+ Cevap Yaz
Results 1 to 7 of 7

VNC bağlanma sorunu

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda VNC bağlanma sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Evde de, işte de, arkadaşımda da Ultr@VNC 1.0.2 programı kurulu. Arkadaşım kendi bilgisayarından benim evdeki bilgisayarıma bağlanabiliyor, ben de evdeki ...

Rookie Member mavera2 Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2006
    Nereden
    istanbul

VNC bağlanma sorunu

Evde de, işte de, arkadaşımda da Ultr@VNC 1.0.2 programı kurulu.

Arkadaşım kendi bilgisayarından benim evdeki bilgisayarıma bağlanabiliyor, ben de evdeki bilgisayarımdan onun bilgisayarına bağlanabiliyorum.

Ama ben iş yerinden evdeki bilgisayara bağlanmaya çalıştığımda bir türlü bağlantı kuramıyor.
    5900 numaralı portu blockladıklarını düşünerek başka bir porta ayarladım programı. ve port forwarding yaptım. yine yemedi iş yerindeki bilg.,

başka neyi bloklamış olabilirler?

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Evde ki ayarlarının doğru olduğuna ve açıksa windowsun firewall programında bu portun ve programın açık olduğuna eminmisin ?
    Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

Katılım tarihi
    09.12.2006
    Nereden
    istanbul
    Alıntı e-diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
    Evde ki ayarlarının doğru olduğuna ve açıksa windowsun firewall programında bu portun ve programın açık olduğuna eminmisin ?
    dediğim gibi, arkadaşım kendi evinden benim evdeki bilgisayara bağlanabiliyor. bu durumda port/program konusunda bir sorun yok..

tabi bilg.ım kendi kendine bazı ip'leri yasaklamadıysa )

Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Eğer bilgisayarın kendi kendine bazı şeyleri yasaklamıyor sa, sistem yöneticinle bir konuş derim.

Katılım tarihi
    09.12.2006
    Nereden
    istanbul
    hmm peki.

ben yine de firewall'un, ben dı$arıdan bir adresi çağırmayı çalışırken neleri yasaklayabileceğini çözmeye çalışıyorum.

- ip yasaklaması: sorun yok. zira 80 nolu porttan ip'ye bağlanabiliyorum.
    - 5900 numaralı portun yasaklanması: portu değiştirdim sorun aynı.
    - düşünüyorum, acaba router'dan protokol yasaklaması diye bir$ey olabiliyor mu. vnc vb. protokolleri engelle gibi.

Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Yüksek seviye routerlarda protokol ( protokol port ya da ön tanımlı demek oluyor ki bunlarda http=80 ftp=21 gibi ) yasaklama dediğiniz gibi port bazlı var. Bunun dışında değişik sistemler için bir alt süzme sistemi vardır. Mesala im ( internet massenger ) sistemi yaygın olarak kullanılıyor hatta orta seviyelerde bile var. Bu sistemde porta bakılmaz gidip gelen veriye bakılır bu nedenle port değişimi bir işe yaramaz ( örnek olarak messenger, icq,irc gibi port değiştirilebilir sistemler). Başka bir sistem mesala p2p(emule, dc++, edonkey, gnutella ) dir bunlardada port değiştirilebilir ama bağlantı istenirse port değişimine bakılmaksızın kapatılabilir ya da sadece upload kapatılabilir . Diyelimki ftp protokolu yasaklandı ve bir sitedede 21 yerine başka bir port kullanıyor sizde internet gezgininin adres bölümüne ya da ftp programınıza ftp://*.*.*.*:4564 yazdınız ama bağlanmaya çalıştığınız yer bir ftp firewall bunu tanıyor ve bağlantıyı kesiyor. Vnc ve Rdp gibi uzak masa üstü sistemleri için ben rastlamadım ama benim rastlamammış olmam olmuyacağı anlamına gelmez, yani vnc ve rdp gibi protokoller içinde bu tür bir veri süzme sistemi uygulanmış olabilir.

Bir de vnc bana göre çok yavaş bir program local network te bile düzgün çalışmadı ( tabi farklı programlar farklı sonuçlar verebilir. ) eğer Linux kullanmıyorsanız yada unix bazlı bir şey vnc yerine rpd kullanın. Port sorununu aşmak içinde kendi mozeminizde 3389 portu yerine 6687 gibi birşeyi içerinin 3389 yönlendirin. Tabiki rpd ve vnc süzğeçli bir aygıt var ise bu da işe yaramaz.

Katılım tarihi
    09.12.2006
    Nereden
    istanbul
    evet, yava$lık konusunda haklısınız, kağnı gibi mübarek.
    2 makineden biri XP olmadığı için remote desktop kullanamıyorum.
    yoksa öylesi daha avantajlı.

+ Cevap Yaz