Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Sönmez Bilgisayardan nefret ediyoruuuuuummmm

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Sönmez Bilgisayardan nefret ediyoruuuuuummmm başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar bütün bilgisayarımı söküp temizledim. Sökmeden önce herşey süper çalışıyordu. Sadece biraz yavaştı ve görüntü kartı biraz problem çıkarıyordu ama ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-08-08, 12:15   #1 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.08.07
Nereden: KIBRIS
Blog Mesajları: 1
Resimler: 26
Angry Sönmez Bilgisayardan nefret ediyoruuuuuummmm

Arkadaşlar bütün bilgisayarımı söküp temizledim. Sökmeden önce herşey süper çalışıyordu. Sadece biraz yavaştı ve görüntü kartı biraz problem çıkarıyordu ama beni götürüyordu. İnternete de güzel güzel bağlanıyordum. Tekrar monte ettikten sonra herşey eski sistemime döndü ama sadece internete bağlanamamaya başladım. Modem in arayüz kontrollerini yaptım. Herşey, bütün ayarlar kaymıştı. Hepsini ayarladım. Defalarca ttnet adsl yi, modemi aldığımız Sönmez Bilgisayar ı aradım. Sorun modemde aldığınız yere geri yollayın dediler. İyi tamam dedik sönmez bilgisayara geri yolladık. Bunlar modemmi yoksa kasamı sorunlu bilemeyiz kasayıde yollayında anlayalım dediler. Benim işim olduğundan annem götürdü annemde bütün bu modem ayarlarını falan herşeyi bilir. Bilgisayarın içini açmışlığı bile vardır. Neyse bunlar anneme yazılımınız çok ağır işliyor bi format atalım demişler. Annemde formatı kızımda bende atıyorum demiş. Adamlar ısrar kıyamet ama biz sürücüleride yükleyeceğiz, çok temiz olacak falanda filanda demişler. Annemde en sonunda beni aradı kızım formatı 30 liraya atıyolarmış ama çok temiz oluyomuş, atsınlarda bir temizlensin bilgisayar dedi.peki dedim. Adamlar sahte yazlılm yükleyeceklerken annem sahteyse olmasın, hem bizim bilgisayarın yanında bandrolü var orjinal yükleyin demiş. Adamlarda bandrol varsa orjinal yükleriz demişler. Benim bilgisayar ilk alındığında windows xp home edition yüklüydü ve yanındaki bandrolde de xp home edition yazıyor. Bu adamlar güya yapıp yolladılar. Şimdi bilgisayarda bandrolle alakası olmayan XP PROFESSİONAL yüklü ve ayrıca eskiden hiçbir sorun olmamasına rağmen şimdi ses sistemi çalışmıyor. Ses sistemi yüklü gözüküyor hoparlör resimleri var ama ses YOK. Hem kuılaklıkla hemde hoparlörle denedim ama ses YOK. Eski ses sistemimin CD sini buldum yüklemek istedim ama bu seferde bu sizin windows versiyonunuz için uygun değildir diyor ve kabul etmiyor. Adamlar anneme yazılımla ilgili hiçbir tamir garantisi kaul etmediklerini kapılarından çıktığı anda bozulsa bile onlarla ilgisi olmadığını söylemişler. Bu nasıl iş ??? Ağız dolusu küfretmemek için kendimi zor tutuyorum. Arkadaşlar kasanın yanınmda xp home edition yazdığına göre bu salaklar orjinal yazılım yüklememişler değil mi ? Neden hoparlör resmi olmasına ve ses sistemi kurulu gözükmesine rağmen ses yok ??? ı hate SÖNMEZ BİLGİSAYAR

En son babyofjackie tarafından düzenlendi: 15-08-08 saat 12:43
babyofjackie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 13:56   #2 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Sönmez Bilgisayardan nefret ediyoruuuuuummmm

Alıntı:
babyofjackie tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar bütün bilgisayarımı söküp temizledim. Sökmeden önce herşey süper çalışıyordu. Sadece biraz yavaştı ve görüntü kartı biraz problem çıkarıyordu ama beni götürüyordu. Internete de güzel güzel bağlanıyordum. Tekrar monte ettikten sonra herşey eski sistemime döndü ama sadece internete bağlanamamaya başladım. Modem in arayüz kontrollerini yaptım. Herşey, bütün ayarlar kaymıştı. Hepsini ayarladım. Defalarca ttnet adsl yi, modemi aldığımız sönmez bilgisayar ı aradım. Sorun modemde aldığınız yere geri yollayın dediler. Iyi tamam dedik sönmez bilgisayara geri yolladık. Bunlar modemmi yoksa kasamı sorunlu bilemeyiz kasayıde yollayında anlayalım dediler. Benim işim olduğundan annem götürdü annemde bütün bu modem ayarlarını falan herşeyi bilir. Bilgisayarın içini açmışlığı bile vardır. Neyse bunlar anneme yazılımınız çok ağır işliyor bi format atalım demişler. Annemde formatı kızımda bende atıyorum demiş. Adamlar ısrar kıyamet ama biz sürücüleride yükleyeceğiz, çok temiz olacak falanda filanda demişler. Annemde en sonunda beni aradı kızım formatı 30 liraya atıyolarmış ama çok temiz oluyomuş, atsınlarda bir temizlensin bilgisayar dedi.peki dedim. Adamlar sahte yazlılm yükleyeceklerken annem sahteyse olmasın, hem bizim bilgisayarın yanında bandrolü var orjinal yükleyin demiş. Adamlarda bandrol varsa orjinal yükleriz demişler. Benim bilgisayar ilk alındığında windows xp home edition yüklüydü ve yanındaki bandrolde de xp home edition yazıyor. Bu adamlar güya yapıp yolladılar. şimdi bilgisayarda bandrolle alakası olmayan xp professional yüklü ve ayrıca eskiden hiçbir sorun olmamasına rağmen şimdi ses sistemi çalışmıyor. Ses sistemi yüklü gözüküyor hoparlör resimleri var ama ses yok. Hem kuılaklıkla hemde hoparlörle denedim ama ses yok. Eski ses sistemimin cd sini buldum yüklemek istedim ama bu seferde bu sizin windows versiyonunuz için uygun değildir diyor ve kabul etmiyor. Adamlar anneme yazılımla ilgili hiçbir tamir garantisi kaul etmediklerini kapılarından çıktığı anda bozulsa bile onlarla ilgisi olmadığını söylemişler. Bu nasıl iş ??? Ağız dolusu küfretmemek için kendimi zor tutuyorum. Arkadaşlar kasanın yanınmda xp home edition yazdığına göre bu salaklar orjinal yazılım yüklememişler değil mi ? Neden hoparlör resmi olmasına ve ses sistemi kurulu gözükmesine rağmen ses yok ??? ı hate sönmez bilgisayar
arkadaşlar bu konu çok acil. Szin diyeceklerinize bakıp hemen sönmeze telefon açıp hesap soracam. Bi cevap yazın. Bandrolde home edıtıon yazmasına rağmen bu yükledikleri professıonal de orjinal olabilir mi ? Yani benim bandrol numaramla orjinal yüklenmiş olabilir mi ?
babyofjackie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 15:16   #3 (permalink)
MaybeI
Senior Member

MaybeI Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.12.01
Nereden: bir İstanbul, bir Ankara

Windows güncellemesini yapabiliyorsan sorun yok demektir.
MaybeI çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 15:43   #4 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Home edition şifresiyle professional yüklemein imkanı yoktur zira aralarında sağlam bi fiyat farkı var.
Güzel bir hikayen var tüketici hakları dernekleri daha iyi bilgi verir sanırım onları aramayı dene
TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Telefon: 0 (216) 349 85 10

TÜKODER :: Tüketiciyi Koruma Derneği :: www.tukoder.org.tr

bide bu var.
Tüketici Hakları Derneği Web Sitesi - Anasayfa
Eski 15-08-08, 16:23   #5 (permalink)
BetrayaL
Senior Member

BetrayaL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.08.08
Nereden: Ordu
Blog Mesajları: 2

Adamlar orjinal yazılım yüklememişler.Ya böyle yerlerden nefret ediyorum.Satıştan sonra destek sunamayacaksan satma kardeşim yapma bu işi.ses kartını bi kontrol et belki onu da kurcalamışlardır.

Tüketici Yasası
Alıntı:
Ayıplı Hizmet
Madde 4/A- Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik
eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür.
Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa,
bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen
şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir. Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Sağlayıcı, bayi, acente ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren, ayıplı hizmetten ve ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zarardan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Sunulan hizmetin ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.
Daha uzun bir süre için garanti verilmemiş ise, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Ancak, sunulan hizmetin ayıbı, tüketiciden sağlayıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
Ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek edinilen hizmetler hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
Bu hükümler, hizmet sağlamaya ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.
BetrayaL çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 20:09   #6 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
BetrayaL tarafından iletildi. Mesajı göster
Adamlar orjinal yazılım yüklememişler.Ya böyle yerlerden nefret ediyorum.Satıştan sonra destek sunamayacaksan satma kardeşim yapma bu işi.ses kartını bi kontrol et belki onu da kurcalamışlardır.

Tüketici Yasası
Birazdan gelip alacaklar kasayı bilmemnenin .... ları Neymiş efendim biz yazılımın cd sini verelimmiş. Biz size dedik a Allah ın salakları cd yle bizde yüklüyoruz diye. Hani nerede sizin farkınız ??? Hani sizinki özel olurmuş hani piyasada öyle format atan yokmuş. Ama salaklık bende belliydi bu malların böyle bir halt edecekleri. 30 Liraya formatmı olurmuş yaa.. Bi de cd sinide biz verecez. Hadi ordan be. Cd falan vermiyeceğim. Orjinal yazılımı bütün driverlarıyla yükledi yükledi, yok yükleyemezse yada gene halt edip sahte yazılım yüklerse tüketici derneğine vermezsem benimde nickim babyofjackie değil..
babyofjackie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-08-08, 23:07   #7 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Alıntı:
babyofjackie tarafından iletildi. Mesajı göster
Birazdan gelip alacaklar kasayı bilmemnenin .... ları Neymiş efendim biz yazılımın cd sini verelimmiş. Biz size dedik a Allah ın salakları cd yle bizde yüklüyoruz diye. Hani nerede sizin farkınız ??? Hani sizinki özel olurmuş hani piyasada öyle format atan yokmuş. Ama salaklık bende belliydi bu malların böyle bir halt edecekleri. 30 Liraya formatmı olurmuş yaa.. Bi de cd sinide biz verecez. Hadi ordan be. Cd falan vermiyeceğim. Orjinal yazılımı bütün driverlarıyla yükledi yükledi, yok yükleyemezse yada gene halt edip sahte yazılım yüklerse tüketici derneğine vermezsem benimde nickim babyofjackie değil..
Şimdi format atmak için 30 ytl gerçekten fazla bir miktar ama orjinal yazılık beklemek içinde 30 ytl çoook az bi miktar, bunları bildiği hallde adamlar mükemme derece ikna edici konuşup anneni ve seni ikna etmişler. Ben derim ki önce tükoder i falan ara yapabilceklerini öğren hakkını bil ona göre hareket etde adamlar(yada senin deyimin le "......." çocukları) kadşınıdan haklıyken haksız bir duruma düşme.
hasantahsin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bilgisayardan

Konu araçları

Sönmez Bilgisayardan nefret ediyoruuuuuummmm ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
En Nefret Edilen 10 İcat YoL_GezeR T.T.K. 38 28-02-07 07:49
Bu bilgisayardan nefret ediyorum.. sakroda Genel 1 21-09-05 13:02
En nefret ettiğim Hdd Seagate drnoname Genel 19 01-09-04 17:12

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 05:07.