Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

windows 98 onarım

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında windows 98 onarım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selam arkadaşlar benim windows 98 açılışta ve açıldıktan sonra bazı hatalar veriyor. Bunu formatlamadan gigermenin yolu nedir? Mesela windows xp ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-03-06, 14:00   #1 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.08.04
Nereden: TRABZON
windows 98 onarım

Selam arkadaşlar benim windows 98 açılışta ve açıldıktan sonra bazı hatalar veriyor. Bunu formatlamadan gigermenin yolu nedir? Mesela windows xp nin "r" repair gibi onarım fonksiyonları var. Win98 in de bu şekilde veya başka bir şekilde formatlamadan düzeltmenin yolu varmı (sistem dosyalarını) ?

saygılar.........
TRABZON KEMAL çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-06, 14:12   #2 (permalink)
Supporter
Member

Supporter Avatar

Katılım tarihi: 13.03.06
Nereden: İstanbul
Alıntı:
TRABZON KEMAL tarafından iletildi.
Selam arkadaşlar benim windows 98 açılışta ve açıldıktan sonra bazı hatalar veriyor. Bunu formatlamadan gigermenin yolu nedir? Mesela windows xp nin "r" repair gibi onarım fonksiyonları var. Win98 in de bu şekilde veya başka bir şekilde formatlamadan düzeltmenin yolu varmı (sistem dosyalarını) ?

saygılar.........
Direk üzerine kurulum yapabilirsin.Bu kurulum sırasında sana sorulacak "sistem dosyaları kaydedilsinmi" seçeneğine hayır demen senin için daha iyi olacaktır.

Kolay Gelsin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-06, 14:20   #3 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
windowsu üstüne kurarken cd yi takıpta kur mu diyeyim yoksa; cd den başlatıp tamı kurayım?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-06, 14:26   #4 (permalink)
Supporter
Member

Supporter Avatar

Katılım tarihi: 13.03.06
Nereden: İstanbul
Bilgisayarını Cd den boot edip kurmalısın.

Kolay gelsin
Supporter çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-06, 15:04   #5 (permalink)
agila_negra
Member

agila_negra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.09.04
Nereden: istanbul/turkiye
Alıntı:
TRABZON KEMAL tarafından iletildi.

saygılar.........
sistemde virus,spy gibi zararlı bir yazılım yojsa
amaç sadece sistem dosyalarını kontrol ise
başlat/programlar/sistem araçları/sistem bilgisi nden sistem dosyalarını kontrol edip hatalı olanları düzeltebilirsiniz.
agila_negra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-06, 15:42   #6 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Windows 98 uzerıne dırek kuramazsın kurarsan sorun cıkartır bu nedenle wındows klasoru ıcındekı win.com dosyasını sılmen lazım bu sekılde kurarsın lakın kurmaya gerek yoktur wın98 okadar kolay kurtarılıp hayata donerılebılırkı aklın hayalın sasar
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-06, 17:07   #7 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Windows 98 uzerıne dırek kuramazsın kurarsan sorun cıkartır bu nedenle wındows klasoru ıcındekı win.com dosyasını sılmen lazım bu sekılde kurarsın lakın kurmaya gerek yoktur wın98 okadar kolay kurtarılıp hayata donerılebılırkı aklın hayalın sasar

bu konuyu biraz daha açarmısınız? yani win.com dosyasını sildikten sonramı üstüne kurmalıyım?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-06, 21:38   #8 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Bak şimdi win.com dosyasını sil burda iki tercihin olur birincisi diskteki tüm dosyaları kopyalşarsın baska dıske ve yenı wondows kurarsın kopyaladıgın dosyaları tekrar yenı kurdugunun uzerıne kopyalşarsın soru olmaz tabıkı bunların hepsı ms-dos uzerınden

Ikıncı yol ıse evet uzerıne kurarsın bunun ıcınde bır wındows yukleme cd sıne ıhtıyacın var
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-03-06, 18:20   #9 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
bir başka sorun

şimdi dedinizi yaptım; win.com dosyasını sildim ve üstüne win98 kurdum ama bu seferde; tüm proğramlar, kısa yollar bilgisayarın driverleri gitmiş. yani bilgisayarı yeniden kurulu gibi oldu. sonra bir kaç kez açıp kapadıktan sonra bilgisayar açılırken vkd hatası verdi; yani "bilgisayarınız koruma hatası bilgisayarınızı yeniden başlatınız.. bir tuşa basınız" diye bir yazı çıkıyor bir tuşa bastığımda ise bilgisayar kapanıyor.

şimdi 1) bu hatayı nasıl giderebilirim?
2) asıl sorunum olan bilgisayarı formatlamadan bilgisayarın bazı hatalarını nasıl giderebilirim (yani win xp de "r" repair komutu vardı 98 de bu nasıl dır?

saygılar.......
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-03-06, 19:01   #10 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
tam hatırlamıyorum ama bır ıkı komutu var elımde bır wın98 olsa neyse ılk once sfc yapman lazım yanı wındowsun kendı dosyalarını orjınal hala cevıreceksın. baslta basıp sfc yaz degısıtırlmıs tum dosyaları orjınalı ıle degıstır.

Bırde scaneg gıbı bır komutu vardır onun regıstıry ayarlarını fılan tamır eder baskup almanı saglar repaır eder erıye donus saglar

Bırde kurulum esnasında bır yanlıslık yapmıssın ustune kur demıssın o nedenle sorun cıkmıs.

Bunun dısında wındows baska dıske gecır sonra yenısını kur snra eskı dosyaları bunun uzerıne koyala dedım dıye hatırlıyorum
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-03-06, 19:53   #11 (permalink)
HaRBi_Aspirin
Cool Member

HaRBi_Aspirin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.04.05
Nereden: Mars için planlarım var
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Bırde scaneg gıbı bır komutu vardır onun regıstıry ayarlarını fılan tamır eder baskup almanı saglar repaır eder erıye donus saglar
scanreg olcak
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-03-06, 20:13   #12 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
@harbi_aspirin, e-diablo ööle yazar olurda onun yazdıklarını düzeltmeye kalkarsan ömrün biter ona göre
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-06, 20:48   #13 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
mi acaba

ben yeni windowsu kurup sonrada eski(bozuk ve hatalı olan windowsu) mu yenisinin üstüne kopyalayacam? yanlış anlamadım dimi? peki bunu yaparsam yeni windowsta sorunlu olmazmı? yoksa benmi yanlış anladım?

bu arada harbi_aspirin sanada düzeltmen için teşekkür ederim. çünki ben onu bilmiyordum.

saygılar......
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-06, 21:20   #14 (permalink)
crossout
Member

crossout Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.06.05
Nereden: hayranlarımın gönlünde
kemal hoca, belki biliyosundur ben yine de hatırlatiyim; format atmadan windows'u "deltree c:" komutu ile silebilirsin. sana C: deki bütün klasörleri tek tek sorar sileyim mi diye. istemediğini silmez sonra da temiz bi win kurarsın.
crossout çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-03-06, 22:24   #15 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Ama yuklu programlar ve ayarlar gıder
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-06, 18:46   #16 (permalink)
TRABZON KEMAL
Member

Bilgisayarım
ilgiye teşekür ediyorum

Arkadaşlar ben tam olarak sorunumun karşılını bulamadım ama şu ilgi yeterli oldu. Billiyorumki herkes bildiğini söyledi. Birşeyler paylaştı bu bana yeterli gelir çok teşekkür ederim.

yinede bu konu hakkında bişey hatırlayan olursa yazsın ben takip ediyorum

saygılar.........
Alıntı yaparak cevap ver