ta, windows açıldıktan sonra regeditte silmiş olduğum kayıtlar geri dönüyor
bunu halletse halletse hijackthis halleder dedim ve programı download ettim, neyse açılışta aktifleşen kayıtları falan inceledim ama regeditte silmiş olduğum kayıtları ekleyen herhangi bir girdi yoktu
sonradan aklıma başka bir çözüm yolu geldi. şimdi ben öle bir regedit dosyası hazırlamalıyım ki silmiş olduğum kayıtları kendisi silebilsin. ve bunu başlangıca eklersem yapılan işlemler de elle yapılmamış olur...
benim aklıma gelen çözüm yolu bu, bunu yapabilir miyim ? yapabilirsem bana bir örnek yazarsanız ben onu kendi ihtiyacım için editlerim... haaa yok ben şöle bir çözüm yolu öneriyorum diyorsanız ok. yeni fikirlere açığım