Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

regedit kaydını, regedit kaydıyla silmek

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında regedit kaydını, regedit kaydıyla silmek başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar, bi arkadaşımın bilgisayarında gördüm, program kurduktan sonra öle oldu dedi ama (bence bu alcak kesin virüs bulaştırdı, sölemiyo ) ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-06-05, 23:31   #1 (permalink)
Vito Andolini
Silver Member

Vito Andolini Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.09.04
Nereden: Sicilya
Resimler: 4
Question regedit kaydını, regedit kaydıyla silmek

arkadaşlar, bi arkadaşımın bilgisayarında gördüm, program kurduktan sonra öle oldu dedi ama (bence bu alcak kesin virüs bulaştırdı, sölemiyo ) problemi meydana getirecek bir program olabileceğini sanmıyorum..

efenim durumu size şöle izah ediyim; harddisk 2'ye bölünmüş halde, ilk önce d diske girmek isterken autorun kaydı varmışçasına "command.exe (dosyanın olması gereken konum c:\command.exe) dosyası bulunamadı, dosyanın yolunu siz belirmek istiyorsanız gözata tıklayın" gibilerinden bir pencere geliyor... diske sağ tıklatıp aç dediğimiz zaman direk diske girebiliyoruz..

not:diskin içinde gizli veya açık herhangi bi autorun bilgisi içeren ini dosyası bulunmamaktasdır...

neyse biraz kurcaladıktan (ad aware, spybot vs..) sonra bi de baktım ki c diske de girerken aynı uyarıyı veriyor. halbuki önceden öle bişi yoktu...

neyse arama tarama derkene regeditten command.exe die arattım bide baktım ki hdd kayıtlarının girişilerinde autorun görevini gören kayıtlat var. bu kayıtları sildim ve disklere giriş normale döndü... bunu yaptıktan sonra makinaya bi hdd daha bağladım ama windows açıldığında yeni diskler için aynı şey geçerli olmadı (yani nolmal bir şekilde açılyorlar )...neyse herşey iyi hoş ta, windows açıldıktan sonra regeditte silmiş olduğum kayıtlar geri dönüyor

bunu halletse halletse hijackthis halleder dedim ve programı download ettim, neyse açılışta aktifleşen kayıtları falan inceledim ama regeditte silmiş olduğum kayıtları ekleyen herhangi bir girdi yoktu

sonradan aklıma başka bir çözüm yolu geldi. şimdi ben öle bir regedit dosyası hazırlamalıyım ki silmiş olduğum kayıtları kendisi silebilsin. ve bunu başlangıca eklersem yapılan işlemler de elle yapılmamış olur...

benim aklıma gelen çözüm yolu bu, bunu yapabilir miyim ? yapabilirsem bana bir örnek yazarsanız ben onu kendi ihtiyacım için editlerim... haaa yok ben şöle bir çözüm yolu öneriyorum diyorsanız ok. yeni fikirlere açığım
Eski 02-06-05, 04:36   #2 (permalink)
CrKN
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.10.04
Nereden: 216
Blog Mesajları: 1
Resimler: 13
hoja gereksiz bi .exe dosyası olması lazım. direk c: nin içinde ve ya başka bi yerlerde. kimi zaman svcchost.exe svcphost.exe system.exe gibi olabiliyor. msconfigden varsa bunu kapat sonra sil. yada direk safe mode da açıp sil. regedite tekrar ekleyen budur tahminim. Bi de fullupdateli sağlam bi antivirusü ihmal etmeyelim tabii

regedit olayında başka yerlerden bişeyler kaparsan buraya yazıver bi zahmet
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-05, 07:19   #3 (permalink)
mr1yh1
Ziyaretçi

bende spybot var, teatimer diye bir eklentisi var içinde,
registere yazmak isteyen olursa soruyor,
"izin vereyim mi",
verme dersen yazdırmıyor ..
bir dene bence ,belki işine yarar..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-05, 21:39   #4 (permalink)
Vito Andolini
Silver Member

Vito Andolini Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
çirkin tarafından iletildi.
regedit olayında başka yerlerden bişeyler kaparsan buraya yazıver bi zahmet
ok, yazarım
Alıntı:
Arslan_M tarafından iletildi.
Aynı durum bende de oldu, sp2 yi kurdum düzeldi
regeditte silmeyle ilgili bişiler bulamadım (yani regedit kaydıyla silmeyi) ama mr1yh1'nın da dediği gibi teatimer kullanılabilir, tabii Arslan_M'nin sunduğu çözüm de fena sayılmaz...
Vito Andolini çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-06, 15:09   #5 (permalink)
maxthon23
Senior Member

maxthon23 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.06
Nereden: istanbul
Cool

kaspersky 6.0 ı dene bu yeni sürümün de registry guard var registry e yazılmak istenen girdileri çok iyi denetliyo ondan iyisini görmedim
maxthon23 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-06, 00:37   #6 (permalink)
Vito Andolini
Silver Member

Vito Andolini Avatar

Bilgisayarım
dostum konu tarihine bir göz at istersen
Vito Andolini çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:13.