Bu sayfada İşletim Sistemi&Uygulamalar kategorisindeki Genel(OS) forumunda !!!Xp Kurulmuyor + Önemli bir problem Acil başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba. 1 hafta önce XP yüklü olan Pc me yeniden kurulum yapmak için xp cdsiyle Boot edip Xp Kur'u çalıştırdım. ...
Merhaba. 1 hafta önce XP yüklü olan Pc me yeniden kurulum yapmak için xp cdsiyle Boot edip Xp Kur'u çalıştırdım. Ancak önyüklemeleri yaptıktan sonra, Kurmak için enter a basın kısmına geldiğinde donup kalıyor ve klavyede işlemiyordu. Bende 98 cd sinden başlatıp format attım. Bu arada dosya sistemide Fat32 oldu tabi. Yine Xpyi kurmayı denedim.Ama aynı problem devam ediyordu. 98 i kurdum, problem yok kuruluyo, 98 üzerinden xp kurmayı denedim ama yine olmadı. Bir kişi bana Bios güncellemesi önerdi, onuda denedim ancak "unkown flash type" hata mesajı vererek güncellemeyi yapmadı . Halbuki dosyayıda programıda anakart üreticisi QDI nın sitesinden çekmiştim. Allahtan Bios yinede çalıştı, problem yok . Bu arada benim iki tane hdd em var. Ayrıca anakartımda eski. P3 600 işlemcisi var. Sonra yine netten yükleme esnasında F6 ya basarak Hdd sürücüsünü yüklemem gerektiğine dair bişi okudum. Ama Hdd lerimin markasını ve modellerini bilmiyorum. Sistem bilgisinden baktım ama yazmıyor. Kasayı açtım Hdd ye söküp etiketine bakayım diye, onunda vidası mümkün değil açılmıyor, arızalı. 1 haftadır tırmalıyorum.Bu Hddlerin marka ve modelini tesbit etmenin başka bir yolu var mı? Lütfen bana acil yardım edin. Yoksa kötü olacağım. Sizce şimdi ben ne yapmalıyım ?
hey sağol dostum. Sistem hakkında hertürlü bilgiye everestle ulaştım. Hoş Hdd nin markası modeli yazmıyodu. Generic yazıyodu ama neyse önemli değil. Hdd lerin sata olmadığını öğrendim. O zamanda F6 yaparak bişi yüklemene gerek yokmuş. Şimdi asıl sorunum ise bios güncellemesi hata veriyor , olmuyor. Sitesinde yazanları harfiyyen yapıyom ama "unknown flash type" hata oluyor.