Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Win XP Prof. Açılmıyor !! başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar bende Siemens marka bir laptop war.Düna akşam açtığımda tam olarak şöyle bir sorun çıktı ;
windows aşşağıdaki dosya eksik ...
Arkadaşlar bende Siemens marka bir laptop war.Düna akşam açtığımda tam olarak şöyle bir sorun çıktı ;
windows aşşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğundan dolayı başlatılamadı;
System32\DRIVERS\pci.sys
özgün kur disketini veya CD-ROM kullanıp Windows Kur 'u başlatarak bu dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.
onarımı başlatmak için ilk ekranda ' r ' yi seçin.
diye bir uyarı geliyor.win xp başlangıç disketi taktım doğrusu ne yapacağımı bilemedim? win xp cd sini taktım kur menüsü açıldı bilmem ne dosyası eksik olduğundan kur başlatılamıyor dedi.Ne yapmalıyım ?? Saygılar..
sistem geri yükleme ile açılmıyor mu?
ikinci olarak hdd nın ıcınde baska partda wındows var mı? eger varsa ondan aç sonra hata veren dosya adını tarattır.mutlaka yedegı vardır bı kac tane .bı tanesını wındowsun ıstedıgı yola kopyala eger bunlar olmazsa
-cd yi tak .r yi falan geç ilerde c bölümüne wındows yukle var bıde onar var.sen onarı seç .o normal windows yukler gıbı yukleyecek 20 dakka falan .sonra bı bakmıssın wındows eskısı gıbı açılmıl aynen bıraktıgın gıbı.
AMD PHENOM X2 545@X4 B45 3800 MHZ []-----MUSHKİN XP 6400 2GB KIT @925 MHZ 4-3-3-8-----500 GB WESTERN GREEN 16 MB-----SEAGATE 750 GB 32 MB-----GIGABYTE MA770-UD3 ----LG 1780Q----LG SATA DVD-RW ----
Ya arkadaşlar aslında tam olarak sorun C sürücüsünün NTFS olaması yani hiçbir şekilde MsDos kipinde C ile D sürücüsünü görmüyor.
He XP CDsi ile başlatma olayına gelince sanırım benim Cd hatalı çünkü 4.bölüm dosyası eksik diyor ve kur dan çıkıyor.Ne yapacağımı şaşırdım ya.
Peki arkadaşlar bu NTFS yi Fat32 ye çevirebilirmiyiz belki MsDos görür?
Abıcım ozaman baska bır cd bulacaksın acılmaması gerıp verdıgı hata dahada garıp cunku pcı kartlardan bırısıne yada leptop olmasından dolayı pcı verı yolunu kullanan bır alet yuzunden cakıyo rgır abıcım bıosuna kapat tum aygıları modemdır ses kartıdır fılan pcı kullanan ne varsa ondan sonra baktın wındows acılmıyor sorun baska bırseydır ve muhtemelen temız bır format yakısır sana baktın yıne olmuyor ozaman yapacak cok az sey var ıyı bır teknık servıs bul kandıne
Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.
arkadaşlar sorun ne CD de nede başka bişiydeymiş ! sinirlendim ve ilk kez bir laptop u a dan z ye söküp bios piliyle oynadım birde ram yuvaları gevşekti onu sıktım ve zor da olsa birleştirdim parçaları veee operation complete ))