Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Vista'ya bir erteleme daha ! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Windows Vista 2007'nin ikinci çeyreğine ertelendi henüz hazır olmadığı söyelen işletim sistemini Mart 2007'den önce göremeyeceğiz.
Kaynak..." şeklinde özetlenebilir....
İLGİLİ HABERLER
• Windows Vista altı ayrı sürümle geliyor
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Vista'nın, piyasa sürümünün yine ertelenebileceği açıklandı.
Gartner araştırma firmasından yapılan açıklamada, yeni işletim sisteminin açıklandığı sürede piyasaya çıkamayacak kadar karmaşık olduğu belirtildi.
Açıklamada, Microsoft'un daha önce piyasaya çıkması beklenen ancak 2007'nin ocak ayına ertelenen bu ürünün piyasaya sürümünün nisan-haziran 2007'de olabileceği kaydedildi.
Microsoft doğrulamadı
Microsoft sözcüsü ise, Gartner'in bu raporunu doğrulamayarak, Windows Vista'nın planlandığı tarihte piyasaya çıkacağını söyledi.
'Longhorn' olarak da bilinen yeni işletim sistemi Vista'nın ilk olarak 2005'te piyasaya çıkacağı açıklanmış, daha sonra 2006'nın ikinci yarısına ertelenmişti.
Altı versiyonu var
Firma, son olarak yeni işletim sisteminin iş dünyasına yönelik bazı versiyonlarının planlandığı gibi kasıma kadar, ev tipi tüketici versiyonununsa 2007 ocak ayında piyasaya çıkacağını bildirmişti.
Vista'da Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate ve Windows Vista Starter olmak üzere altı sürüm yer alacak.
cahilliğime verin ama, böyle bi sürü sürüm oldugunda benim gözümde hep birbirleriyle uyumsuz işletim sistemleri canlanıyor. linüx içinde aynı korkum var. hala kurupta adamakıllı inceleyemedim bir tanesini.
evde biri kurulu olcak, iş yerinde başka biri arkadaşların evinde başka biri. acaba kullanım açısından bi sıkıntı olur mu ki? yoksa windows home ve profesional gibi mi olur?
cahilliğime verin ama, böyle bi sürü sürüm oldugunda benim gözümde hep birbirleriyle uyumsuz işletim sistemleri canlanıyor. linüx içinde aynı korkum var. hala kurupta adamakıllı inceleyemedim bir tanesini.
evde biri kurulu olcak, iş yerinde başka biri arkadaşların evinde başka biri. acaba kullanım açısından bi sıkıntı olur mu ki? yoksa windows home ve profesional gibi mi olur?
Estağfurullah. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.
Yazınızın sonunda verdiğiniz örnek daha doğru. Dediğiniz gibi fark sadece bugün nasıl Windows XP Home ve Windows XP Pro var ise, öyle bir fark olacak. Sadece o kadar. Uyum sorunu olmaz. Linux gibi değil, aynı üründe farklı özellikler olacak sadece, taban tamamen aynı.
Nereden: i öğrenip napacan 2 cay kapıp gelecen sanki. hadi yürü bakalım yürü bak sıra oluştu bi sonraki post için...
Microsoft Xp home ev membırlatı ( ) için Xp proyu iş membırları için cıkartmıştı ama görülen oki ev membırlarının %80 i pro kullanıyor herhalde bizde Windows Vista Home Premium veya Windows Vista Ultimate kullanıcaz.
Herkeste bir çabuk çıksın telaşı var.Neleri kolaylaştıracak ki... hali hazırda xp pro yetmiyor mu ? bence biriki kolaylık dışında tek faydası microsoft un banka hesaplarına olacak ve bizde pack leri bekleyip antivirus spay ve trojen lerle daha çok uğraşacağız sanırım.sevgiler...