hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM?

Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar bölümü içerisindeki Genel(OS) forumu altında Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "aRkadaşlar normalde ben xp service pack 2 yi kullanıyorum ; :parent.fnExpandDetails(6);" target="_blank"> Windows XP Service Pack 3 yüklemelimiyim bilgi sahibi ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > İşletim Sistemi&Uygulamalar > Genel(OS)

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle
Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 10-05-08, 15:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

Katılım tarihi: 04.01.08
Nereden: İstanbul
Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM?

aRkadaşlar normalde ben xp service pack 2 yi kullanıyorum ; Windows XP Service Pack 3 yüklemelimiyim

bilgi sahibi olmak istiyorum sonuçta güncelleme yane yararı we ya zararı olur mu ?
alex_anil çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-08, 17:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
saykomatriXX
V.I.Member
Bilgisayarım
3DMark Vantage: süper
PcMark Vantage: inanılmaz
SuperPI: mükemmel

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 15
Resimler: 7
Ynt: Windows XP Service Pack 3 YÜKLEMELİ MİYİM?

güzel soru. Hatırlarsanız sp1 li xp üstüne sp2yi netten indirip yüklersek işletim sistemi şişiyo işler yavaşlıyodu. Bu sp3 350 mb civarı. Bunu yükleyince aynı şey başımıza gelmesin? windowsu hantal hantal kullanmayalım. durduk yere format çıkarmayın adamın başına

edit : ya şimdi baktımda bence yüklenmese de olur. siteden otomatik güncelleştirmeler açıksa, pekte lazım değilmiş gibi duruyor. sanırım 70 mb civarında bir yeni özellik tazrında bişiyler varmış, geri kalanı eğer zaten sistemi güncelliyorsanız gereksiz gibi. Ha sistem yöneticileri yüklemeli orası ayrı

En son saykomatriXX tarafından düzenlendi: 10-05-08 saat 17:20.
saykomatriXX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-08, 17:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

eft sp1den sp2ye deli gibi geçiş wardı acaba sp3 te de bunu yapmak gerekiyormu bole dewam etsek sorun olur mu yüklesek ne değişecek sonuçta güncellee yane
Eski 11-05-08, 18:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
hocam78
New Member

Katılım tarihi: 21.12.07

hiçbir değişiklik olmaz bazı güvenlik açıkları gideriliyor okadar sen zaten bunlarıda virüs programıyla kapatıyorsun
hocam78 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-08, 18:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

pc im güncelleştirmelere açık sorun yok tıkır tıkı çalişio walla o yüzden yüklemiyim o zman çok saolun werdeiniz cewaplariçin bilgi sahibi oldum en azından !!!
Eski 11-05-08, 18:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11

virus programı açıkları kapamaz açık olan bir kapıdan belediye işçisi bile içeri girer istersen betonwall kur fark etmez sp3, sp2 den sonra çıkan güncellemeleri içeriyor, açıkları kapatıyor ve ek güncellemeler içeriyor. Performans da eksi bir şey ben sezinlemedim eski sistemimde de yeni sistemde de.. Hayır zaten bu gereksiz birşey olsa niye o kadar adam uğraşsın hazırlasın demi? devam edin derdi size sonuçta garantisi siz iseniz..

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-08, 19:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

hala bi karar weremedim sp3 güncelleştirmesini yüklim mi yüklemim mi die yüklersem sisteme değişiklik olacak mı ben kendi açımdan herhangi bi sorunla karşılaşacak mıyım programlarda fln değişim olacka mı?
Eski 11-05-08, 19:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Bütün SP paketleri yüklenmelidir.

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-08, 19:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

herhangi bir sorun ile karşılaşmam inşallah yüklersem
Eski 11-05-08, 23:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
lulali
HM Haber Editörü
Bilgisayarım

lulali Avatar

Katılım tarihi: 07.12.03
Resimler: 5

Merhaba,

SP3 yüklenmelidir. Bu düşünce yapısıyla bende Windows Update üzerinden SP3'ü yükledim.

Yüklerken dikkat edilmesi gereken noktalardan birincisi açık olan tüm programların kapatılması. Özellikle antivirüs programlarını önce durdurun sonra uygulamadan çıkıp öyle SP3 yüklemesine geçin. Zamanım var uğraşırım diyorsanız antivirüs programınızı kaldırıp (Kaspersky bunu öneriyor) öyle SP3 yükleyin.

Yüklemem tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başladı ve taaataaa internet erişimim gitti. Ethernet kablom takılı olduğu halde ethernet kablosunu takın uyarısı vermeye başladı. İki gün süren araştırmalarım sonunda kayıt kütüğünden 1000'den fazla bozuk kayıtı teker teker sildikten sonra sorunum yine düzelmedi ve SP3 yükleme girişimim format atma ile sona erdi! Tabii formatı atarken nlite ile hazırladığım SP3 entegre edilmiş XP CD'sini kullandım. (Evet takıntılıyım, illa olacak)

Formattan sonra da sorun düzelmedi! Daha sonra netten saatler süren araştırmalarım sonunda sorunu çözdüm.

Çözüm: Bilgisayarınızın fişini çekip, açma düğmesine iki üç kere fiş takılı değilken basın. Daha sonra fişi takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Açtığımda sorun kalmamıştı.

Ethernet kartım: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet
Eski 11-05-08, 23:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: istanbuL
Resimler: 3

Alıntı:
lulali tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba,

Çözüm: Bilgisayarınızın fişini çekip, açma düğmesine iki üç kere fiş takılı değilken basın. Daha sonra fişi takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Açtığımda sorun kalmamıştı.
ilginç bi çözüm fişin çekili olmasıyla düğmenin nekadar bi etkisi oluyo die sorasım geldi

ben yükledim valla hiç bi sorun olmadı kaspersky ıda kaldırmadım güsel güsel çalışıyo.. sistemde bi yavaşlama olmuyor..
Service Pack ler kurulmalıdır!
WisenChoice çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-08, 23:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

sp3 benden uzak olsunnn walla sp2 de sorun yookksa dewam tamgaz pc den de memnumun her şey tıkırında bozamam düenimi walla
Eski 11-05-08, 23:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

ya ne sp3 müş arkadaş tartışma ortamı oluştu kimi yukle iidir dio kimi gerek yok toplu guncelleştirme işe yaramaz dio analamdım ki hala sorumun cewabını tam alamadım
Eski 11-05-08, 23:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

yükle yükle iyidir
Eski 11-05-08, 23:52 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

siz yüklediniz mi ?
Eski 11-05-08, 23:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
saykomatriXX
V.I.Member
Bilgisayarım
3DMark Vantage: süper
PcMark Vantage: inanılmaz
SuperPI: mükemmel

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 15
Resimler: 7

Ben yüklemiycem taki kendime sp1 sp2 sp3 entegre bir xp cdsi yapıp windowsu ondan kurup, sorunsuz çalıştığını görünceye kadar. Ha sp3 ü indirdimmi evet
saykomatriXX çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-08, 23:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

bi kaç msj üstteki postumdada sölediğim gibi yükledim
hiç bi sorunlada karşılaşmadım
Eski 12-05-08, 00:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
alex_anil
Member

alex_anil Avatar

bende yüklemicem o zaman ya kalsın sp2 li zaten tüm güncelleştirmeleri yapıyorum
Eski 12-05-08, 00:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11

En güzel yükleme şekli sıfır kurulumdur sp3 lü bir xpden yapılan kurulum ile sorun olacağını sanmıyorum yada en azından temiz bir sisteme kurulmalı..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-05-08, 05:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
bulkan
Cool Member
Bilgisayarım
3DMark Vantage: -
PcMark Vantage: -
SuperPI: -

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Benim görüşüm, katılımsız, entegre SP3 lü XP yüklemenizdir.
Veya SP siz saf bir XP Pro ya SP3 ü entegre edip bu şekilde format atarak kurun.En iyisi.
Eski 12-05-08, 12:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
Aven
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 10.11.05

Arkadaşlar,bende xp üzerinde vista anhtracite kurulu sp3 kurduğumda sorun olurmu?
(ASUS P5LD2-SE),(P4Dual-2,66Ghz),(2GB Dual channel TWİNMOS DDR2-667),(ASUS EAX1300PRO-256MB),(THERMALTAKE V7000 CASE),(ENERMAX Liberty500w),(NEC4571 COMBO DVDRW/CDRW),(TOSHİBA DVD),(SKYSTAR 2),(US.ROBOTICS9108),22" HD(Samsung 225BW)
Aven çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-05-08, 23:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #22 (permalink)
<<<NoFeAr>>>
Silver Member
Bilgisayarım

<<<NoFeAr>>> Avatar

Katılım tarihi: 17.12.07
Nereden: Samsun-Aydın
Resimler: 1

sp3 vista işine döndü heralde

<<<NoFeAr CaSe MoD>>>
http://www.hardwaremania.com/forum/d...tml#post838612
<<<NoFeAr>>> çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-08, 08:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #23 (