Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

sunumu slayt göstesi haline getirmek!!!

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında sunumu slayt göstesi haline getirmek!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar 2 tane sorum var ve yanıtlarınız acil bekliyorum (sevgililer günü için) evet il sorum yukarıdaki powerpointte slaytlardan oluşan bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-02-07, 21:33   #1 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

Katılım tarihi: 19.06.06
Nereden: İSTANBUL
sunumu slayt göstesi haline getirmek!!!

arkadaşlar 2 tane sorum var ve yanıtlarınız acil bekliyorum (sevgililer günü için)
evet il sorum yukarıdaki powerpointte slaytlardan oluşan bir sunum hazırladım ancak bunu hepimize maillerle gelen slayt gösterilerine çevirmedim bir türlü yani ben bu slayt göstersini cdye çektikten sonra vereceğim kişinin direk slayt gösterisi şeklinde açmasını isitororum bu birdi ikincisi ise slayt gösterisine bir şarkı koymak isitoyrum ancak koyduktan sonra ne zamanki slaytı elle ileri almak istesem şarkı kesiliyor yani sonuç olarak birinci sorunun cecabını veren arkadaş bu sorunuda çözmüş olacak inş. cvplarınızı acilen bekliyorum
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-07, 23:05   #2 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Resimler: 2
Re: sunumu slayt göstesi haline getirmek!!!

slaytı kaydederken ppt değil .pps uzantısıyla kaydetmelisin
peculiar çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-07, 00:33   #3 (permalink)
Praxis
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.09.06
Nereden: C:\Bursa\

Alıntı:
peculiar tarafından iletildi. Mesajı göster
slaytı kaydederken ppt değil .pps uzantısıyla kaydetmelisin
aynen böyle. yalnız dikkat etmen gereken kayıt türü kısmında "powerpoint gösterisi" gibi bi tabir yer alması lasım. yokssa direk uzantı olarak pps yazarsan ve kayıt türünde "powerpoint sunumu" yazıyorsa dosya "sunum.pps.ppt" oalrak kayıt edilir ve hiç bi kıymeti kalmas..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-07, 00:57   #4 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

evet arkadşaalr öncelikle konuyu 2 yanlış yere açtığım içn özür dilerim bu bir ikincisi ilk sorum halloldu herkese teşekkür ederim ancak şarkı sorunu hala devam ediyor şarıyıda nasık ekleyceğimi söyeleyen biri çıkarsa çok süper olr çünkü benim yöntemle şarkı açılıyor ancak slayt ileri gitmiyor elle ileri götürdüümde ise şarkı kesiliyor
CHAOSCU123 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-07, 01:48   #5 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

evet arkadşaalr öncelikle konuyu 2 yanlış yere açtığım içn özür dilerim bu bir ikincisi ilk sorum halloldu herkese teşekkür ederim ancak şarkı sorunu hala devam ediyor şarıyıda nasık ekleyceğimi söyeleyen biri çıkarsa çok süper olr çünkü benim yöntemle şarkı açılıyor ancak slayt ileri gitmiyor elle ileri götürdüümde ise şarkı kesiliyor
CHAOSCU123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-07, 13:04   #6 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım

şimdiii
önce slaytları sırala sonra ilk slayta gelip ekle>film ve sesler>dosyadan ses burdan istediğin müziği seçip gelen pencerede "otomatik olarak" seçeneğini işaretliyorsun.sonra ilk slayt üzerinde sağ tık ile slayt geçişini seçiyorsun.sağda "otomatik olarak" tickleyip ("fare tıklatıldığında" seçeneğinin yanındaki ticki kaldırmalısın.) slayt geçişlerini örneğin 3 saniye olarak işaretliyorsun.geçiş hızını da "yavaş" yapabilirsin.tüm slaytlara uygula diyorsun.
sonra slayt gösterisi menüsünden özel animasyonu seçiyorsun.şarkının ismi orda görülüyor.şarkı üzerinde sağ tık "önceki ile başlat" işaretliyorsun.tekrar şarkı üzerinde sağ tık efekt seçenekleri yürütmeyi durdur kısmında ....slayt sonra.orada kaç slaytın varsa işaretleyip tamam diyorsun.bir de yine aynı yerde ses ayarları sekmesinde "slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle" ticklersen o hoparlör resmi slayttan gitmiş olur
biraz karışık oldu ama bu şekilde oluyor
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-07, 00:00   #7 (permalink)
Praxis
Member

Bilgisayarım

baba çok kolay.. ben çok uğraşmıştım zamanında.. mp3 filen ekleyemessin uğraşma.. sadece wav.. o yüzden bir "..... to wav" converter ptrogram buluyorsun. sorna istediğin müziği wav formatına çeviriyorsun. bundan sonra tek yapman gereken şu. ilk slaytına git. animasyon ekranı gelir office 2003 te ordan ses oalrak senin wav dosyasını seç. o kadar. tüm slaytlarda çalar. yalnız şeye dikkat et. nesneye ses ekleme değil slayta ses ekliceksin. kolay gelsin.. yapamassan pm at yardımcı olurum.
Praxis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-07, 00:35   #8 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

Önceliklle her şey için teşekkür ederim çok güzel oldu ancak bir sorum daha var ve o da acil maalesef şimdi ben aynı gösteriye 2 şarkı koymak istiorum çünkü süresi ancak öyle yetiyor ama 2.şarkıyı bir türlü koyamadam çünkü ya aynı zamanda başlaıoyr 2.şarkı yada sadece 2.şarkı başlyor acaba bunada bir çözür bulunablinir mi? eğer yardım edebilecek varsa acil yardımşarınız bekliyorum
CHAOSCU123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-07, 01:16   #9 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım

aynı şarkıyı slayt sonuna kadar tekrar edebilir.mutlaka iki şarkı koymanın da bir yolu vardır ama biraz zor gibi.bu arada illaki wav olmasa da olur ben normal bir müzik parçası ile denedim oldu.
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-02-07, 12:57   #10 (permalink)
Praxis
Member

Bilgisayarım

hocam normal ses dosyalarının çalışması için slaytın illaki o pc den çalıştırılması lazım. hatta o bile yeterli değil. ses dosyasının disk üzerineki fiziksel konumu değiştiğinde bile ses çalmaz..

çift ses ya da daha fazla ses oalyını da şöyle ayarlayabilirsin. bu biraz da iyi zamanlayama bağlı. mesela 30 slaytlık bir sunumun var. ilk slayta koydun sesi başladı çalmaya 3.45 dakika süreli bir ses. 3,45 dakika sorna hangi slaytta olmayı planlıyorsan o slayta yeni ses dosyasını eklersin. ilk sesi koyarken de "loop until next sound" seçeneğini işaretlersen diğer şarkının olduğu slayt gelene kadar ses çalar o ses başladığında ises ilk ses susar 2.si devam eder..
Praxis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-05-07, 00:20   #11 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

arkadaslar bılıyorum konun ustunden cok gectı ancak ben sımdı yenı bır slayt hazırlama ugrasındayım arkdasın dedıgı gıbı mp3u wav yaptım o sekılde uyguladım ancak baska bılgısayrda yıne muzk calsımıyor acaba benım converterdamı hata var yoksa yontemdemı acıl yardımlarınız beklıyorum cuma gunune kadar yetıstırmek gerek sımdıden tesekkur ederım
CHAOSCU123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-05-07, 21:00   #12 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım

tekrar denedim oldu,dediğim gibi converterdan kaynaklandığını sanmıyorum.hatta ben wavla değil mp3 ile denedim onla da oluyor ama başka bilgisayarda olur mu bilmem,hiç denemedim çünkü.tekrar bi gözden geçir bakalım
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-07, 21:29   #13 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

arkadaslar tekrar rahatsız edıoyrum slaytı hazırladım ancak maalesef wavda yapsam mp3 te yapsam kendi pcimde müzik çalıyor ancak başka pcye gonderdiğimde sonuç gene hüsran acaba başka bşr formatta mı olacak müzik yada başka bir sorun mu var gerçekten delirecem millet nasıl yapıyor bunu maillerle her gun yüzlerce geliyor
CHAOSCU123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-07, 17:37   #14 (permalink)
beachclub
New Member

Katılım tarihi: 09.10.07
Nereden: istanbul
Cevap: sunumu slayt göstesi haline getirmek!!!

pps ney arkadaşlar söylermisiniz
beachclub çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-07, 17:39   #15 (permalink)
beachclub
New Member

Katılım tarihi: 09.10.07
Nereden: istanbul
Cevap: Re: sunumu slayt göstesi haline getirmek!!!

pps ney lütfen hemen söyleyin
beachclub çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-07, 17:41   #16 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni</