+ Cevap Yaz
Results 1 to 12 of 12

Win Xp Önemli bir soru

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Win Xp Önemli bir soru başlıklı konu tartışılıyor; Selam arkadaşlar ben win xp pro tr kullanıyordum. Güvenliğim ve biraz kurcalama amacı ile farklı kullanıcılar açıp kendi kullanıcı adımada ...

Silver Member Max Payne Avatar
    Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul

Win Xp Önemli bir soru

Selam arkadaşlar ben win xp pro tr kullanıyordum. Güvenliğim ve biraz kurcalama amacı ile farklı kullanıcılar açıp kendi kullanıcı adımada şifre koydum. Xp proda kurulumdan kaynaklanan bazı sorunlar vardı. Program ekle kaldır listesinde programların gözükmemesi, media playerin çalışmaması, guest hesabını kapatamama gibi. Bende kenarda duran Win xp home u kurdum. Kurmaz olaydım. windows klasörünü sildim (içinde win xp pro dosyaları vardı). Bazı temizliklerden sonra temiz bir home edition kullanmaya başladım. Geriye tek bir şey kaldı win xp pro daki yer alan belgelerimi yeni yerine taşımaktı. Fakat geçerli klasöre tıkladığımda erişim engellendi hatası veriyor. klasörü silemiyorumda

Bu koyduğum şifre den kaynaklanıyordur büyük ihtimal. Dosya sistemi NTFS
    Çok önemli dökümanlarım vardiiçinde nasıl kurtarabilirim.

Member
    Katılım tarihi
    13.11.2001

Öneriler...

Selam,

Eğer herhangi bir yerden geçici olarak boş bir hard disk bulabilirsen sanırım bu derdi çözersin...

Win XP işletim sisteminin içinden hareketle bu dosyaları okumak zor görünüyor, bu nedenle başka bir işletim sistemi aracılığıyla dosyaları almak mümkün olabilir. Dosya sistemin NTFS olmasaydı belki bir çok işletim sistemi ile bu sorunu çözebilirdin. Ancak NTFS hard diskleri görebilen Win XP den başka bir işletim sistemi gerekli ve buna uygun üç seçenek görünüyor, Windows NT, Windows 2000 ve Linux...Bunlardan ilk ikisinin benzer dertler verme ihtimali yüksek, denemediğim için bilmiyorum, fakat Linux un sana bu konuda yardımcı olacağını sanıyorum.

Başka bir hard diske Linux yükleyip, senin şu anki Win XP HD ni de slave olarak bağlaman gerekli yani.
    Veya benzer daha kolay bir çözüm , hard diskini sök ve Linux kullanan bir tanıdığının bilgisayarına tak...

Linux Mandrake 8.1 tavsiye ediyorum.

Kolay gelsin...

Leo
    Leo çevrim dışı
    Cool Member Leo Avatar
    Katılım tarihi
    11.06.2002
    Arkadaşlar win. xp kullanmaya yeni başladım. Dün yeni güncellemeleri yükledim ve bilgisayarı başlattım, sistem açılır açılmaz kendini tekrar restart edtti. O günden beri makine durmadan tekrar başlıyor. Tek tuşa bile dokunmadan açıldıktan sonra hemen tekrar kapanıyor. Şimdi ben sizden çaresini arıyorum. Bileniniz varsa beri gelsi

Gold Member SpAwN Avatar
    Katılım tarihi
    19.06.2001
    Nereden
    Turkey
    Format c: /q

Leo
    Leo çevrim dışı
    Cool Member Leo Avatar
    Katılım tarihi
    11.06.2002
    Spawn
    Dirkt format diyorsun... yalnız şunu da söylelyeyim benim harddisk'te me ve xp kurulu. Yani dick'i ikiye ayırdım yarısına xp yarısına me kurdum. Xp açılırken birsürü program sayıp 'çapraz bağlar'dan' bahsediyor. Bağzen me'de olan bir dosyayı xp aktarıyorum, dosyanın yalnış yere kydedildiğini söylüyor scandisck. İki sistem arasındaki uyuşmazlıktan işkilleniyorum. Ne dersiniz?

Gold Member SpAwN Avatar
    Katılım tarihi
    19.06.2001
    Nereden
    Turkey
    hımm zaten iki sistemden birine format atarsan
    sistem açılmaya bilir.
    nedeni ise NTdedect (di yanılmıyorsam) dosyanın sistemi bulamayıp
    boot edememesi diyebiliriz.
    Yani iki sistemden de vaz geçmelisin...
    iki sistem kurmak güzel ama birindeki uyumsuzluk diğerini de etkileyebiliyor.
    Sistemindeki didk ikiye bölünmüş. bir bölümü fat32 diğeri ntfs mi?
    bu sorunlara yol açabilir.

Member
    Katılım tarihi
    01.08.2002
    Arkadaşlar XP kendinden başkalararını istemiyor.....Ya XP yada diğerleri bence XP...

Gold Member SpAwN Avatar
    Katılım tarihi
    19.06.2001
    Nereden
    Turkey
    nedenki ne

Member
    Katılım tarihi
    01.08.2002
    Sayın Spawn sen yeni bir ürün çıkarsan daha önce çıkardığın modeli düşük ürünleri kullananları engellemek için neler yapardın?
    Unutma ki Bill amcam çok uyanık biri...

Member
    Katılım tarihi
    01.08.2002
    Bence XP'yi daha verimli kullanabilmek için çok güçlü bir sistemin olması gerekiyor....Diğerlerin bahsettiği standart ölçülerin dışıda

Gold Member SpAwN Avatar
    Katılım tarihi
    19.06.2001
    Nereden
    Turkey
    bence o kadar da olmaz.

Member
    Katılım tarihi
    01.08.2002

Maalesef her şey para(money)

+ Cevap Yaz

Reklam