+ Cevap Yaz
Results 1 to 5 of 5

start up

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda start up başlıklı konu tartışılıyor; boot ederken hangi isletim sisteminin acilcagını soran ekran ( sanirim shell dosyasiydi ama ) windows daki hangi dosyadan ayarlaniodu.2 tane ...

Member
    Katılım tarihi
    27.10.2003

start up

boot ederken hangi isletim sisteminin acilcagını soran ekran ( sanirim shell dosyasiydi ama ) windows daki hangi dosyadan ayarlaniodu.2 tane war birini kalidirmak istiorum her acilista sorup duruo...Ama hangi dosya ve nerde oldugunu bilmiorum

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    shell değil , boot.ini dosyası belirler o ekranı..
    hem kullandığın sistem XP ise msconfigden boot bölümüne geç ve ordan gereken düzenlemeyi yap(gerçi ordan tam olarak düzenleme yapılmaz. sen en iyisi boot.ini dosyasını bul.)
    boot.ini , c: içinde olur ve gizli sistem klasörüdür. görünümlerini açık hale getirirsen bulursun ancak..

Rookie Member TorianKel Avatar
    Katılım tarihi
    17.09.2004
    Nereden
    İstanbul
    boot.ini dosyasını görünmez dosyaları göster desende bulamazsın.explorere aç ve file:///C:/boot.ini yaz enterla boot ini dosyası karşında.
    Burayı şu şekilde yazarsan sadece xp açılır.

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
    Hastala Victorie Siempre

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    eminmisin?
    sistem dosyalarını göster diyince gözükmez mi?

o zaman ben acil format atıyım çünkü bende göster diyince gözüküyor..
    sağol...

Member
    Katılım tarihi
    27.10.2003
    cok saol walla

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3