Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS) »

windows xp acılıs sorunu

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında windows xp acılıs sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhabalar, arkadaslar bir sorum olucak. windows xp2 kullanıyorum ama acılısta bazen bir sorun oluyor.. hosgeldiniz yazısını okuduktan sonra bilgisayar bekleme ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-07-05, 23:31   #1 (permalink)
secretlife
New Member

Katılım tarihi: 04.07.05
Nereden: erzurum
windows xp acılıs sorunu

merhabalar, arkadaslar bir sorum olucak. windows xp2 kullanıyorum ama acılısta bazen bir sorun oluyor.. hosgeldiniz yazısını okuduktan sonra bilgisayar bekleme modu gibi birsey oluyor.. ekranda hiçbirsey olmuyor.. guvenli moddan acınca acılıyor acaba programlar falan mı cakısıyor yoksa sysytem ayarlarından mıdır? yardımcı olursanız sevinirim..sorunu geri yukleme ile hallediyorum ama neden bu oluyor bilgi verirseniz sevinirim.. simdiden tsk ler..
secretlife çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-07-05, 23:38   #2 (permalink)
yLn
Power Member

yLn Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: ø Istanbul ø
Alıntı:
secretlife tarafından iletildi.
merhabalar, arkadaslar bir sorum olucak. windows xp2 kullanıyorum ama acılısta bazen bir sorun oluyor.. hosgeldiniz yazısını okuduktan sonra bilgisayar bekleme modu gibi birsey oluyor.. ekranda hiçbirsey olmuyor.. guvenli moddan acınca acılıyor acaba programlar falan mı cakısıyor yoksa sysytem ayarlarından mıdır? yardımcı olursanız sevinirim..sorunu geri yukleme ile hallediyorum ama neden bu oluyor bilgi verirseniz sevinirim.. simdiden tsk ler..
Modlar Bunu Gerekli Yere Taşırlarsa Daha İyi Olur... Orda Daha Çabuk Ve Yerli Yerinde Bir Sonuca Varmış Olur
Eski 17-09-06, 23:13   #3 (permalink)
emir.balikpc
New Member

Katılım tarihi: 15.09.06
Nereden: kocaeli
Alıntı:
secretlife tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadasım bilgisayardan biraz anlıyorsan ramin yerini değistir. yok ben anlamam diyorsan hemen bi bilgisayarcıya gotur. buyuk bir ihtimal ile format aman gerekebilir.
emir.balikpc çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-06, 00:02   #4 (permalink)
peculiar
V.I.Member

peculiar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Resimler: 2
tarih 2005.heralde sorunu halletmiştir şimdiye kadar
peculiar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-06, 04:13   #5 (permalink)
playka
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.10.06
Nereden: Kayseri
onthe fire

dostum eger o dedigin sorunu cozduysen banada anlat pc yi her an atabilirim asagı pls
playka çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 07:40   #6 (permalink)
bestpcgamesell
Senior Member

bestpcgamesell Avatar

Katılım tarihi: 02.10.06
Nereden: IZMIR /KARSIYAKA
Arrow pROBLEM cOZME asamalari

aRKADISLER HEMEN IZLEYECEGINIZ YOL SUDUR
Once hemen bir system Restore bilgisayari daha once duzgun calistigi tarihe alin .Bunu yapmak bilgi kaybina neden olmaz bilgisayar sadece daha onceki calisir konumuna doner
Olmadi bilgisayari VGA modunda acin problem devam ediyorsa ekran kartindan degil
Daha sonra bu sorun halen devam ediyorsa guvenli modda acin ekran karti haric tum driverlari disable edin
Problem duzelirse daha sonra tek tek guvenli modda acip driverlari aktif hale getirin en son aktif hale getirdiginiz driverda cakilirsa o driveri kaldirin yeniden kurun yine olmadiysa ne illet bir hataymis diye
Takin Xp Cdsini Celallenmeyin hemen FORMAT ATMIYCAZ CUNKU BUNLARA GERENK YOk Hemen cdden bir system restore yapin bu sefer duzelir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-11-06, 14:52   #7 (permalink)
hande35
New Member

Katılım tarihi: 04.11.06
Nereden: İZMİR
ıccass.exe

arkadaşlar aynı sorun bende de var ama ben hiç açamıyorum pc yi yardım edebilir misiniz?
hande35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-12-06, 00:32   #8 (permalink)
muhsin2006
New Member

Katılım tarihi: 01.01.06
Nereden: izmir
Re: ıccass.exe

Alıntı:
hande35 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar aynı sorun bende de var ama ben hiç açamıyorum pc yi yardım edebilir misiniz?
Öncelikle şayet bu sorun virüs tabanlı ise bence temiz bir kurulum daha iyi olur. Ama illaki de açacağım diyorsan bilgisayarın açma düğmesine bastığın andan itibaren senkkronizeli olarak ( aslında ekran kartının , remlerin ve biosa girmek için del tuşuna basınız yazısının geçmesi ile birlikte ) F5 tuşuna bas.Siyah bir dos ekranı gelir. Burada sırsı ile
1. Çalışan son ayarlarım seçeneğini seç ve entera bas. şayet sorun devam ediyorsa pc açılmamışsa aynı F5 işlemini pc yi resetledikten sonra tekrarla ve bu kez
2. Güvenli mod u seç bununla da olmazsa
3. sistem geri yüklemeyi seç
Bunlarlada olmuyorsa yeniden kurulumdan başka bir çare yok.
muhsin2006 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-07, 12:12   #9 (permalink)
poseidon58
Member

Katılım tarihi: 05.04.07
Nereden: İstanbul
Re: ıccass.exe

bence kesin ve en basit çözüm yeni bir kullanıcı profili oluşturmak. sorun kalkacaktır
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-04-08, 16:19   #10 (permalink)
óÑLy_HáTRéD
New Member

Katılım tarihi: 10.04.08
Nereden: Teknoloji Şehrinde
Cool Ynt: windows xp acılıs sorunu

Sistem saatinden kaynaklanıyor olabilir.. Sistem saati pili bitmiş olabilir. bazen banada oluodu saati biostan ayarladımı açabilirsin demekte fayda war...
óÑLy_HáTRéD çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 04:41   #11 (permalink)
blade_cakal
New Member

Katılım tarihi: 07.07.08
Nereden: istanbul
Ynt: windows xp acılıs sorunu

arkadaslar ben pc ye format atarken yanlışlıkla D sürücüsüne attım sonra farkedince C ye yeniden attım ve şimdi her açılışta bana C den mi yoksa D denmi açılsın diye soruyo,sorgu ekranı tam olarak logodan once gelıyor, bunu sormasını nasıl kaldırabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
blade_cakal çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-08-08, 23:33   #12 (permalink)
35BeRkAn35_FB
New Member

35BeRkAn35_FB Avatar

Katılım tarihi: 16.08.08
Nereden: İZMİR

Alıntı:
óÑLy_HáTRéD tarafından iletildi. Mesajı göster
Sistem saatinden kaynaklanıyor olabilir.. Sistem saati pili bitmiş olabilir. bazen banada oluodu saati biostan ayarladımı açabilirsin demekte fayda war...
sen hem c ye hem d ye kurmusun d ye format at bence bende de olmustu öyle yaptım vista formatıyla yaptım ben ama .bence birşey farketmez.
35BeRkAn35_FB çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 00:00   #13 (permalink)
hülya0047
New Member

Katılım tarihi: 16.08.08
Nereden: yok

arkadaşlar ben yeni üyeyimde konu nasıl açabilirim
hülya0047 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 01:10   #14 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Alıntı:
hülya0047 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar ben yeni üyeyimde konu nasıl açabilirim
Merhaba.

Herhangibir bölüme girdiğinde konuların sol üst kısmında butonu vardır.Buna tıklayıp başlığı ve iletini yazdıktan sonra alttaki Yeni konuyu gönder butonuna tıklayacaksın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 00:54   #15 (permalink)
veygun
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.03.05
Nereden: Türkiye

Yukarıdaki konulardan birinde bir arkadaş sistem saati bitmiştir demiş, Bende bir bilgisayar var bayağı eski 1998 de aldım bios pili halen bitmedi. Biosuda güncellemedim, PIII 500 mhz ve canavar gibi çalışıyor. Yeni bir PC var biosu güncelledim ve 5,6 ayda bir biosun yeni sürümü varmı diye takip ediyorum.
Kolay gelsin
veygun çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-08, 01:13   #16 (permalink)
halil_ibo
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.09.08
Nereden: evde

benımde bır sorum olacak arkadaslar banada yardım edersenız cok sevınecegım..elımde bır pc var ve buna format atmak ıstedım ama tamatarken "xp_sp2 yazılı cd yı takın"dıye bır uyarı alıyorum.xp cd sını takıyorum baska cd takıyorum ama halen aynı sorunu verıyor.bende bunun uzerıne baska bır pc ye taktım harddıskı..sonra burada bıcımlendırdım.daha sonra kendı kasasına taktım ama bı seferde"ntfsdr eksık" dıye bır uyarı alıyorum ve acamdım pc yı.bu harddıskı nasıl sıfırlarım ıcındekılerı ılk gunku gıbı olması ıcn yanı tekrar sorunsuz bır format atmak ıcın ne yapmam gerek bana yardımcı olursanız cok memnun olucagım..sımdıden tsk ederım..
halil_ibo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-08, 03:12   #17 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

Alıntı:
halil_ibo tarafından iletildi. Mesajı göster
benımde bır sorum olacak arkadaslar banada yardım edersenız cok sevınecegım..elımde bır pc var ve buna format atmak ıstedım ama tamatarken "xp_sp2 yazılı cd yı takın"dıye bır uyarı alıyorum.xp cd sını takıyorum baska cd takıyorum ama halen aynı sorunu verıyor.bende bunun uzerıne baska bır pc ye taktım harddıskı..sonra burada bıcımlendırdım.daha sonra kendı kasasına taktım ama bı seferde"ntfsdr eksık" dıye bır uyarı alıyorum ve acamdım pc yı.bu harddıskı nasıl sıfırlarım ıcındekılerı ılk gunku gıbı olması ıcn yanı tekrar sorunsuz bır format atmak ıcın ne yapmam gerek bana yardımcı olursanız cok memnun olucagım..sımdıden tsk ederım..
başka makinede attığın formattan sonra kendi makinene takınca diski hata vermesi normal. Formatı kendi makinende at. XP cdnin temiz olmasına dikkat et, çizik toz cdlerin düşmanıdır.
Alıntı yaparak cevap ver