Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Win98 den Xp Ye Geçiş

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Win98 den Xp Ye Geçiş başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar ben bunu bir türlü geçemedim. Bu Olay ilk defa başıma Geliyo. Bilgisayarımda 98 Yüklü Xp Cdsini Takıp Xp Yi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 02-07-04, 15:20   #1 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.04
Win98 den Xp Ye Geçiş

Arkadaşlar ben bunu bir türlü geçemedim. Bu Olay ilk defa başıma Geliyo. Bilgisayarımda 98 Yüklü Xp Cdsini Takıp Xp Yi Yüklemek İstiyorum.Daha Sonra Kur Dosyaları Filan copy oluyor. Pc Yeniden Başlıyor. Ve C: Ye İşte kur Dedikten Sonra 5-10 dk Sonra Bir Hata Veriyor.İşte Microsoftla bağlantıya geçin diyor işte öyle birşey. Xp Nasıl Kuracam. İlk Defa Geldi Bu olay. Başka Nerden Kurabilirim. Hdd Benim Geçen Gün System Çöktükten Sonra Arıza Vermişti. Aynı Arıza Yeniden Verise Hdd Tam Bozulur Dediler.Yardımlarınızı Bekliyorum.
TurkBoY çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 15:24   #2 (permalink)
atilla
Power Member

atilla Avatar

Katılım tarihi: 29.05.04
Nereden: Cennet[Türkiye]
Allah yardımcın olsun yanındayız Ramın ne kadar?Bi şey olursa ona göre üzülelim
atilla çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 15:32   #3 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
256 ram ya korkum yokda şu yaz tatilinde bozulmasın sadece 200 gb alacam zaten ama 40 gb boşa gitmesin istiyorum. Ayrıca Çözüm yokmu Xp ye nasıl geçerim !!!
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 15:45   #4 (permalink)
turkomatrix
Member

turkomatrix Avatar

Katılım tarihi: 03.04.04
Nereden: İSTANBUL
ram dan olmaz da..daha onceden o cd den hıc xp kurdunmu
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 15:46   #5 (permalink)
KraL©
Senior Member

KraL© Avatar

Katılım tarihi: 11.06.04
Kurulumda çıkan hata mavi ekran hatası mı?
Mavi bir ekranfda mı çıkıyor bu hata?
xp cdin düzgün mü? başka bi pc de kurulum yapabiliyor musun?
kurulum için 128 ram dahi yeterli olur.
Ben de 3 işletim sistemi var pII de sorunsuz çalışıyor?
senin cd de sorun var büyük ihtimal.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 15:54   #6 (permalink)
Wampir
Cool Member

Wampir Avatar

Katılım tarihi: 16.06.02
Nereden: Izmir
Arkadasım sanırım win98 üzerinden xp kurmaya çalışıyorsun. win98 üzerinden XP yuklemek genelde sorunlarıda beraberinde getiriyor xp cd sini cdrom una tak biostan açılısı cd den olacak şekilde ayarla sonra makinayı yeniden başlat xp cdromdan boot edecek ve kurulum ekranları karsına gelecek sana kurulumun yapılacagı partition u soracak onu sec ve full formatla temiz bir sistem kurmus olursun basın ağrımaz yine olmassa verdiği hatayı buraya yaz bi cozum bulunur...
Eski 02-07-04, 15:59   #7 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım

win98 üzerinden kurmaya çalışıyorum. Ayrıca Format Attıktan Sonra Pc Yeniden Başladığı Zaman Xp Cdsini Görmüyo. Xp Cdleri Genellikle Masa Üstünden Kurulur. Bu Cd İle Daha Önce Çok Kurdum.

MAvi Ekran Çıkımıyo Dosyaları Yüklerken Bir Pencere Açılıyor Sadece.
Xp Yi Çok İyi Biliyorum Ama Bu Sorun İlk Defa Geldiği İçin Yapabileceğim Birşey yok. Ben En iyisi Başka Bir Xp Cdsiyle Deneme Yapim
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 16:02   #8 (permalink)
atilla
Power Member

atilla Avatar

Win 98 üzerine XP kurmak çok sakıncalıdır.İlk önce resmen 98 göçert büyük bi sevkle. Sonra kur.Bi yerde okumuştum.Yani kesinlikle 98'den bi dosya bile kalmasın
atilla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 16:05   #9 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
Format Attıktan Sonra Biosdan Xp Cdsini Okumuyo ki Okusa Yardım İstemem Bootlu xp cdsi warmı Ki ?
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 16:13   #10 (permalink)
atilla
Power Member

atilla Avatar

Alıntı:
TurkBoY tarafından iletildi.
Format Attıktan Sonra Biosdan Xp Cdsini Okumuyo ki Okusa Yardım İstemem Bootlu xp cdsi warmı Ki ?
Doğru yani
atilla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 16:21   #11 (permalink)
Wampir
Cool Member

Wampir Avatar

Katılım tarihi: 16.06.02
Nereden: Izmir
Alıntı:
Xp Cdleri Genellikle Masa Üstünden Kurulur. Bu Cd İle Daha Önce Çok Kurdum.
Alıntı:
Bootlu xp cdsi warmı Ki ?
XP cdleri genelde masa ustunden kurulmaz benim kullandıgım tum XP cdleri bootable özelliğine sahipti ve cd ile boot edip kuruyorum. kurdugum XP lerin sayısını unuttum win 98 uzerinden kurdugumu hatırlamıyorum. senin aldıgın xp cdsi kırıktır ve buyuk bir ihtimalle cd yi hazırlayan arkadas boot özelliğini koymamıstır duzgun bir cd bulmaya calıs
Wampir çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-04, 16:24   #12 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
ok Bootlu xp Cdsi Bulurum Ben Şimdi üniversiteden Kaynak Çok
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-04, 00:23   #13 (permalink)
TeaMSaH
Rookie Member

TeaMSaH Avatar

Katılım tarihi: 25.06.04
XP CDSINDEN TUM DOSYALARI PCYE KOPYALA
SETUP I ORADAN BASLAT
[FONT=Comic Sans MS]<<P4 3.2 Hyper Tr. ASUS I875P 2x512MB 400MHz DDR 256MB A360TDH FX 5700 200GB Western Digital Ultra SATA Philips 19" TFT THERMALTAKE TOWER NO NEED OF OVERCLOCK (¯`·._TeaMSaH_.·´¯)[/FONT]
TeaMSaH çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-04, 17:08   #14 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
win98 cdsi deil bu dostum zaten hallettim sorun yok şimdilik !
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-07-04, 14:41   #15 (permalink)
TeaMSaH
Rookie Member

TeaMSaH Avatar

Katılım tarihi: 25.06.04
Turkboy forum 98 üzerine Xp kurulumu olarak geciyo
bu arada 98 üzerine Xp kurmanın hicbir sakıncası yok taaki ikisi ayrı partitiondaysa. artııı herşey daha kolaylasıyo
şööleki 98le pc yi acıyorsun xp ile ilgili olan her klasörü ve her dosyayı siliyorsun.
sonrada Xp kurulumu olan klasöre gidip
setup ı calıstırıyorsun.
dikkat edilecek diger seyde sistemi kesinlikle update etmemek. setupta o noktada new installation deyip geciyorsun
bumudur olay budur olay
TeaMSaH çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-07-04, 22:29   #16 (permalink)
burak1554
Rookie Member

burak1554 Avatar

Katılım tarihi: 26.06.04
Nereden: eskişehir
xp sorunu

mavi ekran için
diyosan yer yoktur hard disk te
yer aç
burak1554 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-07-04, 17:24   #17 (permalink)
TurkBoY
V.I.Member

Bilgisayarım
Sorunum Çözüldü Arkadaşlar Yorumlarınız İçin Çok SaoLun..!
TurkBoY çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-07-04, 17:28   #18 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1
ya arkadaşlar sorununuzu nasıl çözdüğünüzü de yazsanız nolur sanki.sorunum çözüldü herkese teşekkürler yazmak yerine.başına böyle bi şey gelen ya da ileride gelebilecek insanlarda faydalanmış olur.
Indra çevrim dışı