boot ederken hangi isletim sisteminin acilcagını soran ekran ( sanirim shell dosyasiydi ama ) windows daki hangi dosyadan ayarlaniodu.2 tane war birini kalidirmak istiorum her acilista sorup duruo...Ama hangi dosya ve nerde oldugunu bilmiorum![]()
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda start up başlıklı konu tartışılıyor; boot ederken hangi isletim sisteminin acilcagını soran ekran ( sanirim shell dosyasiydi ama ) windows daki hangi dosyadan ayarlaniodu.2 tane ...
boot ederken hangi isletim sisteminin acilcagını soran ekran ( sanirim shell dosyasiydi ama ) windows daki hangi dosyadan ayarlaniodu.2 tane war birini kalidirmak istiorum her acilista sorup duruo...Ama hangi dosya ve nerde oldugunu bilmiorum![]()
shell değil , boot.ini dosyası belirler o ekranı..
hem kullandığın sistem XP ise msconfigden boot bölümüne geç ve ordan gereken düzenlemeyi yap(gerçi ordan tam olarak düzenleme yapılmaz. sen en iyisi boot.ini dosyasını bul.)
boot.ini , c: içinde olur ve gizli sistem klasörüdür. görünümlerini açık hale getirirsen bulursun ancak..
boot.ini dosyasını görünmez dosyaları göster desende bulamazsın.explorere aç ve file:///C:/boot.ini yaz enterla boot ini dosyası karşında.
Burayı şu şekilde yazarsan sadece xp açılır.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
Hastala Victorie Siempre
eminmisin?
sistem dosyalarını göster diyince gözükmez mi?
o zaman ben acil format atıyım çünkü bende göster diyince gözüküyor..
sağol...
cok saol walla![]()