Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Windows Uyarı Sesleri BIOS'dan Geliyor başlıklı konu tartışılıyor; Konu başlığı aynı zamanda sorunum. Mesela çalıştır'a girip olmayan bir klasör adı yazdığımda windows'un uyarı sesi kulaklık ya da hoparlörden ...
Konu başlığı aynı zamanda sorunum. Mesela çalıştır'a girip olmayan bir klasör adı yazdığımda windows'un uyarı sesi kulaklık ya da hoparlörden gelmesi gerekirken BIOS'dan bip diye ses geliyor. Aynı zamanda windows açılış ve kapanış sesleri de gitti. Müzik, oyun, program vs. sesleri çalıyor ama windows sesleri yok. Uyarı sesleri ise söylediğim gibi BIOS'dan bip şeklinde geliyor. Nasıl düzeltebilirim bunu ?
Denediklerim:
- TuneUp ve CCleaner ile komple tarama yaptırdım. Aynı şekilde.
-Yeni sürücüsünü kurdum. Hatta sonra aygıt yöneticisinden hepsini kaldırdım yeniden kurdum aynı şekilde.
-Denetim masasından eski ses ayarlarına getirdim, varsayılan seçtim aynı şekilde. Atamaları baştan yaptım değişen birşey olmadı.
Arkadasım eger ses aygıtınıda tam olarak dogru olarak sectıysen olayda bır karısıklık var muhtemelen sıstemsel arıza ccleaner kullanman sadece gereksız dosyaları saglamayı sısteme hız kazandırmayı saglar ancak antı vırus taramasıda yaptırsan bırsey farketmez kı bunun nedenı vırus olması degıl antı vırus programları sadece vırusu temızler vırus sıstem dosyalarının bırındede olsa antıvırusu ılgılendırmez sıler veya karantınaya alır senın sorunun sıstem dosyalarından kaynaklandıgı ıcın seın sıstem dosyalarını yenılemen gerekır bunu ıcın yapman gereken format atman fakat format atmak ıstemıyorsan eger wındows cd sını takarak baslat calıstıra sfc /scannow yazmak boylece sıstem dosyalarını wındows kendısı yenıleyecektır bu sorunu cozmezse eger format atmkatan baska caren yoktur kolay gelsın...
Arkadasım eger ses aygıtınıda tam olarak dogru olarak sectıysen olayda bır karısıklık var muhtemelen sıstemsel arıza ccleaner kullanman sadece gereksız dosyaları saglamayı sısteme hız kazandırmayı saglar ancak antı vırus taramasıda yaptırsan bırsey farketmez kı bunun nedenı vırus olması degıl antı vırus programları sadece vırusu temızler vırus sıstem dosyalarının bırındede olsa antıvırusu ılgılendırmez sıler veya karantınaya alır senın sorunun sıstem dosyalarından kaynaklandıgı ıcın seın sıstem dosyalarını yenılemen gerekır bunu ıcın yapman gereken format atman fakat format atmak ıstemıyorsan eger wındows cd sını takarak baslat calıstıra sfc /scannow yazmak boylece sıstem dosyalarını wındows kendısı yenıleyecektır bu sorunu cozmezse eger format atmkatan baska caren yoktur kolay gelsın...
sfc /scannow yaptım yine aynı... formattan başka çözüm yolu yok mu ?
Arkadasım olmadı ıse donanımsal sorun olma ıhtımalı cok yuksek sımdı sıstemın bır ımajını al daha sonra format at dene bak calısıyormu calısıyorsa sorun yok calısmyorsa sorun donanımda o zaman eskı sısteme doner yenı ses kartı alırsın...