hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Res sorunu :(

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Res sorunu :( başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "windows xp prf. version 2002 pc başladıktan 2 -3 dakka sonra res atıyo Üst üste 3 kere attı Şu anda ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 22-07-08, 10:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
cambaz_blood
Member
Bilgisayarım

cambaz_blood Avatar

Katılım tarihi: 29.12.07
Nereden: SAMSUN
Res sorunu :(

windows xp prf. version 2002

pc başladıktan 2 -3 dakka sonra res atıyo Üst üste 3 kere attı Şu anda bile atar diye hızlı yazmaya çalışıyom Sorun ne anlamadım
cambaz_blood çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 10:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ogux
Cool Member

ogux Avatar

Katılım tarihi: 06.03.06
Blog Mesajları: 1
Ynt: Res sorunu :(

Arkadasım bılgısarının reset sorunun sıstemden olup olmadıgını anlamak ıcın sorunlarda yenıden baslat secenıgını kaldıracaksın mavı ekran gelırse sıstemde sorun eger yıne resetlerse donanımsal bır olay kolay gelsın...
ogux çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 10:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
cambaz_blood
Member
Bilgisayarım

cambaz_blood Avatar

kaldırma işlemini nası yapcam
Eski 22-07-08, 15:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ogux
Cool Member

ogux Avatar

Katılım tarihi: 06.03.06
Blog Mesajları: 1

biligisayarıma sag tus yapıyorsun ozellıklere gırıyosun cıkan menuden gelısmıs sekemsıne gırıyorsun orada sıstem ayarları var onun ıcınde kolay gelsın....
ogux çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 15:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
cambaz_blood
Member
Bilgisayarım

cambaz_blood Avatar

Alıntı:
ogux tarafından iletildi. Mesajı göster
biligisayarıma sag tus yapıyorsun ozellıklere gırıyosun cıkan menuden gelısmıs sekemsıne gırıyorsun orada sıstem ayarları var onun ıcınde kolay gelsın....

gördüm saol inşallah düzelir
Eski 22-07-08, 18:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

O şekilde resetlenme hallolur fakat bu sefer de mavi ekranda hata iletileri görülür.
Şimdi bize pc bileşenlerini detaylı olarak yazıp bu sorunun ne zaman ortaya çıktığını, ne kadar zamandır devam ettiğini, donaım değişiklikleri yapıp yapmadığını vs..belirtmelisin.Mavi ekran çıkarsa da o anki resmi alıp buraya aktarırsan sorun hakkında fikir sahibi olmamız daha kolay olur.
Eski 22-07-08, 21:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
cambaz_blood
Member
Bilgisayarım

cambaz_blood Avatar

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
O şekilde resetlenme hallolur fakat bu sefer de mavi ekranda hata iletileri görülür.
Şimdi bize pc bileşenlerini detaylı olarak yazıp bu sorunun ne zaman ortaya çıktığını, ne kadar zamandır devam ettiğini, donaım değişiklikleri yapıp yapmadığını vs..belirtmelisin.Mavi ekran çıkarsa da o anki resmi alıp buraya aktarırsan sorun hakkında fikir sahibi olmamız daha kolay olur.

Mavi ekran dediğiniz pc kapanırken ki hatadan bahsediyosunuz heralde ( felan felan daki yönerge felna felan daki yönergeye başvurdu Bellek read olamadı Programı sonlandırmak için tamam a basınız felan )

Intel 945GZ chipset sopport rev.266.03 ana kart
intel(R) 4 CPU 3.00Ghz, 0.99 Gb ram
NVİDİA geforce 7100 GS 128 mb ekran kartı

Sorun 2 . kez oluyo İlk oldugunda önemsemedim fakat bugün sabah ilk açtıgımda 2 dakka sonra kendiliğinden res attı İkinci kez açtım 3 dakka sonra res attı 3. kez açtım 5 -6 dakka sonra bidaha attı 4. kez açışımda 40- 50 dakka sonra res attı ve bidaha atmadı . Ciddi bi sorun yoktur insaşşal ama bana sorun avr gibi gözüküyo üst üste bu kadar res atması şüpheli.

Yazılım eklemesi felan yapmadım Gayet rutin kullanıyodum . Bu sabah oldu işte. Buraya resim eklemeyi beceremiyom gözattan pc me baglanma gibi bişi olsa eklerim ama url adresi istiyo ne yazcamı bilmiyorum .

Ekran kartı başlığında başlık açtım bi donanımda sorun isareti var . video denetleyecisi . resle ilgisi varmı bilmiyorum. Donanımın adı intel(R) 82945G Express Chipset family . Ne yaptıysam yükleyemedim bu donanımı . Otomatik yükle derken hata geliyo İmza yok diye. ve windows dewam etmemenizi önerir diyo ve bende kapatıyorum . Dwm etmeyi denediğimde ise İntel(R) graphics media AcceleratorDriver cd si ni takın diyo ve bendede öle bişi olmadıgı için kapatıyorum ...

Yardımlarınızı beklicem...
Eski 23-07-08, 00:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Yok bahsettiğim mavi ekran tam olarak o değil.Sistem kilitlenir.Reset ve kapatma tuşu dışında hiçbirşey işlemez, vsvs...
Bu dikkatimi çekti;
Alıntı:
intel(R) 82945G Express Chipset family-Intel Graphic media accelerator
Sanırım harici ekran kartı dışında bir de bu yazan modelde onboard ekran kartı mevcut.Sorunun büyük ihtimalle bundan kaynaklandığını düşünüyorum.Bunu driverını yüklemeyeceksiniz.Zaten harici ekran kartınızı tanıtmışsınızdır, bunu da yüklemeye çalışırsanız, hata oluşması kaçınılmazdır.
Aygıt Yöneticisinde Intel Grapgic media accelerator varsa bunu kaldırıp devre dışı bırakın.
Sistemi yeniden başlatın.
BIOS a girin.Onboard devices gibi bir seçenek olacak.
Onboard VGA-graphics vs bir seçenek varsa bunu disabled ayarına getirip kaydedip çıkın.
Bir de anakartınız ile ilgili bir Cdnin olması lazım.Bu CDden anakartın chipset sürücülerini yüklerseniz sorununuz büyük ihtimalle çözülür.
bulkan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 16:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
cambaz_blood
Member
Bilgisayarım

cambaz_blood Avatar

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Yok bahsettiğim mavi ekran tam olarak o değil.Sistem kilitlenir.Reset ve kapatma tuşu dışında hiçbirşey işlemez, vsvs...
Bu dikkatimi çekti;

Sanırım harici ekran kartı dışında bir de bu yazan modelde onboard ekran kartı mevcut.Sorunun büyük ihtimalle bundan kaynaklandığını düşünüyorum.Bunu driverını yüklemeyeceksiniz.Zaten harici ekran kartınızı tanıtmışsınızdır, bunu da yüklemeye çalışırsanız, hata oluşması kaçınılmazdır.
Aygıt Yöneticisinde Intel Grapgic media accelerator varsa bunu kaldırıp devre dışı bırakın.
Sistemi yeniden başlatın.
BIOS a girin.Onboard devices gibi bir seçenek olacak.
Onboard VGA-graphics vs bir seçenek varsa bunu disabled ayarına getirip kaydedip çıkın.
Bir de anakartınız ile ilgili bir Cdnin olması lazım.Bu CDden anakartın chipset sürücülerini yüklerseniz sorununuz büyük ihtimalle çözülür.

Sürücüyü kaldır dediğimde her pc yi açtıgımda donanım bulundu diyo ve yükeleme sihirbazı çalışıyo bundan sonrası eski hikayeye dönüyo . Biosa girmeyi denicem Saol.

Bookmarks
Konu araçları

Res sorunu :( ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ga-p31-ds3l/s3l Anakart Sorunu, Ön panel ses sorunu! lapciko Anakart 5 23-06-08 20:31
Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu RRidgeback Genel(OS) 1 01-11-07 23:38
KNİGHT START SORUNU BAĞLANTI SORUNU cliperinesk Oyunlar 8 24-05-07 02:49
Dizüstünde aşırı elektrik yükleme sorunu... ve değişimde model sorunu? ZoneA Notebook'lar... 0 03-03-07 20:50

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:11.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999