Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda Xp Boot Sorunu (Yardım Lütfen) başlıklı konu tartışılıyor; Selamunaleykum arkadaşlar. Hemen sorunuma geçeyim. Pc'mde Linux fedora ile windows xp yüklü idi. Pc mi her açtığımda Fedoranın grub yöneticisinden ...
Selamunaleykum arkadaşlar. Hemen sorunuma geçeyim. Pc'mde Linux fedora ile windows xp yüklü idi. Pc mi her açtığımda Fedoranın grub yöneticisinden xp yi seçerek açmam gerekiyordu. Zaten fedora yı deneme amaçlı kurmuştum.Herneyse fedorayı kaldırdığımda windows xp açılmadı. Linuxun grub yöneticisi uyarı verdi. İnternette araştırdım ve ortak çözüm olarak bilgisayarımın önyükleme kaydını mbr yi xp cdsinden onarmayı swnwdim. fixmbr ve fixboot komutlarını kullandım. Fakat bu işlemleri yaptıktan sonra da "DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" uyarısı aldım. Pc ye format atıp eski xp mi kaldırmak istemiyorum. Format atmadan bu sorunlardan kurtulup windows xp mi boot olabilir bir hale getirebilirmiyim.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Selamunaleykum arkadaşlar. Hemen sorunuma geçeyim. Pc'mde Linux fedora ile windows xp yüklü idi. Pc mi her açtığımda Fedoranın grub yöneticisinden xp yi seçerek açmam gerekiyordu. Zaten fedora yı deneme amaçlı kurmuştum.Herneyse fedorayı kaldırdığımda windows xp açılmadı. Linuxun grub yöneticisi uyarı verdi. İnternette araştırdım ve ortak çözüm olarak bilgisayarımın önyükleme kaydını mbr yi xp cdsinden onarmayı swnwdim. fixmbr ve fixboot komutlarını kullandım. Fakat bu işlemleri yaptıktan sonra da "DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" uyarısı aldım. Pc ye format atıp eski xp mi kaldırmak istemiyorum. Format atmadan bu sorunlardan kurtulup windows xp mi boot olabilir bir hale getirebilirmiyim.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Sanırım mbr onarımı başarılı olamamış.. Bu durumda ise şu şekilde bir çözüm dene : Şimdi elindeki diski bir başka bilgisayara tak ve C:\ anadizinine boot.ini dosyasını kopyala... Bu şekilde muhtemelen açılması lazım..
Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. Sorunumu formatladamadan çözdüm. Belki benim gibi duruma düşen arkadaşlar olabilir. Sorunumu nasıl çözdüğümü sizlere de anlatayım. EasyBCD adlı programı googleden aratıp indirsinler. Programı çalıştırınca pc deki bütün mbr kayıtlarını düzenleyebiliyorsunuz. Oradan linuxun grub yöneticisini rahatlıkla kaldırıp windowsunuzu bu eziyetten kurtarabilirsiniz.