Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

Windows "‘kritik" güvenlik açığı !

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Windows "‘kritik" güvenlik açığı ! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İşletim sistemindeki güvenlik açığı sayesinde bilgisayar korsanların ev ve iş kullanıcılarındaki bilgisayarlara girerek web sayfalarını değiştirebileceklerini ve bu bilgisayarların sabit ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-12-02, 10:56   #1 (permalink)
volcano2K
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

volcano2K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.02
Nereden: İçerenköy/İstanbul
Resimler: 18
Windows "‘kritik" güvenlik açığı !

İşletim sistemindeki güvenlik açığı sayesinde bilgisayar korsanların ev ve iş kullanıcılarındaki bilgisayarlara girerek web sayfalarını değiştirebileceklerini ve bu bilgisayarların sabit disklerini formatlayabilecekleri uyarısında bulunan Microsoft, Windows kullanıcılarını acil olarak, bu sorunu giderecek yamayı Microsoft web sitesinden indirmeye çağırdı !

Uzmanlar, işletim sistemindeki güvenlik açığının özelliklle tehlikeli olmasının nedenini, Kızıl Kod ve Nimda gibi mevcut virüslerin bu açığı kullanmak için yönlendirilebilir olmasına bağlıyorlar. Açık, Windows işletim sisteminin veri tabanı erişimini sağlayan Microsoft Data Access Components yazılımında (MDAC, Microsoft Veri Erişim Bileşenleri) ortaya çıkarıldı. Microsoft’un bu sene içerisinde yayınladığı 65. güvenlik uyarısı, etkilediği kullanıcı sayısının çokluğu nedeniyle geçmiş uyarı metinlerine göre basit bir dille kaleme alınmış. Microsoft güvenlik uyarılarının dilinin basitleştirilmesi kararının ardında pek çok kullanıcının bültenleri fazlasıyla teknik ve karışık bulmasının yattığını belirtiyor.

INTERNET EXPLORER’DA DA AÇIK VAR

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Internet Explorer web tarayıcısında da bir açık bulunduğunu ve bu açık sayesinde bilgisayar korsanlarının internet kullanıcıların ziyaret ettikleri sitelerin kayıtlarına ulaşabilecekleri belirtildi. Açıklamada internet kullanıcılarının, web tarayıcısının en son verisyonunu yükleyerek bu sorunu çözebilecekleri de belirtildi. Microsoft’un patronu Bill Gates’in 2002 yılı başında Ocak ayında yeni bir güvenlik insiyatifi kampanyası başlatmasından bu yanı yazılımdevi firma kullanıcılarını güvenlik hataları konularında düzenli olarak uyarıyor ve ortaya çıkardığı hataları yeni sürümleri beklemeden yamalarla temizlemeye çalışıyor.
Güvenlik insiyatifi çalışmalarıyla birlikte Microsoft ortaya çıkardığı sorunları önem derecesine göre sıralandırıyor. Bu kategoriler düşük, orta, önemli ve kritik olarak sırlanıyor. Windows işletim sistemindeki açık Microsoft tarafından “kritik” olarak nitlendirilirken, Internet Exlporer’daki açık “önemli” olarak duyuruldu.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:49.